reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

Ja też własnie tak robię jak Klementyna.
Hm ale mój to raczej aż tak duzo naraz nie je bo jak possie z 5 min to jest ok ale jak possie z 10 to własnie ma wtedy te mocne ulewania

reklama
a ja lubię tą herbatkę z hippa dla karmiących i piję jej sporo, tzn, ze 3, 4 razy dziennie.
kasiula my w dzień odbijamy, ale w nocy nie, bo Ada zasypia, więc ją okładam..na bok..ale też się przekręca.

Ech mój własnie nie dawno też tak się urzygał że aż się wystraszyłam.I dobrze że byłam koło niego bo akurat leżał na wznak:sorry2: cyżby coś w powietrzu wisało że dzieciaczki tak zwracają??
A po pół godzinie zaczoł płakać i smoka nie chciał to mu dałam ze strachem cycusia i possał kilka minut i się nie ulał,hę dziwne to.

Ostatnia edycja:
Moja mala ostatnio tez ulewa i na to mam kilka rad, moze i Wam sie przyda. Moja jada prawie na siedzaco. Wiem ze u mnie to prosto bo daje jej butle a z piersia to juz tak nie zrobicie ale jak jeszcze karmilam piersia to polozna ciagle mi powtarzala zeby tak karmic aby reszta ciala w stosunku do glowy byla nisko aby mleko lecialo prosto do brzucha wiec karmilam pod skosem z nogami do dolu i faktycznie wtedy w ogole nie bylo problemu ulewania. Druga rada to przerywac co jakis czas karmienie i odbijac i znowu dalej karmic - u mnie dziala - mala wtedy nie ulewa bo jej sie uklada mleko po kazdym przerwanym posilku. Moja tez czesto wtedy sie buntuje ze butelke zabieram ale trwa to naprawde kilkanascie sekund a takie szybkie pionowanie jej i odbicie robi cuda.
No i trzecia rzecz to podwyzszony materac w glowie spania tak aby maluch mial glowe nieco wyzej niz tulow. U mnie ta metoda tez sie sprawdzila bo Lenka bardzo duzo ulewala w czasie snu a od kiedy ma troche wyzej glowke to nie ulewa.

Bluetooth no włsnie ja tak robie ale włsnie jak czasem mały je i nie da sobie zabrać cycusia i nie zrobie mu przerwy i zje więcej na raz to wtedy mu chlusnie po odbiciu.obrze że mu to nie przeszkadza bo boje się czy takie ulewanie nie podraznia przełyku,

reklama
magda u mnie nie ma ze boli, odciagam ja od butelki i idzie na odbijanie. A nie wiem czy wiesz ze jest sposob jak odciagnac dziecka od cycka nie wyrywajac sobie przy tym sutka. Wystarczy wlozyc maly palec miedzy sutek a otwarte usta dziecka i chwilke poczekac az dziecko zamiast sutka zacznie ssac palca. Wtedy szybko wyjac piers z jego ust i gotowe. A ze bedzie ryczec to u mojej tez norma ale jak juz pisalam takie pionowe odbijanie trwa kilka sekund i ponownie dostaje jesc wiec nie ma az takiej tragedii.

Do góry