reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

ja zadzowniłam do poradni laktacyjnej.. jak gadałam z jedną babką .. to powiedziala mi ze" to za duzy problem jak dla niej.. bo on powinien jesc 100ml na raz" i kazała zadzwonic do drugiej.. zadzowniłam i mam zadzwonic po 20 bo bedzie miała czas by na spokojnie porozmawiac..

reklama
Dobrze będzie -Nulini :) moze to tylko chwilowe ,i malutka ma większe zapotrzebowanie

Dobrze Biała ze znajdzie dla Ciebie chwilke oby coś Ci doradziła

B_iala - mi z kolei mówili, że nie ważne czy dziecko na raz je 60 czy 100 - wazne, żeby dobowo przyjął ok 550 ml (dawka minimalna to 100 ml na każdy kg masy ciała). Ja do tej pory wybudzałam mojego na jedzenie - nie czekałam aż sam zawoła, tylko brałam go do zmiany pampka, oliwkowałam - cokolwiek, żeby się trochę poruszał i otworzył oczy. Jak ci wypluwa cyca, to go zostaw na 10 minut i spróbuj ponownie. Wiem, że w taki sposób nie bedziesz nic innego robiła tylko karmiła, ale może w koncu Kubuś załapie.

my idziemy jutro do lekarki na kontrole i zobaczymy ile nasz pulpetosik wazy :-). dzisiaj byla polaozna i mowi, ze jak na 2 tyg dziecko to sobie wyglada niezle.
ja mam tyle mleka, ze wyplywa mi nawet jak mala nie ciagnie. jak skonczy cycac i ma policzek przy cycu to caly ma w mleku bo sie saczy na nia.

dziewczyny, najważniejszy przy karmieniu jest SPOKÓJ mamy
to ma naprawdę wielkie znaczenie, widzę to po nas. Lecę do księżniczki :)

ja zadzowniłam do poradni laktacyjnej.. jak gadałam z jedną babką .. to powiedziala mi ze" to za duzy problem jak dla niej.. bo on powinien jesc 100ml na raz" i kazała zadzwonic do drugiej.. zadzowniłam i mam zadzwonic po 20 bo bedzie miała czas by na spokojnie porozmawiac..
biala daj znac co powiedziala babka z poradni!

Ja się pochwalę, że mój ssie już bez nakładek :)
Szkoda tyko, że nadal nie mam tyle mleczka aby go zaspokoić

Mam nadzieję , że jeszcze produkcja się rozkręci

dziewczyny moja dzidzia pije w ciagu dnia 4-5 razy nie zada wiecej juz od jakiegos czasu.. chyba dlatego mleka mam mniej.. myslalam ze jest okey ale jak was czytam to dochodze do wniosku, ze musze cos z tym zrobic..
mysle o poradni lakatacyjnej - zdobylam juz nr i jutro zadzwonie.

w nocy pije raz

a więc.. Pani powiedziała zebym zadzwoniła do poradni laktacyjnej przyszpitalnej i sie umówiła na wazenie.. i zebym teraz notowała co ile je i ile.. i mam w tej poradni pokazac.. dowiedziałam ze to trzeba sprawdzic wagowo ile gram przybiera codziennie.. no jedynie co wiem ze Kubus nie moze jesc tak długo po kilka godzin.. ale ma prawo w nocy jesc wiecej niz w dzien bo pokarm jest tłusciejszy .. ona niestety nie moze do nas przyjsc bo jest na zwolnieniu... eh.. no to jutro spróbuje sie dodzwonic do poradni.

Niulini - niestety nie moge tak wybudzac Kuby jak piszesz.. bo poprostu nie mam na to tyle czas:( musze jeszcze miec na uwadze zazdrosnego 2 latka.. który potrzebuje bardzo mojej uwagi... pozatym na Kube nie działają oliwki.. on czasami po kąpieli nie je bo poprostu zasypia robi sie taki jak masło przepływajace przez ręce.. i koniec.. nic mu do buzi nie wcisniesz bo spi.. a jak sie uda.. to nie bedzie połykał.. :( niestety obawiam sie ze to poprostu niejadek.. on i w ciazy był " ze tak powiem ostatni wagowo "

reklama
Do góry