reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

reklama
aniawos dałaś mi do myślenia tymi ciastkami maślanymi, Jagoda ma ostanio problemy ze zrobieniem kupy, pręży się i płacze, wcześniej potrafiła zrobić 4-5 dziennie a teraz 1-2, a podjadam właśnie ostanio ciasteczka maślane może to one jej tak nie służą, kurcze chyba zrobię sobie przerwę a tak mi smakują

My kupiliśmy laktator elektryczny aventu, troszkę się pospieszyliśmy, narazie się nie przydaje, ale myślę że jak przyjdzie nam zostawić małą na dłuższą chwilkę z dziadkami to się przyda. Też nie sprawdzałam ile mam mleka, ale chyba dość bo mała nie narzeka i ładnie przybiera na wadze.

Anisen ja mam u mnie się sprawdził, pobudziłam nim laktacje na początku, ładnie ściąga szybko i bezboleśnie, nie wiem jaki jest w porównaniu z innymi bo doświadczenia nie mam, teraz jednak musze go sprzedać, bo pokarmu juz nie mam nic:(

Młodej prawie zeszła wysypka więc chyba to nie była skaza (oczywiście nie poszliśmy do lekarza :zawstydzona/y:) bo chyba przy skazie jak dalej jem to co jadłam to by nie znikło?

Tak myślałam przestać jeść nabiał i jaka ale jak babcia M zabieliła zupę to jakoś moje postanowienie padło.

Młoda męczy się z kupolami i miała trochę więcej śluzu w kupie ale dzwoniłam do siostry i stwierdziła że widocznie za bardzo poszalałam z jedzeniem :zawstydzona/y: No i rzeczywiście tak było.

Moja też strasznie ulewa. Na początku tak średnio ale teraz je uleje i je dalej. Mam wrażenie że jakby mogła to by nie przestawała nawet w trakcie ulewania. I też się martwiłam że to może ta skaza (no ale zostały by chyba wypryski?) i wczoraj tak przypadkiem zgadałam się z mamą M i ona opowiadała:"M jak był mały to ulewał, jadł dalej, ulewał, jadł dalej" więc już wiem po kim Młoda ma apetyt. I jak jej wytłumaczyć że ma za mały żołądek.

reklama
Anisen, ja mam ten altator pozyczony od koleżanki. Też na początku użyłam go ze 3 razy, żeby pobudzić laktację. dla mnie rewelacja. Prosty w obsłudze, ściagnie nie boli, jest regulacja natężenia, łatwy w czyszczeniu.

Do góry