reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

hej,
Antoś wczoraj zważony i 4 kg ma czyli od masy urodzeniowej 900g a wypisowej 1.125g.
Pediatra powiedziała, że za mało bo powinien najmniej 700g na miesiąc przybywać;/ mówiła bym odciągała i butle dawała by sprawdzić czy nie mam za mało bo ten płacz przy miękkim sutku może znaczyć, że już nic nie leci...
wczoraj musiał dostać butlez mieszanką po urazie po szczepieniu bo ja ni dałam rady ze stresu nic odciągnąć ale potem już cyca normalnie jadł aż ulewał....
połozna i pielęgniarki tam mówiły, bym nie słuchała, bo jest ok że nawet 500g jest dobrze na miesiąc zwłaszcza w pierwszym miesiacu...
ale ja i tak się martwię...
okropne było dla mnie usłyszeć, że mało waży i coś nie tak z pokarmem, to dla mnie jak policzek:(((...
i najgorsze jest to, ze zaczynam wierzyć w to że mu braknie mimo, że zawsze sprawdzam czy leci i nie raz ciurkiem leci mleko a Antek grymasi bo nie lubi miękkiego sutka bo jest wygodny l albo już nie chce jeść tylko sobie doić coś...
jutro dzwonię do poradni laktacyjnej bo ma dyżur fajna położna ktorą znam...

reklama
martus wachadełka przybrania na miesiac sĄ OD 700 G
twój Antos ładnie przybrał wiec nie dokarmiaj .. a lekarz niech sie w głowe stuknie, ja rozumiem ze moj Kubus musiał byc dokarmiany butlką bo przybrał 700g ( a urodził sie z wagą 2410 _ a teraz wazy 4100 :) a ma 2 miesiace.. a teraz jak byłam dzis w poradni noworodków.. to lekarka powiedziała ze moje dokarmiane spododowało zanik laktacji.. wiec nie ryzykuj

z tym dokarmianiem to masakra jest

B_iala to synuś chudzinka jest ;-)
mój przy nim to kolos :-(

ale myślę, że gdyby Misiek był w domku to by nie ważył aż tyle....
nie wiem ale jak myślicie jest możliwość aby w domu go nauczyć mniej jeść?
on zjada 200ml na raz:szok:

te pielęgniarki na głowę upadły:dry:

Claudia nie przesadzasz troszkę? Moja też ma prawie 5kg a jest na moim mleku a są w tym samym wieku i wcale jej nie uważam za jakiegoś kolosa...

no to też ładnie, może fakt przesadzam...
zobaczymy już ostatnio ważył 5200 prawie
i tak jest słodziutki :-)

mi i tak zależy aby go karmić piersią
na głowie stanę aby to się udało
tak bardzo bym chciała go w domu nie dokarmiać :-(

no to od wagi urodzeniowej ma 1900 to masz 950g na miesiąc więc myślę że spoko;)

nie martw się potem będziecie się karmić piersią i będzie przybierał nadal :) moja przez ten miesiąc w szpitalu przybrała mi 1100 :)

Ostatnia edycja:
no to od wagi urodzeniowej ma 1900 to masz 950g na miesiąc więc myślę że spoko;)

nie martw się potem będziecie się karmić piersią i będzie przybierał nadal :) moja przez ten miesiąc w szpitalu przybrała mi 1100 :)

a wiesz ile Twoja zjada na raz?
mój ponoć do 200ml nie jest to za dużo?

bo nie wiem czy go cycem wykarmię

jak awaryjnie butlę dostanie to wypija 120 a czasem 150 ale nie mierzę bo nie mam jak bo ona głównie na cycu. Wykarmisz spokojnie, laktacja dostosowuje się do potrzeb dziecka więc napewno go wykarmisz, pewnie będzie pare dni takich że będzie ciągle na cycu ale jak się nie poddasz i nie będziesz dokarmiać to laktacja się dostosuje do tego ile je i to nawet do tych 200ml:)

jak awaryjnie butlę dostanie to wypija 120 a czasem 150 ale nie mierzę bo nie mam jak bo ona głównie na cycu. Wykarmisz spokojnie, laktacja dostosowuje się do potrzeb dziecka więc napewno go wykarmisz, pewnie będzie pare dni takich że będzie ciągle na cycu ale jak się nie poddasz i nie będziesz dokarmiać to laktacja się dostosuje do tego ile je i to nawet do tych 200ml:)

oby było tak jak piszesz :-)
będę o to walczyć

ale nie jest to chyba CHORE że tak mi zależy?
nasze dzieci chorowały i zdaje mi się , że najlepsze jest dla nich mleko matki

reklama
dlaczego tak mowisz, ze chore??
jako matka masz prawo do tego by twoje dziecko jadlo twoje mleko . moja kolezanka walczyla o to by jej mala jadla cyca i udalo sie jej choc laktacja jej zanikala.
claudia skoro masz mleko to tym bardziej

Do góry