reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Nulini bo dziecko przyzwyczaja sie do slodkiego i dlatego Tośce smakuje.
Ja tez wczoraj ogladałam DDTVN i tylko utwierdziłam sie w przekonaniu, że najlepiej dziecku podawać wodę zamiast herbatek. Niestety pzy Piotrusiu taka mądra nie byłam i skubaniec przyzwyczaił sie do tych herbatek i nawet w nocy je pije.

reklama
Nulini bo dziecko przyzwyczaja sie do slodkiego i dlatego Tośce smakuje.
Ja tez wczoraj ogladałam DDTVN i tylko utwierdziłam sie w przekonaniu, że najlepiej dziecku podawać wodę zamiast herbatek. Niestety pzy Piotrusiu taka mądra nie byłam i skubaniec przyzwyczaił sie do tych herbatek i nawet w nocy je pije.

a jaką wodę by można było podać dziecku?
też się nad tym zastanawiam czy tak nie robić
raz dziennie troszkę wody nie zaszkodzi chyba...
ale nie wiem

też mam herbatkę z HIPPa ale nie dawałam jej jeszcze , zawsze ja mogę sobie wypić...

Claudia najpierw dziecku podaje sie wode źródlaną przegotowaną, a później już nie trzeba przegotowywać np. Żywiec, Mama i ja.

Ja małemu daję zwykłą wodę przegotowaną z glukozą. na 100ml wody płaska łyżeczka glukozy. Nie daje żadnych herbatek. Zazwyczaj tak wypija 50ml, a dostaje tylko wtedy jak szuka a cyckiem pluje. :) zazwyczaj raz na dwa dni.

Claudia-tak jak pisze Zielona-zywiec albo cos podobnego przegotowac i dopiero podac.....
z kranu to ja nie ryzykowalabym,bo pełno chloru....za malutki mis jest

juchu a na co podajesz glukozę dziecku???? Mojemu dałam może ze dwa razy zaraz po urodzeniu bo mial silna żółtaczke i tak lekarka zalecila.
Ale zdrowemu dziecku na co bez powodu glukoza???

ja na poacztku dawal wode taka przegotoana z czjanika a teraz zywca daje...ale to dlatego bo nie chce mi sie ciagle gotowac i studzic.
Polozna mowila zeby tych mineralnych i zrodlanych wod nie gotoewac bo zmieniaja sklad i moga szkodzic dziecku na brzuszek. Wg niej najlpesza jest przegotowana woda z czajnika.

reklama
DZIĘKI dziewczynki

a to nie lekarze karmią tylko pielęgniarki
dają butlę za każdym razem jak dziecko płacze - masakra
nie zawsze jak dziecko coś się odzywa jest głodne

ja jakoś jak z nim jestem od 12 do 18 to karmię ale też umiem się niem zająć jak płacze
on już potrzebuje uwagi, same wiecie o tym bo macie dzieci w tym samym wieku
one nie tylko jedzą i śpią

no niestety pielęgniarki robią to dla świętego spokoju
achhhh
wiadomo nie będę się bawić z każdym dzieckiem
ale bez przesady no, dawać dziecku tak dużo mleka aż w końcu się przeje i zaśnie

Do góry