reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

malutk_a to chyba też zależy od tego gdzie się jest i czy się stresuje, a ja jakoś nie umiem się tak fajnie skupić u kogoś, pomimo że jestem w innym pokoju

niedługo jak mały już będzie w domu to się chyba rozkręci

reklama
a mnie dzis brodawki bola - chyba nadmiernie bawilam sie laktatorem... moja dzidzia nie jest lasuchem ...nic na to nieporadze ale musze dbac by mi mlesia nie zabraklo - a mozna sicagac laktatorem i miec oslonki pozakladane?

Na bolące brodawki własnym mlekiem smarować...
mi pomaga, też mnie strasznie bolą ostatnio

ciężko mi się w nocy wstaje odciągać kurdę, ale trzeba no

Dziewczyny ja marzę o nawale pokarmu :-(
marzenia ściętej głowy

Dziewczyny mam pytanie a ile czasu wasze mluchy pija mleko z butli? Bo mi sie wydaje ze moj bardzo dlugo. Trwa to od 30 do 40 minut z przysypaniem ale go budze. Pytam bo sie zastanawiam czy nie powinnam mu moze zmienic na szybszy . Teraz ma aventu 1 .

Ach te bolące brodawki ;(
Wczoraj to się mało nie popłakałam jak mnie Natalia złapała. Tym bardziej boli, że ona od kilku dni zrobiła się strasznie łapczywa i jak ją przystawiam, to strasznie mocno łapie, ale źle, bo prawie za samą brodawkę i za parę sekund puszcza i taka zabawa przez kilka minut zanim dobrze się przyssie... Smarowaniem mlekiem przestało wystarczać, smaruję Bepanthenem i zobaczymy. Ale przeszkadza mi biustonosz i każda jedna bluzka... Najchętniej chodziłabym z cycami na wierzchu...
Na pocieszenie mogę powiedzieć, że Natalia - jak już się dobrze przyssie - to je coraz więcej! Ciekawe, jaka waga wyjdzie jej na kontroli w przyszły poniedziałek, bo ostatnio przybrała tylko 100g w tydzień.

Ach te bolące brodawki ;(
Wczoraj to się mało nie popłakałam jak mnie Natalia złapała. Tym bardziej boli, że ona od kilku dni zrobiła się strasznie łapczywa i jak ją przystawiam, to strasznie mocno łapie, ale źle, bo prawie za samą brodawkę i za parę sekund puszcza i taka zabawa przez kilka minut zanim dobrze się przyssie... Smarowaniem mlekiem przestało wystarczać, smaruję Bepanthenem i zobaczymy. Ale przeszkadza mi biustonosz i każda jedna bluzka... Najchętniej chodziłabym z cycami na wierzchu...
Na pocieszenie mogę powiedzieć, że Natalia - jak już się dobrze przyssie - to je coraz więcej! Ciekawe, jaka waga wyjdzie jej na kontroli w przyszły poniedziałek, bo ostatnio przybrała tylko 100g w tydzień.

Tym się nie martw, ważne żeby mała była spokojna i dobrze spała, wtedy znaczy że nie jest głodna

jak ja ważę mojego małego w szpitalu to wychodzi , że zjada po20 gram tylko !!!

to st6rasznie mało , przestałam już go ważyć bo mnie to stresuje......

Claudia - mi położna mówiła, że właśnie 20g to takie minimum, jeśli chodzi o dzienny przyrost wagi, więc możesz być spokojna. Natalka nawet tyle nie miała...

reklama
ważne żeby dziecko było spokojne, ja go ważyłam przed karmieniem i zaraz po
i wychodziło że zjada 20 gram - o to mi chodziło :-)

a ja to mam gdzieś, jak jestem w szpitalu to tylko jak chce to od razu mu cyca daję, nie mogę na butlę tam patrzeć :-(
to sztuczne mleko jest oszkliwe, bo próbowałam

Do góry