Jeżeli chcesz pobudzić prawą pierś to musisz do niej częściej przystawiać małego lub odciągać pokarm laktatorem. Mojego nie da się przystawić do prawej, ani "na kołyskę" ani spod pachy, więc je z lewej, a z prawej odciągam. Tez mam w lewej więcej mleka, ale ogólnie tą pierś miałam trochę większą nawet przed ciążą. Może dlatego
reklama
19Martus91
Początkująca w BB
i zastanawiam tez nad jednym czy odpowiednio odciagam pokarm. brodawka wchodzi cala do dziubka laaktatora i czesc otoczki.
Martuś - dokładnie tak powinno być, laktator musi zassać brodawkę i kawałek otoczki
Marta - podobno pomagają ciepłe okłady - nie wiem na ile to prawda, bo Wojtek (odpukać) nie ma problemów z kolką, ale może warto spróbować. A sama pijesz koperek? Ja nie piję zwykłej herbaty, tylko wodę mineralną, koperek i mleko. Podobno to też pomaga w problemie z kolkami.
Marta - podobno pomagają ciepłe okłady - nie wiem na ile to prawda, bo Wojtek (odpukać) nie ma problemów z kolką, ale może warto spróbować. A sama pijesz koperek? Ja nie piję zwykłej herbaty, tylko wodę mineralną, koperek i mleko. Podobno to też pomaga w problemie z kolkami.
ariska
Fanka BB :)
dziewczyny jest coś takiego jak kryzys laktacyjny : dnia trzeciego, 3 go tygodnia, 3,6 i 9 miesiąca i wtedy możemy mieć wrażenie że mamy mniej mleka i dziecko się nie najada ale to tylko chwilowe i trzeba to przetrwać przykładając dziecko częściej do piersi bo to szybko mija a związane jest ze skokiem rozwojowym naszych dzieciaczków
A właśnie w tym czasie czesto kobiety przerzucaja sie na butelke
A właśnie w tym czasie czesto kobiety przerzucaja sie na butelke
C
claudia4you
Gość
A jeszcze mam takie pytanie - co ile Wam lekarz kazał przychodzić na kontrolę wagi dziecka?
Wszędzie jest inaczej, ja byłam u lekarza jak mały miał 13 dni i dlatego że mało przybrał to idę 31 stycznia jak będzie miał 23 dni
a tak to nie wiem
ariska
Fanka BB :)
z tego co słyszałam wystarczy co 6 tygodni na szczepeniu ale my już byliśmy tydzień po szpitalu ogólnie żeby pani doktor zobaczyła dziecko i też ważyła ale mała nic nie przybrała od szpitala dlatego teraz w czwartek idziemy zaś
C
claudia4you
Gość
z tego co słyszałam wystarczy co 6 tygodni na szczepeniu ale my już byliśmy tydzień po szpitalu ogólnie żeby pani doktor zobaczyła dziecko i też ważyła ale mała nic nie przybrała od szpitala dlatego teraz w czwartek idziemy zaś
To na pewno zależy od tego jak się dziecko rozwija :-)
reklama
Pięknie wam dzieci przybierają 400 gram na 9 i 11 dni to faktycznie sporo bo taka średnia tygodniowa norma to od 120 do 170 . . Też bym tak chciała, ale zaczynam wierzyć, że Wojtek jest na baterie słoneczne, więc pewnie tak kolorowo nie będzie Wiem, że już myślicie że jestem przwrazliwiona, ale moje dziecko to wogóle jest jakieś nietypowe... Powiedzcie mi, czy na jednym karmieniu dzieci wam ssają z obydwu piersi? Bo u mnie wystarcza Wojtkowi jedna... Pośsie ją 10-15 minut i kimono. A jak mi zaśnie to kaplica. Może jechać artyleria, a on ani nie drgnie.
Dziewczyny mam problem z małym, słabo je , więcej prześpi przy cycu niż przeje...
wszelkie próby budzenia go często nie dają rezultatu
żadne smyranie pod bródką nie pomaga...
mamy niedługo kontrolę, mały MUSI przybrać na wadze!!!
co robić, na siedząco raz mi się udało, a tak to nie umiem zbytnio...
czy to moja wina, może mój pokarm jest słaby :-(
Dziewczyny u mnie to samo z karmieniem...Ala podjada tylko max 10 min, a potem spi. Nie wiem juz, jak ja wybudzic, za zadne skarby nie chce ssac dluzej, spi, nawet po odstawieniu do łożeczka...A dzis obija rekordy, bo spi po 2-3 h, a pije tylko 10 min z jednej piersi...jak tak dalej bedzie, to na pewno straci na wadze.. A moje mleko tylko pojdzie, ale chyba do zlewu, bo nic Ala nie spija i tylko wiecej zabawy z cyckami, niz z karmieniem...
Czy Wam udało się znaleźć jakies metody na te nasze spiochy?