reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

Dziewczyny, pamiętacie może program "Zaklinaczka dzieci"? polecam jej książkę "Język niemowląt" Tracy Hogg. Świetna książka i o karmieniu piersią też sporo :tak:

reklama
Mój też ma krostki na policzkach od dwóch dni. Ale tez podejrzewam, że to trądzik , bo nic nowego nie jadłam. Więc czekamy aż sam przejdzie.

Ja też w nocy budzę się zalana mlekiem, a znów spać w staniku to strasznie nie wygodne no ale trzeba...
Dzoana ja zaczęłam uzuwać kapturków bo miałam tak jak Ty i wygoiło się wszystko ładnie więc myślę że po kilku dniach i u Ciebie będzie poprawa

Kurcze nie wiem skąd zielona bo znów jest. Można powiedzieć że jest i zielona i żółta. Młoda chyba aż tak nie narzeka więc chyba nie będzie najgorzej. Chociaż odparzyłam jej dupę :sorry2:

że jak jest dłużej w pieluszcze to zmienia kolor ?

ja mam też pełne piersi w nocy, ale mi w ogóle nie leci, jedynie jak karmie to z drugiej leci.

no położna mi tak mówiłą jak z nią gadałam że mała robi zielone kupki
to spytała czy widziałąm jak robi i czy odrazu są zielone czy może jak "wychodzą" są żółte tylko się utleniają.

co do zielonej kupy i brokuła to u mnie jak ostatnio odciagalm to mleko bylo jakby lekko rozowe... nie wiem czemu... ale jadlam wtedy dzem malinowy..

Ostatnia edycja:
reklama
też tak miałam raz z różowym pokarmem, pytałam dlaczego Pani od laktacji - ja zjadłam surówkę z czerwonej kapusty i myślałam że to od niej. Powiedziała, że często na początku "drogi" z karmieniem występują w piersi mikrourazy i to co zabarwiło pokarm na różowo to nic innego jak krew :baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry