Dziewczyny, czy zdarzyło się wam, żeby dziecko wymiotowało po jedzeniu? Nie chodzi mi o ulewanie, bo była tego tak ogromna ilość, że Wojtkowi wyczyściło cały żołądek... Kurcze nie wiem czym to mogło być spowodowane. O 23.30 pierwszy raz od tygodnia dałam Wojtkowi mieszankę, bo chciałam, żeby pospał dłużej. Obudził się o 2.30 głodny więc podałam mu pierś. Najpierw ssał, potem przysypiał, więc go podniosłam żeby mu sie odbiło, a on chlusnął tak gwałtownie, że się przeraziłam, że się zadławi. Potem całą noc płakał albo marudził i od 3 w nocy nic nie jadł. Przed chwilą go przystawiłam to pociągnął tylko troche i odwrócił głowę. Jak daję butelkę to pluje mlekiem na kilometr i nic nie chce połknąć. Zastanawiam się, czy nie była to jakaś reakcja na mieszankę 9ale po 3 godzinach??). Ja na wieczór wypiłam kubek zimnego mleka - może to po tym? Ale jak karmiłam go od 2,30 do 3 i on o 3 wymiotował także "twarożkiem", to chyba za wcześnie na taką reakcję. Jestem naprawdę przerażona, bo nie wiem co mam robić. Teraz mały śpi, ale bardzo martwi mnie to, że pewnie jest głodny. W podani laktacyjnej nie umią mi nic poradzić, bo jak dziecko nie ma gorączki to pewnie nie jest chore....
reklama
b_iala
Fanka BB :)
kurcze.. a nie moze przyjsc do ciebie lekarz z przychodni ? jak tak chlusta maluszek.. to moze to oznaczac ze ma refluks.. ale piszesz ze Wojtuś po mieszance tak zareagował.. najlepiej skontaktuj sie z lekarzem moze ta mieszanka mu nie odpowiada... napewno szklanka mleka nie zaszkodziła..trzymaj sie i daj znac co i jak..
E
Ewcia_822
Gość
Też właśnie pomyślałam o refluksie po mieszance. Mój siostrzeniec wręcz wymiotował, aż trafili lekarze z odpowiednim mlekiem i do tego jeszcze dostawał specjalny kleik na receptę bo i tak chlustał straszliwie, nie pamiętam nazwy. Miał tak do 9 miesiąca... Nie wiem jak to jest na piersi bo on nie był karmiony cycusiem a moja Nicole mi nie chlustała na piersi... Jak już chciałam przejść na mieszankę to dostała Nutramigen bo miała skazę białkową i tylko to wchodziło w grę zamiast cycka bo właśnie mieszankami to wymiotowała...
C
claudia4you
Gość
pierwszy raz karmiłam miśka na siedząco
ssał pięknie bez przerwy :-)
a beknął jak po piwie
malutki przez dwa tyg przybrał tylko 0,2 kilo
nie zadowolona była lekarka, kazała tuczyć
na siedząco się karmi lepiej i dziecko je intensywnie, zje więcej -polecam
ssał pięknie bez przerwy :-)
a beknął jak po piwie
malutki przez dwa tyg przybrał tylko 0,2 kilo
nie zadowolona była lekarka, kazała tuczyć
na siedząco się karmi lepiej i dziecko je intensywnie, zje więcej -polecam
Dziewczyny, dzięki za porady!
U mnie położna wykluczyła mieszankę, bo dokładnie tą samą dostawał w szpitalu i bylo ok. I raczej mało prawdopodobne jest, żeby dziecko nagle źle zareagowało na coś, co już zna...Podejrzenia padły w kierunku zastoju powietrza w żołądku, właśnie refluksu (jak się sytuacja powtórzy to mamy iść na badania) albo tego, że wczoraj zjadłam b. dużo nabiału i Wojtek nie wytrzymał takiej ilości białka w mleku. Na razie mam ograniczyć i zobaczyć czy to coś da. Od tamtej pory już nie wymiotuje ale apetyt też ma marny. W pierwszej chwili wystraszyłam się że to rotawirus, bo u męża w pracy połowa ludzi ma grypę żołądkową, ale Wojtek miałby gorączkę, biegunkę itp. A tego brak.
U mnie położna wykluczyła mieszankę, bo dokładnie tą samą dostawał w szpitalu i bylo ok. I raczej mało prawdopodobne jest, żeby dziecko nagle źle zareagowało na coś, co już zna...Podejrzenia padły w kierunku zastoju powietrza w żołądku, właśnie refluksu (jak się sytuacja powtórzy to mamy iść na badania) albo tego, że wczoraj zjadłam b. dużo nabiału i Wojtek nie wytrzymał takiej ilości białka w mleku. Na razie mam ograniczyć i zobaczyć czy to coś da. Od tamtej pory już nie wymiotuje ale apetyt też ma marny. W pierwszej chwili wystraszyłam się że to rotawirus, bo u męża w pracy połowa ludzi ma grypę żołądkową, ale Wojtek miałby gorączkę, biegunkę itp. A tego brak.
C
claudia4you
Gość
Dziewczyny mam problem z małym, słabo je , więcej prześpi przy cycu niż przeje...
wszelkie próby budzenia go często nie dają rezultatu
żadne smyranie pod bródką nie pomaga...
mamy niedługo kontrolę, mały MUSI przybrać na wadze!!!
co robić, na siedząco raz mi się udało, a tak to nie umiem zbytnio...
czy to moja wina, może mój pokarm jest słaby :-(
wszelkie próby budzenia go często nie dają rezultatu
żadne smyranie pod bródką nie pomaga...
mamy niedługo kontrolę, mały MUSI przybrać na wadze!!!
co robić, na siedząco raz mi się udało, a tak to nie umiem zbytnio...
czy to moja wina, może mój pokarm jest słaby :-(
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
claudia, wiem, że to bez znaczenia, ale Tośka też ostatnio mniej je... Wcześniej jadła minimum 20 minut, teraz po 10 wypluwa cyca...
martusia29
Moze jak usypia przy jedzeniu to w międzyczasie bierz Misia na zmianę pieluszki??? rozbudzi się i więcej zje.
Albo to moze przez tą żółtaczkę taki śpioch...
Co powiedziała lekarka??tylko tyle ze mało przybiera??nic Ci nie radziła???
Moja Majcia śpi teraz od 1 0 tej non -stop tylko czasem zamruczy,odchrząka...ze jest...bo tak jak by dziecka nie bylo...... cyce mi juz rozsadza ehhh a Ona śpiocha w najlepsze
Albo to moze przez tą żółtaczkę taki śpioch...
Co powiedziała lekarka??tylko tyle ze mało przybiera??nic Ci nie radziła???
Moja Majcia śpi teraz od 1 0 tej non -stop tylko czasem zamruczy,odchrząka...ze jest...bo tak jak by dziecka nie bylo...... cyce mi juz rozsadza ehhh a Ona śpiocha w najlepsze
reklama
ariska
Claudia musisz częściej przystawiać małego. Nie ma czegoś takiego jak słaby czy za chudy pokarm! Musisz się starać go rozbudzać i czesto przystawiać. A na siedząco może podkładaj sobie poduszki pod małego, ja najpierw dawałam poduszki a później kupiłam sobie poduszkę do karmienia i jest super wygodnie