reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

a u mnie coś dziwnego zaczyna się dziać z karmieniem piersią - przystawiam Alutka i fajnie pije mleczko z piersi, łyka głośno a po 5 minutach jest wrzask, zaczyna się prężyć, robi się bordowy i płacze jakby był zły na coś, zdenerwowany jest wtedy na maxa. Nie wiem czy chodzi o to, ze mleko już mu tak nie leci jak na początku i musi troszkę popracować żeby leciało. Jak go przystawiam rano /bo w nocy karmię MM/ to pokarm aż kapie sam z piersi więc jest go sporo. :confused:

reklama
Mam pytanko do Mam które odciągają sobie mleczko i trzymają w lodówce, czy Wam też się na dole pojemnika zbiera woda a na górze zostaje mleko? To jest normalne? Wygląda jakby się zsiadło.

Mam pytanko do Mam które odciągają sobie mleczko i trzymają w lodówce, czy Wam też się na dole pojemnika zbiera woda a na górze zostaje mleko? To jest normalne? Wygląda jakby się zsiadło.

Mi się tak robiło jak oddciągałam. Wydaje mi się, że to normalne. Przynajmniej ja się nie przejmowałam, a małej nic nie było po wypciu takiego mleczka.

Wiecie co, nie sądziłam że będzie mi tak przykro z powodu tego, że nie mogę małej karmić piersią. Najgorzej jest wtedy gdy jest głodna a ja trzymam ją na rękach, wtedy obraca główkę w kierunku mojej piersi i szuka. Normalnie płakać mi się wtey chce, bo widzę, że jej tego brakuje a ja nie mogę jej tego dać :-:)-:)-(

Hej!
Mam pytanie do mam karmiacych MM. Jak przygotowujecie mleko? Tzn. czy podgrzewacie wode do 75 stopni a potem studzicie, czy od razu mieszacie z woda w ok.40 stopniach?

a u mnie coś dziwnego zaczyna się dziać z karmieniem piersią - przystawiam Alutka i fajnie pije mleczko z piersi, łyka głośno a po 5 minutach jest wrzask, zaczyna się prężyć, robi się bordowy i płacze jakby był zły na coś, zdenerwowany jest wtedy na maxa. Nie wiem czy chodzi o to, ze mleko już mu tak nie leci jak na początku i musi troszkę popracować żeby leciało. Jak go przystawiam rano /bo w nocy karmię MM/ to pokarm aż kapie sam z piersi więc jest go sporo. :confused:
Może małemu chce się odbić bo ma zbyt dużo powietrza bo mój czasem też się tak zachowuje ale nie płacze tylko strasznie sie wierci i pręży więc go odbijam i jak chce to go dalej karmie a jak po ponownym przystawieniu dalej se wierci to go odkładam i daje smoka.

Hej!
Mam pytanie do mam karmiacych MM. Jak przygotowujecie mleko? Tzn. czy podgrzewacie wode do 75 stopni a potem studzicie, czy od razu mieszacie z woda w ok.40 stopniach?

Ja staram się mieć w czajniku zawsze przegotowaną wodę i tylko podgrzewam ją trochę gdy robię mleko. Oprócz tego zawsze mam zimną przegotowaną wodę w pojemniczku i gdy muszę wodę zagotować to wrzątek mieszam z zimną. Nigdy nie bawiłam się w mierzenie stopni wody. Mleko robię takie aby było ciepłe i tyle.

reklama
klementyna posłuchaj rady magdy, spróbuj małego odbić :tak: U nas działo się to samo, też o tym pisałam, okazało się, że ta złość przy cycku to był bolący brzuszek po zjedzeniu mleczka, było słychać jak się mu przelewa w brzuszku. Po papawerynie uspokoiło się...a miałam sto myśli na minutę o co może chodzić...

Gośka tak powinno się "rozwarstwić" mleko, znaczy się masz dobry, tłusty pokarm :tak:

I zazdroszczę tych dylematów pt. co robić kiedy dziecko śpi 6h...ech ile bym dała żeby Wojtuś tyle przesypiał.

Do góry