Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Nam Tosia przybrała 470gram w ciągu 9 dni, nie wiem, czy to dużo czy mało, bo ważyliśmy ją w domu...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale od tosta????? Zwykłego? Lipa straszna. Widać trzeba obserwować dziecko i swój jadłospis...U nas po bananach bez problemów
Ja już jak pisałam we wtorek mam wizytę w poradni. czekam na nią jak na zbawienie, bo się dowiem, czy mały przybiera na wadze i czy wsio ok. Niepokoi mnie to, że on mnie ssie tylko 10 minut ( w dzień). Niby aktywnie, ale mi się wydaje, że troche krótko. W nocy oczywiście dłużej, ale nie z glodu lecz z chęci poprzytulania się do mamy Miał spać we własnym łózeczku, ale jak tylko go odlożę, to kwili, marudzi, stęka więc biore go do nas. Wydaje mi się, że Wojtek się nie nadajada, chociaż jak podaję mu po piersi butlę to nawet nie pociągnie. W konsekwencji wprowadziłam terror i mały jest kamiony w dzień co 2,5 godziny. W sumie czasem mu się ulewa - dość sporo. I pampersy też brudzi jak najęty. To chyba świadczy o tym, że nie jest głodny.
Ja staram się by zjadła z jednej i trochę z drugiej, ale czasem się przyśnie i wtedy jest problem - próbowałam odciągać i mam tak jak przy Ance, do odciągacza nie leci a jak się pochylę nad łóżeczkiem to cała koszula mokra.
Jak podaję butelkę, to mam starszny żal do siebie, bo czuję się mu niepotrzebna, taka okradziona z macierzyństwa, chociaż Wojtek de facto pije moje mleko.
Ja staram się by zjadła z jednej i trochę z drugiej, ale czasem się przyśnie i wtedy jest problem - próbowałam odciągać i mam tak jak przy Ance, do odciągacza nie leci a jak się pochylę nad łóżeczkiem to cała koszula mokra.