reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

ja zadzowniłam do poradni laktacyjnej.. jak gadałam z jedną babką .. to powiedziala mi ze" to za duzy problem jak dla niej.. bo on powinien jesc 100ml na raz" i kazała zadzwonic do drugiej.. zadzowniłam i mam zadzwonic po 20 bo bedzie miała czas by na spokojnie porozmawiac..

reklama
Dobrze będzie -Nulini :) moze to tylko chwilowe ,i malutka ma większe zapotrzebowanie

Dobrze Biała ze znajdzie dla Ciebie chwilke oby coś Ci doradziła

B_iala - mi z kolei mówili, że nie ważne czy dziecko na raz je 60 czy 100 - wazne, żeby dobowo przyjął ok 550 ml (dawka minimalna to 100 ml na każdy kg masy ciała). Ja do tej pory wybudzałam mojego na jedzenie - nie czekałam aż sam zawoła, tylko brałam go do zmiany pampka, oliwkowałam - cokolwiek, żeby się trochę poruszał i otworzył oczy. Jak ci wypluwa cyca, to go zostaw na 10 minut i spróbuj ponownie. Wiem, że w taki sposób nie bedziesz nic innego robiła tylko karmiła, ale może w koncu Kubuś załapie.

my idziemy jutro do lekarki na kontrole i zobaczymy ile nasz pulpetosik wazy :-). dzisiaj byla polaozna i mowi, ze jak na 2 tyg dziecko to sobie wyglada niezle.
ja mam tyle mleka, ze wyplywa mi nawet jak mala nie ciagnie. jak skonczy cycac i ma policzek przy cycu to caly ma w mleku bo sie saczy na nia.

dziewczyny, najważniejszy przy karmieniu jest SPOKÓJ mamy
to ma naprawdę wielkie znaczenie, widzę to po nas. Lecę do księżniczki :)

ja zadzowniłam do poradni laktacyjnej.. jak gadałam z jedną babką .. to powiedziala mi ze" to za duzy problem jak dla niej.. bo on powinien jesc 100ml na raz" i kazała zadzwonic do drugiej.. zadzowniłam i mam zadzwonic po 20 bo bedzie miała czas by na spokojnie porozmawiac..
biala daj znac co powiedziala babka z poradni!

Ja się pochwalę, że mój ssie już bez nakładek :)
Szkoda tyko, że nadal nie mam tyle mleczka aby go zaspokoić

Mam nadzieję , że jeszcze produkcja się rozkręci

dziewczyny moja dzidzia pije w ciagu dnia 4-5 razy nie zada wiecej juz od jakiegos czasu.. chyba dlatego mleka mam mniej.. myslalam ze jest okey ale jak was czytam to dochodze do wniosku, ze musze cos z tym zrobic..
mysle o poradni lakatacyjnej - zdobylam juz nr i jutro zadzwonie.

w nocy pije raz

a więc.. Pani powiedziała zebym zadzwoniła do poradni laktacyjnej przyszpitalnej i sie umówiła na wazenie.. i zebym teraz notowała co ile je i ile.. i mam w tej poradni pokazac.. dowiedziałam ze to trzeba sprawdzic wagowo ile gram przybiera codziennie.. no jedynie co wiem ze Kubus nie moze jesc tak długo po kilka godzin.. ale ma prawo w nocy jesc wiecej niz w dzien bo pokarm jest tłusciejszy .. ona niestety nie moze do nas przyjsc bo jest na zwolnieniu... eh.. no to jutro spróbuje sie dodzwonic do poradni.

Niulini - niestety nie moge tak wybudzac Kuby jak piszesz.. bo poprostu nie mam na to tyle czas:( musze jeszcze miec na uwadze zazdrosnego 2 latka.. który potrzebuje bardzo mojej uwagi... pozatym na Kube nie działają oliwki.. on czasami po kąpieli nie je bo poprostu zasypia robi sie taki jak masło przepływajace przez ręce.. i koniec.. nic mu do buzi nie wcisniesz bo spi.. a jak sie uda.. to nie bedzie połykał.. :( niestety obawiam sie ze to poprostu niejadek.. on i w ciazy był " ze tak powiem ostatni wagowo "

reklama
Do góry