reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

Tak znam ten sposób.Mój jednak ma charakterek i potrafi w niezłą furie wpaść no ale zobaczymy.Dziś w nocy kurcze cos mu się nie chciało odbić więc go połozyłam o usypiał,na szczeście nie ulał

reklama
Mojej zdażyło się może z 4 razy tak porządnie chlusnąć mleczkiem (raz w samochodzie jak jechaliśmy na usg główki i nie było już czasu się wracać, cały dresik miała mokry). A takie delikatne ulewanie to często się jej zdarza. Szczególnie jak np. przebieram ją w krótkim odstępie czasu po karmieniu..
A co do oddbijania to Julce odbija się zawsze, pod warunkiem, że nie zaśnie podczas jedzenia. Bo wtedy nie ma opcji aby jej się odbiło. Mogę ją trzymać pionowo przez 30 minut i nic. Jak śpi to śpi, niczym innym główki sobie nie zawraca, a napewno nie odbijaniem.

Ostatnia edycja:
dziewczyny a jak dzieciaczki zaczynaja przesypiac w nocy coraz wiecej np z 6 godzin to trzeba w miedzyczasie odciagac pokarm? Czy mozna spokojnie spac i czekac do rana na pobudke ssaczka? ;-)

ja na początku odciągałam bo budziłąm się z wielkimi bolącyi balonami. potem przestałam bo wolałam spać i jakoś przemęczyłam się z tym lejącym mlekiem i teraz już cyckinie bolą ale robią się bardzo pełne i czekam aż mała wstanie.wtedy je z jednej a drugą odciągam.

nalka, raczej nie, laktacja sam Ci się unormuje jak organizm dostanie sygnał ze tyle mleczka niepotrzebuje.

reklama
asia*, przez takie sciąganie dajesz sygnał ze mleczko powinno być produkowane. Może daj Ani drugą pierś niech Ci spije to mleczko :-)

Do góry