reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

reklama
kashya -- kurcze moje cyce to jakas lipa.. albo Moj Tomek wszystko wyjadł jak go karmiłam :)

Asia K ja tez myslałam ze jest ok .. ale pediatra stwierdziła ze jednak troche mało przybiera...

dziewczyny napisze wam np. jak jadł dzis Kubusiek..

a wiec:
od około 9:30 60ml
od 11:30 jeszcze 40ml
o 13 dałam cyca( udało mi sie odciagnac jeszcze 30ml )

17:30 -cyc
19:00 - po kapieli cyc ( juz nic nie udało sie odciagnac )
19:30-20:30 butla 40ml

i znów kwili wiec ide dac butle

edit: zmienilam smoczek na lepiej lecacy... wypił kolejne 40ml i spiocha .. na ramieniu czekam az beknie i do łózeczka

co o tym myslicie ??

Ostatnia edycja:
mi pediatra mówiła że najmniej dziecko powinno przybrać w ciągu miesiąca 600g, moja Blanka urodziła się z wagą 2910 przy wypisie miała 2650, w pierwszym miesiącu przybrała 1200g a w drugim, tzn obecnie 1354g:szok: i zrobiła się z niej Kluseczka i waży obecnie 5200g i pediatra z neonatologiem się śmieją że z niej taki dorodny wcześniak :-D

mój Antek przez to cmokanie i łykanie powietrza kolki sie nabawił;( wczoraj na wieczór tak strasznie płakała, a ja nim:( dopiero kropelki espumisan pomogły i się uspokoił....
to ładnie Wasze dzieciaczki przybierają....
ciekawe jak mój, maż mi mówi, że mam obsesje na tym punkcie ale nie powinien mi się dziwić skoro mamy takie problemy z karmieniem.... mam czesto wyzuty sumienia, że mu nie daje butli ale wiem, ze wtedy cyca juz nie zje w ogóle.... z głodu nie płacze, jak jest głodny to ładnie zjada, potem spi lub ma dobry humor i mu się na rozmowę zbiera, kupki robi, pieluchy moczy
tak czytam ten wątek i widze, że też macie kłopoty z karmieniem, qrcze, że też z tym muszą być takie problemy...
ja to chyba osiwieje od tego....;/

B_iała to znaczy, że Twoje dziecko jada 6 razy na dobę po 60 ml?? To faktycznie zbyt mało. Mój tez wciaga na jeden raz 70 - 80 ml, ale ja go karmię przynajmniej 9 razy na dobę. Może spróbuj wybudzac Kubusia i częściej karmic.

ja dziś ważyłam moją Alusię o ma 4kg i dziś kończy 2 tygodnie :-)
urodziła się 3,5kg, wyjście ze szpitala 3,31 kg, jak miała 8 dni to miała 3,54kg więc chyba dobrze przybiera :-) ale trzeba przyznać że cycka ciągnie konkretnie, myślę że jest ok 10 karmień na dobę, chociaż nie liczę :-D

joasienka zazdroszcze Ci:/
ja myślałam, ze jak będę często malego przystawiać to wreszcie załapie, ale było źle bo co złapał to cmokanie, bawienie sie itp moje i jego nerwy. Szwagierka poradziła mi by rzadziej przystawiać aż zgłodnieje trochę to lepiej zje i tak właśnie zaczęłam robić i jest poprawa

Ulkan- próbuje ale go sie nie da wybudzac.. bo on poprostu nie je..wypycha cycek lub butle i tyle albo ciaga i mleko leci po brodzie

noc wygladała tak :
wstał jesc dopiero o 1:30 i zasiadł do cyca.. wiec sie karmilismy z przerwami do 3..( spałam i ja w tym czasie i on) o 3 połozyłam go do łozeczka wiec o 4:30 znów usiadł na cyce ... do 5 ciagał.. i wkoncu zrobiłam butle o 5:30 wypił 30ml i zasną... 6:30 znów sie zbudził i kolejne 45ml zbutli.. ( póznije kupa..pierdzenie.. i Tomek sie zbudził o 7 wiec juz spania nie było .. o 9:30 zachciało mu sie znów jesc wiec dałam mu swoje odciagniete przez butle i wypił 50ml.. a po 10 minutach kolejne 50ml ( tu juz mieszanka) i jeszcze pobył troche aktywny i poszedł spac.. jest 13 a on jeszcze spi..

dziewczyny ja juz niewiem co robic :(

dzis zjadł z butli 50ml mojego i po 10 minutach w płacz i ze chce jeszcze to dałam mu butle i on 50ml...

reklama
A ja już schizuję, czy nie mam za mało mleka... W ciągu dnia Tośka je co 1,5-2 godziny, często się wścieka, złości, wypluwa cyca, jakby już nie była głodna, ale po chwili znowu by pojadła... Jak po karmieniu biorę laktator, to z cyców prawie nic nie leci, jak je ścisnę, to też się kropelka pojawia... Dzisiaj na przykład jadła o 6 rano, później po 9 i przed spacerem (po 11) zjadła 150ml z butli! (60ml mojego mlesia i 90ml mleczka NAN ze słoiczka...). Smutno mi, bo tak mi dobrze szło karmienie :(

Do góry