reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

klementyna to bardzo apetycznie ;-)

asia miałaś rację co do utlenionej kupy. Wychodzi normalna żółta tylko później zmienia kolor. Ciekawe czemu wcześniej tak się nie działo. Jakoś częściej nie zmieniałam pieluchy.

reklama
no apetycznie na maxa ;-) wtedy akurat byłam na etapie ściągania pokarmu laktatorem i zadzwoniłam do kobietki od laktacji żeby się dowiedzieć co z tym kolorem - to co ściągnęłam, wylałam :eek: po 3 godzinach ściągnęłam drugi raz i już był kolor normalny, biały.

magda a Ty Julke karmilas od poczatku butelka? Bomi chodzi glownie o to czy przy takich maluchach trzeba jakos szczegolnie dezynfekowac butelki bo przeciez one takie male bezbronne sa wiec na wszystko trzeba uwazac.

Bluetooth wystarczy jak 1 raz dziennie wygotujesz w wodzie lub wrzucisz do sterylizatora. Ja wczoraj na allegro kupiłam sterylizator parowy używany z Aventu bo mnie już to gotowanie w wodzie denerwowało - poparzyłam się kilka razy :eek: a wolę sterylizować niż potem leczyć pleśniawki. Zawsze później można sprzedać na all bo ludzie kupują takie rzeczy chętnie.

Ostatnia edycja:
Zauważyłam że moja Misia denerwuje się podczs karmienia wieczornego ok 20, czyli wtedy kiedy moje piersi są najbardziej miękkie i "puste". Czy u Was tez tak jest ? zastanawiałam sie czy nie ściągać w ciągu dnia i nie dawać z butelki tylko wieczorem. Mleczko leci bo mała przełyka, ale chyba nie leci tak obficie jak w ciągu dnia, czy w nocy. Co radzicie zrobić ? We wtorek będę w poradni laktacyjnej to też zapytam ale do tego czasu to nie wiem co robić ? Trochę to denerwjąe bo mała naciąga mi sutki i trochę bolą - bidulka się normalnie nudzi :-( i głodna jest.

klementyna33, wielkie dzięki ! jesteś chodzącą encyklpedią :-D ja już mam bardzo unormowaną laktację, małej wystarcza za każdym razem, chodzi tylko o to karmienie po kąpieli ok 20. Ja wezmę te tabletki to boję się ze zacznie się nadprodukcja:-(

Ostatnia edycja:
bebzonik ja też już mam unormowaną ale też mam wrażenie, że mogłoby być ciut więcej. Spróbuję, to są ziołowe tabletki więc nie powinno być nie wiadomo jakiej produkcji a troszkę wspomoże :biggrin2:
Po obiedzie można wziąć 1 kapsułkę, może akurat koło 20-tej będzie ciut więcej leciało?

Ostatnia edycja:
A ja wczoraj najadłam się brokułów..i trochę było męczenia...także na razie muszę odpuścić...

Moja przy miękkich cyckach się nie wkurza...i oby tak zostało:-)

reklama
Do góry