reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Czy Wasze dzieci tez tak mają że czasami naprawdę okazjonalnie zjedzą oba cycki i jeszcze np 80 ml sztucznego - bo mój tak potrafi zrobić mi raz na 2-3 dni i zastanawiam się czemu to mi robi... bo na kolejne karmienie już mu jedna pierś wystarczy... w nocy potrafi mi przespać nawet 5-6 godzin i tez wtedy po przebudzeniu tylko jedna pierś. A czasami wisi na tych cyckach 4 godziny i w końcu jak wszystko zje to i tak musi dostać butlę bo jest mega głodny...

reklama
ewcia mój też by najchętniej oba jadł tzn jednego cysia aż sutek będzie miekki (nadal nie chce mu się takiego ssać) i drugiego tak samo a i tak mam wrażenie, że nie jest najedzony zwłaszcza jak jeszcze dochodzi cmokanie, tylko że ja się boje podać butli ale chyba mnie to i tak czeka;/ i przez to mam wrażenie, że się przyzwyczaił do tego pierwszego słodkiego i wodnistego pokarmu i reszty nie chce.... dzis po rannym karmieniu jak już sutek miekki i mały juz nie w sosie to odciagnęłam tego ostatniego (był naprawdę gęsty) i mu powoli łyżeczką podałam jak ładnie jadl i oglądał sie na wiecej....

Ewcia, Tośka tak ma :) Ostatnio - 2 cyce, 100ml herbatki i jeszcze 100ml mleka! Wczoraj na noc to samo - 2 cyce i 100ml mleka (z tym, że z butelki jej daję albo moje mleko, albo moje wymieszane z NAN Pro z buteleczki w skali 1:1 lub z przewagą mojego).

A ja mam dziecko niereformowalne. Musiałam przejść na butlę bo mam kontrolowac ilość zjadanego mleka przez małego. I u nas posiłek kończy się na na siłe wmuszonych 90 ml. Sam z siebie wypije 70... masakra jakaś normalna. Bedziemy musieli chyba przejśc na sztuczne mieszanki, bo mały słabo przybiera przez te biegunki, ewentualnie robić tak jak Nullini - mieszac moje mleko ze sztucznym...

Można, byle sztucznie nie zagęszczać - tzn nie dosypywac więcej mieszanki, niż jest to przewidziane.

mój w szpitalu zjada od 100-200 ml
masakra
jak tam dziecko zaczyna płakać to od razu mu butlę dają
co ja w domu zrobię potem

Dziewczyny, ktore dopajają swoje maluchy herbatkami- jakie podajecie?

Dzisiaj sie dowiedzialam z DDTVN co tak na prawde znajduje sie w tych granulowanych Hippa czy Bobovity i SZOK!- SAM CUKIER!!!

Odstawiam to dziadostwo! Poczytalam na opakowaniu i rzeczywiscie - na 100g- 95-97 g to węglowodany. Masakra jakas!

Mysle że moze kupic takie saszetki rumianku i kopru i parzyc? Na pewno to lepsze niz te pseudo- herbatki rumiankowe czy z kopru a tak w rzeczywistosci to "granulki cukrzane"

Dziewczyny, ktore dopajają swoje maluchy herbatkami- jakie podajecie?

Dzisiaj sie dowiedzialam z DDTVN co tak na prawde znajduje sie w tych granulowanych Hippa czy Bobovity i SZOK!- SAM CUKIER!!!

Odstawiam to dziadostwo! Poczytalam na opakowaniu i rzeczywiscie - na 100g- 95-97 g to węglowodany. Masakra jakas!

Mysle że moze kupic takie saszetki rumianku i kopru i parzyc? Na pewno to lepsze niz te pseudo- herbatki rumiankowe czy z kopru a tak w rzeczywistosci to "granulki cukrzane"

też tak myślę
tak samo nie jestem przekonana do sztucznego mleka :-(

reklama
Malta, ja podaję dzień w dzień albo Hipp rumiankową, albo Bobovita koperkową, z Hippa uspokajająca ewidentnie Tośce nie podchodzi :p Mała już się przyzwyczaiła, że raz dziennie pije herbatkę, bo nieraz robi tak, że cycem pluje, ale krzyczy dalej, dopiero jak wypije butlę herbatki, to się uspokoi :)

Do góry