reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

Bafinka Twoje dzieciątko powinno już zjeść 120 ml na jedno karmienie, jak często powinno być podane na opakowaniu od MM ale chyba co 3 godziny jeszcze.

reklama
u mnie tez kiepsko z cyckami, mam wrażenie że coraz mniej tego, mała się denerwuje strasznie przy nich, wcześniej zjadała z jednego ibyło ok, teraz zje z 2 i dalej nerwy, ale jak dam jej butle to za dużo z niej nie dojada.

MAm problem chce napisac na watku i patrze a to nie tylko ja mam ten problem. Otoz mam wrazenie ze zamiast wiecej mleka to mam mniej, malego dostawiam, czasem na jedne jedzenie przystawiam mu jedna piers pozniej druga pozniej znowu dwie. Jedzenie zajmuje nam po 1,5 godz a po tym ryk ze on jest glodny. Wczoraj zastosowalam juz jednorazowo MM i dzis tez. Dziecko od razu spokojne, syte i szczesliwe. CO robic zebyy sie wiecej mleka naprodukowalo?

ponoc bawarka jeszcze pomaga ( pol herbaty/pol mleka). Ogolnie trzeba bardzo duzo pic.Mi tam nic nie pomoglo ale moze Tobie akurat zwiekszy sie ilosc mleka

To ja mam jeszcze ciekawiej, jednego dnia mam nadprodukcję, po 200 mogę ściągnąć i jeszcze mała się najada, a innego dla dziecka brakuje i muszę zapasy wyciągać.
Też słyszałam o bawarce od starszego pokolenia.

Pije od przyjscia do domu po szpitalu 2 razy dziennie herbatke na laktacje i inke... Zobaczymy czy to tylko chwilowe, po prostu mlody mi wysysa wszystko i sie nie nadaza produkowac.

reklama
słyszałam że dobrze jest po wieczornym karmieniu jak juz dzidziuś idzie spac wypic pół szklanki piwa ale takiego normalnego nie karmi ponoc na następny dzień cyce jak donice. nie próbowałam ale radziła mi to moja ginka.

Do góry