reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Claudia-chyba jedno i to samo,chociaz ta druga na dole jest herbapolu-a to znana firma a o tej pierwszej nie słyszałam akurat,,,,ale tgo nie znaczy ze zla..... :)Jak urodziłam to tak w 3-4 dbie picia tych herbatek było widac wiecej mleczka,jak mala ssala.....ty tez pobudzaj laktatorem i herbatki i mis dostawiony do piersi i zobaczysz bedzie ok

Ja juz odciagalam pare razy i było jak znalazł..juz ze 4 razy tesciowa z Nią została i jak ostatnio poszłam do teściowej ,niby na drugą stronę drogi ale utknełam ,bo za poltora tyg Chrzciny,więc było do omowienia menu i rozplanowanie czy sie zmieszcza...i rózne takie,czy wszystko jest,a dzien wczesniej wieczorem mała spała więc odciągnełam 130 ml bo juz samo ciekło po brzuchu....i było jak znalazł,małż wyjął z lodówki i nakarmił głodomorka,nie musialam lecieć.... Jak jedziemy na zakupy to tez mam ze soba butle swojego mlesia i jak prosiliśmy na Chrzest to tez z butli moje pila:)wiec było sporo sytuacji co sie przydało

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny co wprowadziłyście do swojej diety po miesiącu karmienia? jak chce coś spróbować nie wiem może żółty ser, ogórek, pomidor, jakieś owoce??

a już mnie sutki bolą od tego laktatora, wcześniej nie bolały więc muszę chyba na nowo piersi przyzwyczaić...

no i oby jakiekolwiek poprawy były po herbatce

pomidor ostroznie podzielam zdanie Ariski,z reszta te pomidory teraz sa podpedzane.....wiec lepiej poczekac. U nas po ogorku swierzxym zielonym byla mega wysypka(z resztą jagk go jadłam to czuć było ze podpędzany -tak jak pomidory o tej porze roku)
Papryka na kanapkę myślę ze spokojnie-u nas było ok.... jadłam jabłka banany kiwi mandarynkę ... no nie wiem co jeszcze ....ser zółty od początku,brzoskwinie z puszki tez od początku,kukurydzę ,ananas z puszki,majonez tez jej nie zaszkodził-male ilosci oczywiście.....

Martuś ja jem pomidory bez skórki i jest ok. Ogórków nie, ale mam już za sobą brokuła, fasolkę szparagową i groszek cukrowy - było ok. Zera żóltego nie jem , bo Wojtek źle reagował. Wiecie co, tak się zestresowałam tym porannym buntem, że mam dziś cały dzień piersi miękkie. Zawsze czułam, że tak po 3 godzinach są pełne, ciężkie, a dziś flaczki....Ale mleczko leci, jak się Wojtek przystawi. Mam dylemat co zrobić w nocy - tzn czy dawać butlę czy pierś. Boje się, że jak dam butlę to jutro znów będzie ciężko.

reklama
Ja już jestem zdesperowana, nie wiem czy błagać męża o elektryczny laktator
czy to ma sens?

strasznie drogie są i jedynie używany jakby co wchodził by w grę :-(

bo nie wiem ile wytrzymam pompując .....

aha i co sądzicie o firmie babyono lub tufi
wszędzie tylko słyszę że najlepsze z medela albo avent ale to nie na moją kieszeń

Do góry