reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

dlaczego tak mowisz, ze chore??
jako matka masz prawo do tego by twoje dziecko jadlo twoje mleko . moja kolezanka walczyla o to by jej mala jadla cyca i udalo sie jej choc laktacja jej zanikala.
claudia skoro masz mleko to tym bardziej

czasem myślę, że to walka z wiatrakami ...
ale jakoś dam radę, tylko tyle mogę dla małego zrobić

reklama
Ja wiem że mleko matki najlepsze czy dla chorego czy dla zdrowego dziecka nie rozumie tylko tego że ty z góry zakładasz porażkę. Miśka nie masz jeszcze w domu a już wiesz ,że go nie wykarmisz i że nie dasz rady. Jeśli tak będziesz myśleć to wkońcu tak będzie. Robisz dwie sprzeczne rzeczy bo odciągasz, zwiększasz laktacje to widać ci zależy a za chwilę mówisz tak jakby to było bez sensu bo i tak nie dasz rady go nakarmić.

Skoro chcesz go karmić to nie możesz mieć innych myśli niż "bede karmić moje dziecko" i tyle

Clauduś-Tak:) tez tak uwazam:)jak Ariska...wykarmisz wykarmisz...my cycusiowe mamy:) nie mamy miarki w oku i nie widzimy ile taki maluszek zjada....ale powiem Ci tak...cycki mi nie eksplodowaly o malo co ,lało się z nich ciurkiem.... mała zjadła jeden i drugi.....oblizała się :) i ja ją do lóżeczka a Ona w ryk ze jeszcze,a później odciągałam laktatorem mlesio i piersi wyglądały podobnie i nie ściagnełam z nich wszystkiego bo mała spała...no tak aby były miękkie bo az mi się gule porobiły(a jak się obudzi to zeby z nich zjadła) i odciągnelam 160ml... więc wtedy musiała podobnie zjeść i później jeszcze wisiała.Więc moze ok jest:)
I Maja wazyła 18 lutego 5530 a jest od Twojego Miśka starsza tylko 2 tyg

Dziewczyny dzięki za wsparcie

mnie często łapią załamki, potem zazwyczaj wszystko wraca do normy :-)
myślę, że i teraz wróci

muszę tylko małego zobaczyć

piję herbatki i kupiłam te granulki homeopatyczne ;-)
no i odciągam regularnie
dam radę, muszę

kurcze porobiły mi się guzki i od dwóch dni nie chcą zejść pomimo masażu, a cycki były już puste, jak Natka jadła... chyba w ruch pójdzie kapucha...
Macie jakieś inne sposoby?

Claudia - pewnie, że dasz radę, nie może być inaczej :-)
Monia - ja chyba Ci nie pomogę bo u mnie zawsze wystarczył delikatny masaż i mój głodomorek ale może zadzwoń do poradni laktacyjnej może oni ci coś podpowiedzą albo do środowiskowej

u mnie chyba dziś jakiś kryzys mleczny przyszedł, mała znów się wścieka że nie może cycka złapać i co chwilę by jadła... ach.. idę wypić herbatkę może coś pomoże.
Już tak sobie myślę że może mam małowartościowe mleko że ona non stop by jadła - znacie jakieś sposoby jak to można poprawić?

Monia - ja chyba Ci nie pomogę bo u mnie zawsze wystarczył delikatny masaż i mój głodomorek ale może zadzwoń do poradni laktacyjnej może oni ci coś podpowiedzą albo do środowiskowej

u mnie chyba dziś jakiś kryzys mleczny przyszedł, mała znów się wścieka że nie może cycka złapać i co chwilę by jadła... ach.. idę wypić herbatkę może coś pomoże.
Już tak sobie myślę że może mam małowartościowe mleko że ona non stop by jadła - znacie jakieś sposoby jak to można poprawić?

Faktycznie chyba zadzwonię do środowiskowej, bo i tak małej obluzowuje się pępowina, to niech obejrzy nas obie. Spróbuję jeszcze rozmasować ciepłym prysznicem...
U nas z karmieniem podobnie ostatnio. Może to taki etap?

ja się w końcu musiałam poddać:(((
po tym poniedziałkowym mleku z butli małemu już sie poprzestawiało:(( nie chce za bardzo jeść cysia:( a jak zje i jest miekki to i tak mu mało i płacze;//
we wtorek zjadł z obu cycków do miekkiego ale mało, to zjadł 90 mieszanki i jeszcze poprawił cycem, potem zjadł po 3 godz normalnie cyca, a na noc już bardzo nie chciał ale był śpiący to go udpiłam i w nocy było dobrze, jadł normalnie (po 4 godz mam zawsze kamienie) wczoraj też marudził przy cycu nie dojadał ciągle płakał nie chciałam juz mu dawać butli ale o 15 po cycu jeszcze dałam bo już nie wytrzymałam i zjadł tak 60 spał do 18, dałam mu cyca przed 19 to pojadł po z obu piersi do miekkiego sutka i ryk, to mąż go ponosił i wykąpał a ja odciągnęłam 40 to zjadł ale jeszcze 40 musiał dostać mieszanki;/ w nocy i dziś rano ładnie jadł cyca, a jak drzemal to odciągnełam w razie co a jak wstał to oczywiście cycek be bo sutek nie taki i zjadł odciągnięte i 30 mieszanki teraz śpi....
czuje się okropnie, że daje mu mieszanke ale nie mam chyba innego wyjścia jak on mi płacze bo jest głodny....
połozna mówiła by go przystawiać często bo jak nabierze siły to będzie jadł normlanie, ja myślę, że moje dziecko jest poprostu wygodne, woli smoka niż sie męczyć z miękkim cyckiem...
gdybym wiedziała, że z wagą jest dobrze to bym sie przemęczyła z cyckiem ale 21 mam kontrolę wagi i jak nie przybierze z 400-500 gram to będzie źle i tak każą dokarmiać a mi będzie głupio znów usłyszeć, że dziecko ma niedowagę....
ehhh....okropna ze mnie matka:((((
a tak chciałam długo karmić:(((

martuś - a próbowałaś nakładek Aventu na sutki? wtedy mały będzie miał zawsze taką samą "twardość", a mleczko będzie leciało. Ja nieraz sie przekonałam, że cycek miękki, ale jak dziecko ssie, to mleko jeszcze leci... Może warto spróbować, wtedy laktacja się dostosuje

reklama
martusia -- jak pisałam Kubus przybrał 1820g w 2 miesiace... ja licze od wagi nie urodzeniowej tylko od spadku czyli u nas wazył przy wypiscie 2280g.. moze zadzwon do poradni laktacyjnej w twojej miejscowosci .. do nich mozesz pojechac w kazdej chwili i zwarzyc maluszka.. tez zobaczą jak go przystawiasz..czy dobrze ssie.. duzo mogą pomóc.. i tam są ludzie bardziej kompetentni niz lekarz w przychodni.. niestety lekarz w przychodni patrzy na krzywą a nie podchodzi indywidualnie do karzdego dzidzusia

Do góry