reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

reklama
Ja odciągam mleko co 3-4 h. Tomcio je też co 3-4 godzinki. Zjada 110 ml. W ciągu 1,5 tyg przybrał 0,5 kg.
co do tego co jem, to ja jem wszystko. Małemu jeszcze nic nie było. Nie jem tylko cytrusów i czekolady. Mleko max 2 szklanki dziennie w różnych przetworach. Ale ja w ogóle jakoś mam mały apetyt :( Do picia wszystko a najbardziej mi podchodzi woda mineralna i kompot z jabłek :)

aniwar-- moja mamuska mówi ze jak kobieta karmiaca jest zestresowana, poddenerwowana. to i na dzidzie przejdzie.. napewno Twoje mleko jest ok.. kazda decyzja jaką podejmiesz bedzie najlepsza dla was buziaki :)

ja mleko odciagam.. Kuba je co 4-5 godzin tylko dlaczego w nocy co 3 hihi jakas złosliwosc:)

Ja odciągam mleko co 3-4 h. Tomcio je też co 3-4 godzinki. Zjada 110 ml. W ciągu 1,5 tyg przybrał 0,5 kg.

Joasiab - nieźle. A karmisz go butelką??

No to się zestresowałam na nowo.....Nasze dzieci są w tym samym wieku, ale mój jak wypił 90 ml to był na niego max. Te ostatnie ml to już w niego wciskałam na siłę. Teraz nie wiem jak mały stoi, bo przestawiłam go na pierś, ale myślę, że 60 - 70 ml na jeden posiłek przyjmuje. Z tym, że jada dość często. Wychodzi mi tak 9, 10 karmień na dobę. Zaczęłam pić koperek, bo widzę, że Wojtek nieraz po jedzeniu ma gazy. Nie wiem jeszcze z czego to wynika, ale będe szykać. Bycie matką jest trudne. Niby "małe dzieci mały kłopot", ale ja jakoś tego tak nie odbieram....

b_iala, kurczę jak wy karmicie co 4 godziny, to może ja też Wojktowi zmienię rygor. Bo on się czasem sam budzi (szczególnie w nocy;/), ale w 70% przypadków to ja inicjuję karmienie co 2,5 godziny. Tylko jak on mi prześpi 4 godziny i zje niewiele więcej to się będę obwiniała, że go niedokarmiam.

Ostatnia edycja:
co do tego co jem, to ja jem wszystko. Małemu jeszcze nic nie było. Nie jem tylko cytrusów i czekolady. Mleko max 2 szklanki dziennie w różnych przetworach. Ale ja w ogóle jakoś mam mały apetyt :( Do picia wszystko a najbardziej mi podchodzi woda mineralna i kompot z jabłek :)

ja po tamtych nockach mam stracha próbować nowych rzeczy :-(

nie wiem czy małego tak po prostu bolała brzuch czy przez moje jedzenie...
apetytu też nie mam
na razie spadam z wagi i jest ok, ale co potem, trzeba normalnie zacząć jeść :-(

Joasiab - nieźle. A karmisz go butelką??

No to się zestresowałam na nowo.....Nasze dzieci są w tym samym wieku, ale mój jak wypił 90 ml to był na niego max. Te ostatnie ml to już w niego wciskałam na siłę. Teraz nie wiem jak mały stoi, bo przestawiłam go na pierś, ale myślę, że 60 - 70 ml na jeden posiłek przyjmuje. Z tym, że jada dość często. Wychodzi mi tak 9, 10 karmień na dobę. Zaczęłam pić koperek, bo widzę, że Wojtek nieraz po jedzeniu ma gazy. Nie wiem jeszcze z czego to wynika, ale będe szykać. Bycie matką jest trudne. Niby "małe dzieci mały kłopot", ale ja jakoś tego tak nie odbieram....

b_iala, kurczę jak wy karmicie co 4 godziny, to może ja też Wojktowi zmienię rygor. Bo on się czasem sam budzi (szczególnie w nocy;/), ale w 70% przypadków to ja inicjuję karmienie co 2,5 godziny. Tylko jak on mi prześpi 4 godziny i zje niewiele więcej to się będę obwiniała, że go niedokarmiam.

Nie stresuj się, mój Tomcio jest duży i więcej potrzebuje. On ogólnie głodomorek jest :)

claudia ale pamietaj ze musisz jesc odpowiednio duzo by twoj pokarm byl pełnowartosciowy i zeby nie zanikł. pisze jedna reka bo mala na nie wisi. zjadlam wczoraj 2 jajka i dzis mamy przeboje

No wiem, nie głodzę się
jem jakieś 3 posiłki dziennie..
tylko tyle zmieszczę póki, co

mam na razie dość pokarmu, nie wiem czy jest pełnowartościowy...nie sprawdzę tego :-(
ale skoro mały potrafi spać po jedzeniu do 4 godzin to chyba wszystko dobrze

no i zobaczymy w piątek u lekarza, czy dość przybiera na wadze

dziewczyny najwazniejsze zeby jesc urozmaicone i nie przesadzac z dieta. wiadomo trzeba sprawdzac co jakis czas cos nowego a nie jechac na tym samym non stop.

ulkan w nocy to standard mnie sie miska budzila dlugo na cyca czasem tylko po to by sie poprzytulac do niego, zreszta kazde dziecko ma swoj rytm i swoje zapotzrebowanie na pokarm i nie ma co porownywac z innymi dziecmi bo mozna sie niepotrzebnie pozniej martwic

reklama
Do góry