reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Nulini bo dziecko przyzwyczaja sie do slodkiego i dlatego Tośce smakuje.
Ja tez wczoraj ogladałam DDTVN i tylko utwierdziłam sie w przekonaniu, że najlepiej dziecku podawać wodę zamiast herbatek. Niestety pzy Piotrusiu taka mądra nie byłam i skubaniec przyzwyczaił sie do tych herbatek i nawet w nocy je pije.

reklama
Nulini bo dziecko przyzwyczaja sie do slodkiego i dlatego Tośce smakuje.
Ja tez wczoraj ogladałam DDTVN i tylko utwierdziłam sie w przekonaniu, że najlepiej dziecku podawać wodę zamiast herbatek. Niestety pzy Piotrusiu taka mądra nie byłam i skubaniec przyzwyczaił sie do tych herbatek i nawet w nocy je pije.

a jaką wodę by można było podać dziecku?
też się nad tym zastanawiam czy tak nie robić
raz dziennie troszkę wody nie zaszkodzi chyba...
ale nie wiem

też mam herbatkę z HIPPa ale nie dawałam jej jeszcze , zawsze ja mogę sobie wypić...

Claudia najpierw dziecku podaje sie wode źródlaną przegotowaną, a później już nie trzeba przegotowywać np. Żywiec, Mama i ja.

Ja małemu daję zwykłą wodę przegotowaną z glukozą. na 100ml wody płaska łyżeczka glukozy. Nie daje żadnych herbatek. Zazwyczaj tak wypija 50ml, a dostaje tylko wtedy jak szuka a cyckiem pluje. :) zazwyczaj raz na dwa dni.

Claudia-tak jak pisze Zielona-zywiec albo cos podobnego przegotowac i dopiero podac.....
z kranu to ja nie ryzykowalabym,bo pełno chloru....za malutki mis jest

juchu a na co podajesz glukozę dziecku???? Mojemu dałam może ze dwa razy zaraz po urodzeniu bo mial silna żółtaczke i tak lekarka zalecila.
Ale zdrowemu dziecku na co bez powodu glukoza???

ja na poacztku dawal wode taka przegotoana z czjanika a teraz zywca daje...ale to dlatego bo nie chce mi sie ciagle gotowac i studzic.
Polozna mowila zeby tych mineralnych i zrodlanych wod nie gotoewac bo zmieniaja sklad i moga szkodzic dziecku na brzuszek. Wg niej najlpesza jest przegotowana woda z czajnika.

reklama
DZIĘKI dziewczynki

a to nie lekarze karmią tylko pielęgniarki
dają butlę za każdym razem jak dziecko płacze - masakra
nie zawsze jak dziecko coś się odzywa jest głodne

ja jakoś jak z nim jestem od 12 do 18 to karmię ale też umiem się niem zająć jak płacze
on już potrzebuje uwagi, same wiecie o tym bo macie dzieci w tym samym wieku
one nie tylko jedzą i śpią

no niestety pielęgniarki robią to dla świętego spokoju
achhhh
wiadomo nie będę się bawić z każdym dzieckiem
ale bez przesady no, dawać dziecku tak dużo mleka aż w końcu się przeje i zaśnie

Do góry