Ja od wczoraj wprowadziłam jedno karmienie mlekiem modyf. mam nadzieje, że w brzuszku Wojtka sie unormuje i że jakoś poradzimy sobie ze skaza białkową. na razie nie jest źle bo biegunki ustały. Wogóle odkryłam, że jak dawałam małemu moje mleko w butli to wypijał 80 na siłę, a wczoraj wciągnął z apetytem 100 ml mieszanki i ogladał sie na więcej. Czyżby moje mleko mu nie smakowało??
reklama
b_iala
Fanka BB :)
ja w nocy raz karmie około 1:30 jak sie Kuba zbudzi.. z jednej piersi.. pózniej mąz o 3 daje butle i około 6 dzis znów go nakarmiłam z 2 piersi.. w dzien bedziemy sie czesciej z piersi karmic.. bo ja w nocy musze sie wysypiac.. niestety jak jestem niewyspana jestem nerwowa.. a 2 potrafi wyprowadzic z równowagi.. a nie moge przieciez sie na nim wyzywac bo zle sypiam.. eh.. za 5 lat odetchne
Ja od wczoraj wprowadziłam jedno karmienie mlekiem modyf. mam nadzieje, że w brzuszku Wojtka sie unormuje i że jakoś poradzimy sobie ze skaza białkową. na razie nie jest źle bo biegunki ustały. Wogóle odkryłam, że jak dawałam małemu moje mleko w butli to wypijał 80 na siłę, a wczoraj wciągnął z apetytem 100 ml mieszanki i ogladał sie na więcej. Czyżby moje mleko mu nie smakowało??
a jakie podajesz mleko przy skazie białkowej???
Dziewczyny poradźcie mi coś. Od prawie 6 tygodsni Tomek na butli, podaję mu moje mleko. Ale wczoraj na wieczór podałam mu cyca i pięknie ssał. Mnie nic nie bolało, ale moje piersi przyzwyczajone są do tego, że odciągam z dwóch piersi naraz. Tomek zjadł tylko z jednej a druga od razu taka wielka i twarda, że myślałam że mi cycka rozerwie. Co mam robić aby móc karmić raz jedną a raz drugą piersią. Bo w nocy zrobiły się takie twarde jak kamienie i nie było szan na karmienie cycem i musiałam odciągnąć. Powiem, że jak Tomek zjadł z cyca to spał dłużej niż jak zjadł z butli no i mu się nie ulało i spał spokojniej.
ariska
joasiab może z tej 2 odciągaj tylko tyle by poczuć ulgę a nie do końca
b_iala
joasiab tak jak pisze Ariska odciagnij tylko tyle by poczuc ulge.. i przy nastepnym karmieniu daj dla Tomcia tą cycuszke a z drugiej odciagnij troszke.. mysle ze juz po kilku razach nie bedziesz miała takich twardych .. bo sie przestawi.. lepiej nie pij nic na zmniejszenie laktacji bo wtedy moze dla Tomcia zabraknąc tyle ile wypija
Batonik - podaje Nan HA. Wysypki jako takiej Wojtek już nie ma, ale dalej mamy ostre, sluzowate biegunki. Z tym, że nie wiadomo, czy to alergia na coś innego, czy wynik szczepienia na rota. W każdym razie Wojtkowi mleko smakowało
C
claudia4you
Gość
Hejka
mam problem z odciąganiem, mleka ma dość ale mało leci do laktatora
mały je ładnie bez nakładek także super...
Mam pytanie, jak na przykład teraz wstaję w nocy raz i przerwa jest koło 6 godzin, to jak mały już będzie w domu i go będę przystawiać na żądanie to poleci nocą więcej mleczka??
Chodzi o to czy mam szanse na to, aby go karmić samą piersią jak dawniej ?
mam problem z odciąganiem, mleka ma dość ale mało leci do laktatora
mały je ładnie bez nakładek także super...
Mam pytanie, jak na przykład teraz wstaję w nocy raz i przerwa jest koło 6 godzin, to jak mały już będzie w domu i go będę przystawiać na żądanie to poleci nocą więcej mleczka??
Chodzi o to czy mam szanse na to, aby go karmić samą piersią jak dawniej ?
reklama
claudia z poczatku moze byc problem bo piersi nie deda przyzwyczajone ale po jakims czasie wszystko sie unormuje i bedzie pod dzidziusia. co do odciagania moze musisz wyprobowac inny sposob odciagania mleka przez laktator.