reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Dziewczyny ja czuję że chyba się pokarm produkuje bo mam ciut większe piersi,
albo już sobie to wkręcam :-(

z odciąganiem ciężko, cały czas kilka kropli

muszę znaleźć sposób aby się wyluzować przy tym
a nowego laktatora nie kupię, bo mamy dużo wydatków..
jutro na sam wyjazd wydamy ponad 60zł
z też już chce Miśka zobaczyć
wcisnę mu cyca , niech ssie :-D

reklama
Po cesarce mam mały problem z ilością mleka :-( Ale walczymy na różne sposoby: granulki homeopatyczne, laktator, herbatki laktacyjne i Karmi. Niestety po piwku (odgazowanym) Maja ma większe pierdzioszki i strasznie przy ich robieniu płacze. Chyba to piwko jej nie służy :no:
Jeśli chodzi o jedzenie to staram się jeść wszystko - wędliny, kiełbasy, pieczone, gotowane i smażone mięso, ser żółty i nawet wędzony. Z owoców jem jabłka i banany oraz własnoręcznie robione kompoty z brzoskwiń. Z płynów piję jedną kawę rozpuszczalną dziennie, herbatki owocowe i te na laktację, wodę mineralną i soki (jabłkowy, marchwiowy i własnej roboty z aronii). Nawet zdarza mi się zjeść jakieś ciastko z czekoladą. Jedynie czego unikam to kapusty, cebuli, kalafiora i strączkowych, czosnku i cytrusów.
Położna mówiła mi, że kiszone ogórki są nawet lepsze niż te surowe i też je zajadam - nic małej nie jest. Po pomidorach i sałacie też nie. Nawet jadłam zupę pomidorową i ogórkową :tak::-D

Monika77
mi na razie piwko nie pomogło, ale od dzisiaj będę pić herbatkę i nadal odciągać pokarm

musisz mieć dużo samozaparcia , uda się zobaczysz
ja walczę o każdą kroplę

ja niestety dalej mam kłopocik,Julka dalej ciagnie z lewej piersi a prawą pluje.takze praktycznie z prawej mi nic nie leci a z lewej idzie strumien...

ticker.php

marta a moze spróbuj z prawej laktatorem troche pościągać.
my właśnie się karminy w pozycji klasycznej, ale mała się zdziwiła że mama nie tylko musi leżeć by leciało mleczko:-D

Marta ja też mam wyraźnie lewicowe dziecko, bo z prawej mały ssać nie chce i obwieszcza to takim krzykiem, że nie sposób odmówić. Myślę, że troche w tym mojej winy, bo mi też 100 raz wygodniej przystawić go do lewej;) Ja z prawej piersi odciągam mleko, więc nie ma tak źle. Może się kiedys młody przekona i do tego cyca.

mój possał dzisiaj znowu
siedzieliśmy przy cycu pół godziny i piersi mu dawałam na zmianę
nie wiem czy zjadł tyle by się najeść , ale ważne że chciał a mi to sprawiło radość

Dziewczyny które dokarmiają swoje dzieciaczki, powiedzcie mi jakie mleko stosujecie, i w jaki sposób dokarmiacie czy pierwsze cycuś potem butla, czy tylko butla, a następne karmienie cycuś. Bo my chyba jednak ja musimy dokarmić bo tylko płacze i płacze a mi nic nie leci:(

reklama
Malutka ja zamiast karmic piersią daje butle.. dokarmiam 2 razy w ciagu doby.. raz za lewą pierś a raz za prawą:) dokarmiamy sie gerberem

Do góry