reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

malutk_a to chyba też zależy od tego gdzie się jest i czy się stresuje, a ja jakoś nie umiem się tak fajnie skupić u kogoś, pomimo że jestem w innym pokoju

niedługo jak mały już będzie w domu to się chyba rozkręci

reklama
a mnie dzis brodawki bola - chyba nadmiernie bawilam sie laktatorem... moja dzidzia nie jest lasuchem ...nic na to nieporadze ale musze dbac by mi mlesia nie zabraklo - a mozna sicagac laktatorem i miec oslonki pozakladane?

Na bolące brodawki własnym mlekiem smarować...
mi pomaga, też mnie strasznie bolą ostatnio

ciężko mi się w nocy wstaje odciągać kurdę, ale trzeba no

Dziewczyny ja marzę o nawale pokarmu :-(
marzenia ściętej głowy

Dziewczyny mam pytanie a ile czasu wasze mluchy pija mleko z butli? Bo mi sie wydaje ze moj bardzo dlugo. Trwa to od 30 do 40 minut z przysypaniem ale go budze. Pytam bo sie zastanawiam czy nie powinnam mu moze zmienic na szybszy . Teraz ma aventu 1 .

Ach te bolące brodawki ;(
Wczoraj to się mało nie popłakałam jak mnie Natalia złapała. Tym bardziej boli, że ona od kilku dni zrobiła się strasznie łapczywa i jak ją przystawiam, to strasznie mocno łapie, ale źle, bo prawie za samą brodawkę i za parę sekund puszcza i taka zabawa przez kilka minut zanim dobrze się przyssie... Smarowaniem mlekiem przestało wystarczać, smaruję Bepanthenem i zobaczymy. Ale przeszkadza mi biustonosz i każda jedna bluzka... Najchętniej chodziłabym z cycami na wierzchu...
Na pocieszenie mogę powiedzieć, że Natalia - jak już się dobrze przyssie - to je coraz więcej! Ciekawe, jaka waga wyjdzie jej na kontroli w przyszły poniedziałek, bo ostatnio przybrała tylko 100g w tydzień.

Ach te bolące brodawki ;(
Wczoraj to się mało nie popłakałam jak mnie Natalia złapała. Tym bardziej boli, że ona od kilku dni zrobiła się strasznie łapczywa i jak ją przystawiam, to strasznie mocno łapie, ale źle, bo prawie za samą brodawkę i za parę sekund puszcza i taka zabawa przez kilka minut zanim dobrze się przyssie... Smarowaniem mlekiem przestało wystarczać, smaruję Bepanthenem i zobaczymy. Ale przeszkadza mi biustonosz i każda jedna bluzka... Najchętniej chodziłabym z cycami na wierzchu...
Na pocieszenie mogę powiedzieć, że Natalia - jak już się dobrze przyssie - to je coraz więcej! Ciekawe, jaka waga wyjdzie jej na kontroli w przyszły poniedziałek, bo ostatnio przybrała tylko 100g w tydzień.

Tym się nie martw, ważne żeby mała była spokojna i dobrze spała, wtedy znaczy że nie jest głodna

jak ja ważę mojego małego w szpitalu to wychodzi , że zjada po20 gram tylko !!!

to st6rasznie mało , przestałam już go ważyć bo mnie to stresuje......

Claudia - mi położna mówiła, że właśnie 20g to takie minimum, jeśli chodzi o dzienny przyrost wagi, więc możesz być spokojna. Natalka nawet tyle nie miała...

reklama
ważne żeby dziecko było spokojne, ja go ważyłam przed karmieniem i zaraz po
i wychodziło że zjada 20 gram - o to mi chodziło :-)

a ja to mam gdzieś, jak jestem w szpitalu to tylko jak chce to od razu mu cyca daję, nie mogę na butlę tam patrzeć :-(
to sztuczne mleko jest oszkliwe, bo próbowałam

Do góry