reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Widze ze nie jestem sama z tym ze mala woli jedna piers od drugiej. Mi ciezko jakos bylo ja przystawiac do prawej i jej bylo niewygodnie... czesciej wiec dawalam lewa- efekt taki ze z tej prawej leci tylko 40ml... No ale chyba mamy przelom- pokombinowalam z poduszkami i teraz malej jest wygodnie i chetnie z niej pije! Tak wiec przystawiam teraz glownie do niej zeby sie wyrownalo...

Co do jedzenia to ja jem wszystko, oprocz pieczonego, fasoli, pikantnych rzeczy. Slodyczy sobie nie odmawiam- jem je po troszce... W ciazy balam sie jak to bedzie na diecie ale postanowilam jesc normalnie i widze ze to byla dobra mysl! Ja jestem zadowolona i dzidzia rowniez ;-)

Nie wiem czy znacie ta stronki, ja je znalazlam dzis przypadkiem, poczytalam i sporo sie dowiedzialam!
Doradca laktacyjny - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl
Komitet Upowszechniania Karmienia Piersi

reklama
u nas znów kryzys:( małemu cos sie porobiło, nie umie ładnie ssać tylko znów cmoka, denerwuje sie bo nic nie leci, płacze, nie najada się, jest marudny.....
już było tak dobrze po tym szpitalu a teraz....
już brak mi sił:((((((((

dzis pytałam sie lekarki.. czy moje mleko jest tresciowe i czy mały sie najada skoro po karmieniu chce smoka i z nim zasypia.. a jak karmie butlą to juz mu smok po jedzeniu nie potrzebny.. i mówiła by karmic dziecko 20minut z jednej cycki 20minut z drugiej i potem dac butle i dokarmiac.. bo mam za mało pokarmu skoro ciaga smoka po jedzeniu

u mnie jak narazie idzie bez problemowo, mleka mam strasznie duzo nawet jak sie pochylam leci z piersi.

Mój też często chce smoka po cycku, do zaśnięcia ale tylko w dzień. Albo po prostu leży sobie i mulda(ciągnie tak mocno, że aż trzeszczy:p). Nie dokarmiam go, dostaje tylko pierś. Według mnie najada się, bo nie płacze a woła jeść tak jak zwykle czyli co 2-3 godziny.

Ja moja niunie na poczatku tez dokarmialam butelka (NAN) bo musialam brac antybiotyki i mialam malo tresciwy pokarm. Ale pozniej zaczela sie juz najadac samym cyckiem wiec wyeliminowalam butelke i jak narazie jest ok. Nie musze odciagac bo jak tylko mi sie zbierze juz cala piers to mala zaczyna byc glodna :)

b_iala zauważyłaś że to mleko z Gerbera nie rozpuszcza się tak do końca, pozostają takie drobinki? Jak dawałam małej Bebiko to ne było czegoś takiego.

niestety Julka dostała uczulenia na bebilon .musiałam wrócic do enfamilu:( ma wysypkę nabuzi i klatce piersiowej i takie szorstkie policzki.a któras z Was pisała ze to moze byc skaza białkowa ew. ja cos jem niestosownego?

ticker.php

Mam pytanie do mam dokarmiających, karmiących butlą. Czy któraś z was stosuje Enfamil i czy wasze bobasy mają po nim problem z kupką?? Moja Niunia jest od początku dokarmiana a od kilku dni ma straszne problemy- wczoraj dostała czopek bo nie robiła kupki 3 dni ale dzisiaj znowu się pręży, płacze i na dodatek od 11 prawie w ogóle nie spała. Czy to możliwe, że po mleku?? Ja nic nie jem niedobrego, więc to raczej nei po moim mleczku.... Oj jestem już załamana

reklama
Mam pytanie do mam dokarmiających, karmiących butlą. Czy któraś z was stosuje Enfamil i czy wasze bobasy mają po nim problem z kupką?? Moja Niunia jest od początku dokarmiana a od kilku dni ma straszne problemy- wczoraj dostała czopek bo nie robiła kupki 3 dni ale dzisiaj znowu się pręży, płacze i na dodatek od 11 prawie w ogóle nie spała. Czy to możliwe, że po mleku?? Ja nic nie jem niedobrego, więc to raczej nei po moim mleczku.... Oj jestem już załamana

ja dokarmiam Enfamilem Premium i kupki sa ok ale jak dokarmialam Enfamilem AR to maly mial zatwardzenie...

Do góry