reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

ja mam coraz bardziej dosyć karmienia piersią, tzn chcę bardzo karmić małą ale coraz mi trudniej to przychodzi. Zośka possie cyca przez chwilę (przystawienie do lewej piersi nadal strasznie mnie boli), później wypluwa, dalej jest straszny ryk, nerwy, czerwona ze złości buzia ze nie może złapać ponownie. Już nie wiem co mam robić. Ostatnio dałam jej smoczka i chyba przez to ssanie się pogorszyło, nagle nie potrafi dobrze cycka złapać. A smoczek i tak jej nie smakuje!!!
Czy u Was też tak jest że dziecko pośsie chwilkę, moze z 10 minut a później robi sobie przerwę na drzemkę i za pół godziny znów chce cyca?

czytałam trochę informacji z linka podanego przez Eewcię i jeszcze bardziej się zdołowałam, bo juz sama nie wiem co robię nie tak przstawiając małą... tam trafiłam na tą stronę
Komitet Upowszechniania Karmienia Piersi

reklama
mam dziewczynki problem

jak odciągam mleczko ręcznie to naciskając na lewą pierś leci mi strumień mleka, nawet kilka strumieni
a jak naciskam na prawą to ledwo kapie...
nie wiem ale od początku tak miałam
małego zawsze karmiłam z obu i tak samo się najadał, więc nie rozumiem tego :-(

claudia4you ja mam tak samo, i sama nie wiem dlaczego tak jest, moj synek mimo tego najada sie bo karmie go raz jedna raz druga piersia:) wiec chyba nie ma sie co martwic:)
samantaa moj Piotrus tez possie piers 10 minut a potem wypluwa i jest wielki placz i nerwy;/ wtedy czekam az sie uspokoi,(jak daje mu smoka to tez wypluwa) i daje mu piers z powrotem i wtedy juz ladnie je. a jak dalej sie denerwuje to rezygnuje z karmienia, jak sie uspokoi i troszke polezy to z powrotem glodnieje i juz ladnie je:):)

madzialena ja się nie martwiłam póki był mały w domu
mam nadzieję że to wszystko wróci do normy

Claudia- Widzę, że mleko ci ładnie leci - trzymam kciuki.
Ja dziś z okazji chrzcin nie odciągałam przez 7 godzin. Pomijając, że przemoczyłam 3 wkładki laktacyjne i wróciłam z cycem twardym jak kamień, to było ok. Wojtek dalej jada po 9, 10 razy na dobę. W nocy śpi po 3,5 godzinki, ale w dzień czasem karmię co dwie. Z tym, że zjada mało - w nocy na siłę wcisnę w niego 70 do 80 ml. Nie wiem, może ma jakąś mniejszą pojemność żołądka. Jutro idziemy na szczepienie, więc przy okazji go zważymy. Ale z naszych obliczeń wynika, że mały ma już ponad 5 kg.

Claudia,a moze sproboj zaraz po ciepłej kapieli odciagnac,albo zroic cieply oklad???Ja dzis podczas kapieli w wannie zobaczylam dwie tryskajace fontanny:)

Claudia,a moze sproboj zaraz po ciepłej kapieli odciagnac,albo zroic cieply oklad???Ja dzis podczas kapieli w wannie zobaczylam dwie tryskajace fontanny:)

będzie trzeba popróbować
to pewnie wina tego, że się stresuję

jak jestem spokojniejsza to leci więcej
ale i tak mało, już czasem mam dość tego
ale jak mówiłam - nie poddam się

ja mam coraz bardziej dosyć karmienia piersią, tzn chcę bardzo karmić małą ale coraz mi trudniej to przychodzi. Zośka possie cyca przez chwilę (przystawienie do lewej piersi nadal strasznie mnie boli), później wypluwa, dalej jest straszny ryk, nerwy, czerwona ze złości buzia ze nie może złapać ponownie. Już nie wiem co mam robić. Ostatnio dałam jej smoczka i chyba przez to ssanie się pogorszyło, nagle nie potrafi dobrze cycka złapać. A smoczek i tak jej nie smakuje!!!
Czy u Was też tak jest że dziecko pośsie chwilkę, moze z 10 minut a później robi sobie przerwę na drzemkę i za pół godziny znów chce cyca?

czytałam trochę informacji z linka podanego przez Eewcię i jeszcze bardziej się zdołowałam, bo juz sama nie wiem co robię nie tak przstawiając małą... tam trafiłam na tą stronę
Komitet Upowszechniania Karmienia Piersi

Ja już wyczaiłam moją małą. Jak wypluwa pierś i płacze to ma powietrza za dużo i się złości i krzywi na cyca (chociaż czasem chce kupę albo nie chce jeść). Wtedy pomimo krzyku biorę ją do odbicia a potem już jest spokój i je. Ale też wogóle mało je. Possie z 10 minut i tak co trzy godziny może. A moje piersi mają tyle mleczka :-(

reklama
Kate a o tym to nie pomyślałam, przy następnym karmieniu spróbuję odbić po puszczeniu cycka i zobaczymy jak będzie się dalej zachowywała, moze wtedy spokojniej będzie próbowała ponownie złapać cycusia. Dzięki bardzo

Do góry