reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

reklama
U mnie laktacja się trochę rozkreciła, na tyle że już nie daję butelki z odciągniętym mlekiem. Mam nadzieję ze juz tak zostanie. Może bawarka pomogła :-):-):-)

Dziewczyny czy Wy wypijacie przez dzien po 3 litry płynów ??? bo takie są zalecenia

ja piję jakieś 2 litry minimum, bawarkę też i nie widzę poprawy w ilości :baffled:

do mam karmiących MM - Gerber 1, początkowe mleko dla niemowląt, od urodzenia, 350 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie cena rewelacja, teraz podaję to mleko właśnie i jest super, bąki i kupki idą jak trzeba, kolek dalej brak. Ma dobre opinie Opinie o Gerber Gerber 1 mleko początkowe - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl . Moim zdanie też jest dobre, cena 4,65 a ja w sklepie płaciłam prawie 14 zł :errr: naprawdę mega okazja.

Bo kupiłam puszkę NAN i tam pisze że po otwarciu zużyć w ciągu miesiaca, wiec na raz nie bardzo chce mi się otwierać, bo kosztowała prawie 50 zł, wiec tak stoi na czarna godzinę, a mam chęć spróbować z raz dokarmić jak mała jest płaczliwa i zobaczyć czy będzie różnica, wiec takie opakowanie mnie bardzo zainteresowało.

bebzonik ja sie staram pic duzo ale 3 litry to na pewno nie sa. Herbaty czasem nie mam nawet kiedy zrobic wiec pociagam sobie wode niegazowana, dziennie razem moze z 1,5 litra jest

Kotki bawarka nie rozkręci Wam laktacji ani trochę :( moze dla mnie i dobrze bo ja pluje po tym czymś ;)
za to zioła mogą pomóc ale tu z mojego doświadczenia - lepiej kupić te do zaparzania niż te rozpuszczalne herbatki bo w tych ostatnich sam cukier. No i przez 5 dni pić regularnie, ja piłam 4 razy dziennie ;) nawet mi posmakowały ;) szczególnie bocianek. A po tym miałam pokarmu tyle że mogłam odciągnąć po karmieniu nawet 50 mo z cyca którym karmiłam a mała była najedzona i spała ślicznie.
no ale same zioła nic nie pomogą jeśli dziecko sie nie przyłozy do roboty ;) bo to jego wielka praca ssać by wyssać kilka kropelek na początku :) a potem leci tak że aż trzeba szukać pozycji do karmienia bo dzidziuś sie krztusi mlekiem
do mam które chcą karmić maluszka piersią a muszą malca dokarmić bo ich mleko im jeszcze nie wystarcza. Jest z medeli taki system dokarmiania, montuje sie to do piersi [h=1]Medela - Zestaw SNS System Wspomagający Karmienie[/h], dziecko łapie za brodawkę ale pije z butli i piersi (ze ssie też brodawkę). To pobudza laktacje i do tego powoduje ze dziecko nie przestawia sie całkiem na butlę.
Nie mówię ze karmienie butlą jest złe, o nie. Każda mama wybiera to co dla maluszka uważa za najlepsze i wiem że każda mama wybierająca butlę robi to z miłości do dziecka i dba o nie tak samo jak ta co karmi cycem. Ale są mamy które chcę bardzo karmić piersią a jest im cięzko z powodu małej ilości pokarmu na początku.

reklama
Anisen ale dziwne to urządzenie :-D

Ja jak na razie nie mogę narzekać na brak pokarmu chociaż moje piersi zrobiły się pustawe ale wiem że jest w nich mleko. Dziwne to takie uczucie jak zrobiły się wiotkie a młoda aż się dławi mlekiem:tak:.

Do góry