reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

reklama
bepanthen i lonomag mozna obie, ja uzywalam bepanthena.

martape ja jadlam tez z pasztetem tym w pudeleczku okraglym, dziewczyny jadly tez z dzemem

kochanie a teraz zanim urodzę mogę dać linomag? strasznie mam popękane sutki i to boli
tyle że mam linomag maść nie krem

bepanthen chce dokupić jeszcze

dzięki, myślałam że to skomplikowane bardziej z tym odżywianiem a tu widzę że tak źle to chyba nie będzie. muszę zacząć czytać na ten temat =]

dziewczyny pamiętam ze SR że jak macie problem z brodawkami tzn że bardzo bolą albo się coś z nimi dzieje to przed przystawieniem dziecka powinno sie je "znieczulić" czymś zimnym....czyli przylożyć coś zimnego (np łyżeczkę z zamrażalki)....to znieczuli i chociaż na początku karmienia nie będzie bolało....

dziewczyny a z czym jecie kanapki?? bo będę musiała sobie przygotować jedzonko na po porodzie i kanapki będą chyba najlepsze ale nie wiem co mogę jeść??
Nie dajmy się zwariować :-) Może nie polecam od razu pomidora na kanapkę czy ogórka konserwowego, ale normalne kanapeczki z wędlinką czy serkiem spokojnie można jeść, pasztecik, dżemik... Jak się czasem poczyta za dużo w internecie, to wychodzi na to, że nie wolno jeść nic, a na dodatek należałoby zapakować się za szklaną szybkę i tylko cycka do karmienia co trzy godziny stamtąd wystawiać :-D

reklama
przecież wątek o diecie matki karmiącej już jest jeden. Mówiłam że najlepiej by połączyć to nie bo bałagan będzie a teraz widzę że są dwa takie same równoległe wątki

No w sumie jest taki wątek
faktycznie trzeba je połączyć, wyleciało mi to z głowy ;-)

Do góry