reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

reklama
Ja również ma do sprzedania taki laktator, kupiłam go jakies 10dni temu, użyłam również kilka razy.

No, to było najgorzej wydane 200 zł przeze mnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Decyzja o zakupie zapadła gdy myślałam, że rozerwie mi cycki. Gdybym wiedziała, że taki stan potrwa tylko 2 dni grubo bym się zastanowiła nad tym zakupem.

Ja mam dokladnie taki sam jak agusia.

Ja tez zbyt szybko podjelam decyzje o kupnie tego laktatora. Poprostu polozna troszke mnie nakrecila, ze moge rozchulac laktacje, no i pewnie by sie udalo, ale moj maluszek moje mleko ulewa w strasznych ilosciach i nawet jakbym miala mleko to i tak musialabym sciagac i zageszczac, wiec ja w tym sensu wiekszego nie widze, bo na sciagniecie czasu mi teraz brak a co dopiero jak maly by jadl moje mleczko 8razy dziennie.

dziewczyny ja karmie tylko piersia i dzis zauwazylam na dole jednej piersi zgrubienie, probowalam rozmasowac ale nie zniknelo. Po karmieniu tez nie zniknelo. W dzien karmie dosc czesto ale w nocy Maksiu spi nawet 6 godzin, budze sie z cyckami pelnymi mleka i to moze od tego? Nie wiem co z tym zrobic, nie bola mnie piersi, nie sa czerwone i nie bardzo wiem czy to cos groznego. Co myslicie?

nalka zrób sobie ciepły okład przed karmieniem w tym miejscu - ciepło ułatwia spływanie mleka z kanalików i nakarm dziecię "spod pachy", często pomaga. Nie masuj tego bo tylko pogorszy sprawę.

dziewczyny z tym laktatorem ja się narazie wstrzymuje, boje się że się u mnie unormuje laktacja i znowu niebedzie potrzebny, narazie się pomęcze ręcznym, za dużo wydatków ostatnio niestety.

Ja nawet nie wiem ile mam mleczka w cyckach...też mi się wydaje, że za dużo bym nie ściągnęła..ale Ada najedzona, więc nie sprawdzam..na razie bez butli i mam nadzieję, że spokojnie do końca roku tak wytrwamy.

A podjadam też non stop..właśnie z braku innego słodycza wrąbałam kawałek ciasta 3bit, bo jeden kawałek leżał w lodówce..
Zauważyłam, że mała pręży mi się i wygina jak nawpierdzielam się herbatników maślanych. Ostatnio podjadałam jak robiłam ciasto, potem u mamy takie owsiane- trochę tłuste i nocka z ciskaniem kupki i kolejny dzień to samo. Zwykłe herbatniki a jakoś moja na nie reaguje, bo nic innego nie jadłam.

reklama
Ja też nie wiem ile tak dokładnie mam mleka ale jak byłam z nim na ważeniach to lekarka powiedziała, że ładnie przybiera. W 4 tyg ważył 4980g więc się na razie nie martwię ilością mleka w piersiach.

Do góry