reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

BLuetooth
niby cytryny niewskazane bo uczulają, więc narazie czasami sobie jedynie na słabą herbate pozwole.

Zaczełam znowu pić te herbatki na laktacje i mała odrazu łatwiej kupe robi, postęka troszke ale to nic w porównaniu z tym co było wczoraj.

reklama
Ja też malo piję, więcej trochę niż zawsze ale myślę, że może z 1,5l się uzbiera..raczej nie więcej i sąto herbatki i zupa..wody właściwie w ogóle..chociaż sie staram..

U nas z kupami róznie..dzisiaj w nocy było ok,wczoraj tragedia..wyglądałam jak zombie, wory pod oczami do szyi...najadałam się jakiś maślanych ciastek i podejrzewam, że to od tego, bo wczoraj nie jadłam i było o niebo lepiej...

U mnie mala ciagle sie prezy i niestety nadal sama nie robi kupek chociaz baki to takie strzela ze az trudno czasami wytrzymac :-)
Wczoraj postanowilismy wziac sprawe we wlasne rece i jej troche pomoc bo jednak nadal placz tylko i prezenie i nic wiecej. Przed kazdym jedzeniem dostawala sabsimplex a raz zamiast mleka modyfikowanego dalismy jej herbatke milupy. Byl tez masaz brzuszka i kapiel wieczorem.Od razu pomoglo. Dzisiaj na razie tez jest ok. Dalam jej dzisiaj tylko cyce i mam jeszcze herbatke w pogotowiu.

witajcie,

wlasnie ja tez zawsze malo pilam, nie mialam specjalnie potrzeby! od porodu wszystko sie zmienilo, zaczynam sie zastanawiac czy to nie jakies picie na tle nerwowym, albo jakis psychiczne uzaleznienie :)) hihi

od wczoraj moze ciut lepiej z moim pragnieniem, wydaje mi sie ze to chyba jakas huśtawka hormonów, a moze coś od tarczycy. no chyba ze pije by nie myslec o jedzeniu - jem mniejsze porcje ale co 2,5 godz. kolacja ok 19:30 i do rana tylko pije. nie jem specjalnie slodyczy, ale na jogurt i herbatnik sie skusze!
aniawos
a czy dzieci maja uczulenia na mleko od razu? bo mala ma 13 dni i nie widzę uznak uczulenia na mleko (pije herbate z mlekiem, jakis jogurt, mleko waniliowe, serki wiejskie) czy jak jej nic teraz nie jest to znaczy ze tak juz moze zostac??

np Dzis jest godz 10, a ja wypilam juz 2 szkl do sniad, i szklanke wody z sokiem, w nocy wypilam ponad pól litra na bank bo mialam herbate przelana do butelki 0,5 litrowej z dziubkiem - taka ciagne podczas karmienia, jak mnie suszy! :) hihi a jeszcze caly dzien przed nami!!! wiec jeszcze ugotuje kompot z jablek!
i wypije i zjem jablka ugotowane, Surowych chyba nie mozna??

u nas kupy dosc czesto idą, 10 pampersów schodzi mi, bo Mala czasem przy zmianie kupe dorabia i jeszcze sika!!! ostatnio tak 2 pampy nam zalatwiła... baczki tez puszcza i jak wtedy nie marudzi!!! wiec ogolnie nie ma co narzekac!

czasem jak sie pręży to tez masaz brzucha i przyginanie kolanek do brzucha, na brzuch jej nie daje bo pepek nie odpadl jeszcze...

Jestesmy tylko na cycu i nic wiecej jej nie daje.

Bluetooth dzieki za nazwe tego preparatu na kolki - wiem ze on jest tylko w niem aptekach, moze kiedys trzeba bedzie kupic, a Ty Malej nie karmisz tylko cycem? musisz dokarmiac?

cytrusów nie jada sie przy karmieniu, bo alergizuje mocno dzieciaki, choc pewnie nie kazde!

pozdro

karo co do diety to zarowno w szpitalu jak i moja polozna mowili zebym jadla wszystko tylko z umiarem i obserwowala mala. Odzywiam sie wiec dokladnie tak samo jak w ciazy i jedyne co to sprawdzam czy malej cos nie wyskakuje. Do tej pory bez problemu wszystko toleruje nawet herbate z cytryna.
Co do sab simplexu to mozna go kupic rowniez w PL ale nie wiem gdzie i jak bo faktycznie oryginalnie pochodzi z DE.
Niestety musze dokarmiac i zaczelam juz w szpitalu bo bez tego nie wypusciliby mnie z niego. Do tej pory mam jakis za malo tresciwy pokarm bo nawet tak jak dzisiaj jak mi mala wisi na cyckach ponad godzine to jest glodna jakby nic nie zjadla chociaz pokarm leci :-( a ze do tego nie przybiera na wadze tak jak powinna to nie mam innego wyjscia. Juz nawet sprawdzalam czy mam tluste mleko czy to tylko sama woda no i wyglada na to ze jednak tluste jest wiec nie wiem w czym jest problem ze ona sie nie moze najesc a butelka 60ml spokojnie jej wystarcza :-(

Ja wody tez prawie wcale nie pije, 4 herbatki hippa, kawa i czasami zupa.
Jem właściwie wszystko jaja, ser żółty, wiejski, pomidory, wędliny, mleko (owsianka), jabłka, gruszki, banany, mieso pieczone, kluski, kopytka, buraki,brokuly, kurczaka.Dzis i wczoraj jadlam spagetti i tort smietankowy( tej reakcji obawiam sie najbardziej). Czasem skubne pare kostek czekolady. Na razie nic sie małemu nie dzieje ani na skórze ani w brzuszku, mam nadzieje ze tak mu zostanie.

Jeszcze mi sie przypomniało... Polecam poduszkę fasolke rewelacyjnie pomaga mi w karmieniu i plecy tak nie bolą bo nie nie muszę dźwigać synka.

Ostatnia edycja:
Mi dzisiaj koleżanka przywiozła sab simplex..nie wiem jak podać, na ulotce napisane 15 kropel, ale to nie za dużo? bluetooth jak podajesz?
karo może wyjść od razu..nie wiem od czego to uzależnione. Niektóre dzieci mają od razu a moja Iga np. miała dopiero jak skończyła roczek.

reklama
Do góry