reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

A mój jak zaśnie to kaplica. Budzi się tylko jak go przewijam i nim ruszam. Ale dziewczyny - dziś mi mały cały dzień na cycu jedzie;) HURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-DTylko mnie niepokoi to, że tak krótko ssie - 10 minut i koniec. Niby mleka mam sporo, ale Wojtek już mi udowadnial, że ma duże mozliwości... No nic - jakby był głodny to by wypijał butelkę, a tego odmawia po karmieniu.

Czy wam położne też mówiły, że nie wolno bananów (bo podobno powodują wzdęcia:confused:). Mi już się nudzą jabłka, zjadłabym coś innego... Wczoraj pasłam się brzeskwiniami z puszki, ale dziś już się skończyły.....:wściekła/y:

ja jem banany
przynajmniej jednego dziennie i nic się małemu nie dzieje, myślę, że już bym coś zauważyła

i zjadłam dzisiaj troszkę takich małych prince polo oby mu nic nie było

kochanie,mój też czasem tylko 10 minut je -to nie tragedia moim zdaniem ;-)

reklama
Ja tam tez jem banany i nic małemu nie jest.
A co do tych kapturków, to mam pytanie - czy mały sie przy nich nie odzwyczaji od normalnego ssania piersi (tzn. bez kapturka)? Bo ja bym chciala je tylko jakis czas używac zeby mi piersi troszke odpoczeły, ale boje sie ze potem bedzie jeszcze gorzej bolało jak bedzie zle ciągnął.

claudia, mnie się zdarza skubnąć ptasie mleczko czy krówkę i nic się nie dzieje :-)
Patrycja, ja nakładki stosowałam przez 5 dni i później jakoś Tosi ciężko było złapać cyca, musiała się chwilę pomęczyć, ale już jest ok.

Kapturek jest nieco dłuższy niż brodawka, ale technika ssania się nie zmienia, więc nie powinno się dziecko odzwyczaić. Ale to moja opinia, a znawcą nie jestem;)

Giovannessa gratuluję tak długiego okresu karmienia. Skoro mówisz, że się da to może będę próbowała kiedyś przy drugim dziecku;) Ja bym chciała, żeby mój chociaż do pół roku dotrwał przy piersi, a smak Bebika poznał, bo tym go właśnie dokarmiali w szpitalu;)

Skoro mówicie że u was ok, to ja spróbuję te banany. Mojego męża położna przepędziła z oddziału jak zobaczyła, że przyniósł mi po porodzie mandarynki, banany i kubusia. Powiedziała, że z owoców to tylko te "nasz" czyli jabłka, gruszki i brzoskwinie. Ale w sumie całą ciążę jadłam banany więc mały się powinien przyzywyczaić.

Co do ptasiego mleczka to też trochę skubłam i małemu nic nie jest, ale tam są śladowe ilości czekolady. Staram się za to wystrzegać groszku, kalafiora, brokułów (chociaż uwielbiam), cytrusów, orzechów.

No trzeba uważać na jedzenie uczulające..
ja zobaczę ale próbuje po troszku wszystkiego
i będę obserwować...

U mnie Bartus tez caly dzien dzis na cycusiu. Po kapieli dala mu piers, po 15 minut kazda chcialm dokarmic butla ale usnal zanioslam go do lozeczka i narazie spi prawie godzine to go nie dokarmiam....jak sie obudzi to znowu dam piers i zobaczymy jak bedzie nadal marudny to wtedy butla....

Nie wiem czy te piersi mi do konca oproznia....sa miekkie ale jak nacisne na brodawke to krople sie pojawiaja i nawet trysnelo mleko to nie wiem w koncu czy je oproznil na maksa czy nie....

Mi w szpitalu starsznie popekala brodawka prawa nie uzywalam kapturkow zmarowalam za to bepanthenem i kroplami pokarmu zagoila sie tak w 4 dni ale bolao starsznie....

Dziewczyny a przy karmieniu mozemy jesc musli albo serki homogenizowane albo budyn??

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie Bartus tez caly dzien dzis na cycusiu. Po kapieli dala mu piers, po 15 minut kazda chcialm dokarmic butla ale usnal zanioslam go do lozeczka i narazie spi prawie godzine to go nie dokarmiam....jak sie obudzi to znowu dam piers i zobaczymy jak bedzie nadal marudny to wtedy butla....

Nie wiem czy te piersi mi do konca oproznia....sa miekkie ale jak nacisne na brodawke to krople sie pojawiaja i nawet trysnelo mleko to nie wiem w koncu czy je oproznil na maksa czy nie....

Mi w szpitalu starsznie popekala brodawka prawa nie uzywalam kapturkow zmarowalam za to bepanthenem i kroplami pokarmu zagoila sie tak w 4 dni ale bolao starsznie....

Dziewczyny a przy karmieniu mozemy jesc musli albo serki homogenizowane albo budyn??

... mi położna mówiła że nigdy piersi się nie opróżnią do końca, także nasze bąble mogą wisieć godzinami a tam i tak coś będzie leciało :-p mi mówiono, że dziecko najada się jeśli min 10 min intensywnie ssie :tak: ... choć moja mała też czasem zasypia przy cycku ja ją odkładam a za chwilę chce znowu cyca :sorry2:...

... co do musli etc to ja jadłam płatki nestle fitness z jogurtem naturalnym i nic małej nie było ;-):-) ...

Do góry