reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

reklama
ja własnie nie wiem kiedy mam kontrole. Połozna ma byc u nas jutro dopiero, mam nadzieje, ze cos i na ten temat powie. A Wy skad wiedzialyscie kiedy pojsc na wizyte? mnie w szpitalu nic na ten temat nie mówili... Moze to głupie pytanie, ale ja jestem nie zorientowana... Mąz wczoraj zgłosił Ale w przychodni, ale nic mu nie powiedzieli.

Nam kazali przyjśc 2 tygodnie po urodzeniu na pierwsza kontrolę. A tak to przy szczepieniu. Ale Pani dr zaznaczyła, że do ważenia możemy przychodzić co 2 tyg, żeby kontrolowac jak mały przybiera;)

U mnie mały ma ogromny apetyt. Jadłby małe porcje ( 60 - 70 ml) ale co 2 godzinki. Noc była fascynująca, bo jedwo mu się odbiło, ululalam go, to już musiałam wstawać, bo mały chciał jeść. Coś czuję, że będzie rósł jak na drożdzach. Już ubranka 62 są trochę za małe... A niektóre miał na sobie tylko raz!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a waszym maluchom tez sie tak ulewa? Bo mój niby ma refluks ale fizjologiczny i po kazdym karmieniu tak ulewa ze ani go przewinąc ani ubrac np. na spacer bo wszystko mokre. Cały czas chodzi w sliniaku a i tak ciuchy zmieniam conajmniej raz dziennie. No masakra.. Jeszcze teraz od 2 dni che zeby go caly dzien nosic na rekach najlepiej bo jak nie to ryczy. A wieczorem wczoraj dostał 1 raz kolke. Jestem załamana. :(

no ja odciągam coraz więcej, ale co się za to biorę to mały się upomina i muszę przerywać, laktator jest dobry tylko ja nie mam czasu bo wiecznie coś wypada i muszę przerywać

mały teraz prawie nie śpi w dzień i jak tylko jest spokojny to ja szybko działam w domu i ogarniam wszystko...

mi mówili co i jak w szpitalu, a położna mi wszystko powtórzyła..
i na bieżąco mi przypomina o wszystkim , bo ja też sklerotyczka jestem :-)

Dziewczyny, a waszym maluchom tez sie tak ulewa? Bo mój niby ma refluks ale fizjologiczny i po kazdym karmieniu tak ulewa ze ani go przewinąc ani ubrac np. na spacer bo wszystko mokre. Cały czas chodzi w sliniaku a i tak ciuchy zmieniam conajmniej raz dziennie. No masakra.. Jeszcze teraz od 2 dni che zeby go caly dzien nosic na rekach najlepiej bo jak nie to ryczy. A wieczorem wczoraj dostał 1 raz kolke. Jestem załamana. :(

A odbija mu się po jedzeniu? Czasem trzeba dziecko i 15 minut ponosić, żeby był jakiś efekt. Jak cały czas dużo ulewa to idz z tym do lekarza. Może trzeba będzie zagęszczać mleko.

Bylismy u lekarza, miał 2 razy robione usg brzuszka i tak jak napisalam, powiedzieli ze to fizjologiczne i trzeba przeczekac. Powiedzieli ze moge kupic nutriton na zageszczenie. Kupilam i po tym tez ulewa :( A odbijam go po kazdym karmieniu, co prawda czasem nie odbije, ale w sumie to czy odbije czy nie to jest to samo. Ja wiem ze duzo dzieci tak ulewa ale to strasznie uciazliwe, bo jak mi zaleje ubranko to jak chce go przebrac to zalewa i 2 w trakcie przebierania a czasem i 3. :(

To wygląda na to, że faktycznie trzeba przeczekać. Spróbuj jeszcze kłaść go wysoko po odbiciu na lewym boku. Może to coś pomoże. A ubranka zmieniaj mu przed karmienim, tylko podkładaj mu pieluchę tertową. Jak uleje to na nią, więc nie będzie wielkiej tragedii. Innego pomysłu nie mam.

patrycja nic na to niestety nie poradzisz.. jak juz podnosisz materacyk ... my dla Tomka podawalismy debridat ale najlepiej popytaj lekarza.. powiem Ci ze tak ulewał ze jak stałam i go trzymałam by mu sie odbiło to potrafił tak hlusnąc na pół metra za mnie.. dywany to mielismy całe zazygane:(.. z ubrankami tak jest.. niestety... przy refluksie.. pózniej z wiekiem mu zankinie.. bedzie zadziej.. a jak wprowadzisz papki czy kaszki.. to tez sie zmniejszy te ulewanie az wkoncu zniknie..

reklama
Dzieki Ulkan:)
Dzis była u nas położna i powiedziała co i jak, więc mogę z Alą pójść do lekarza w przeciągu 4 tyg., na kontrole, a ważyć mogę ja bez umawiania się z pediatra, chyba ze sie coś dzieje...
Dzis Ala chce byc tylko na raczkach, wiec nic zrobic nie mogę...Naprawde co dzien, to inaczej:)

Mojej Ali tez sie ulewa, ale nie tak często, raz na jakiś czas...Nie wiem co ci poradzic Patrycja.

Do góry