reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

sylwiczka
moja ma takie malutkie krosteczki których jest po kilka kilkanaście w jednym skupisku i do okoła nich czerwona skóra, oba poliki ma tak wywalone. Wygląda podobnie do tego co pamiętam ze swoich zdjęć z dziecinstwa, tylko że ja miałam całą twarz i rączki aż do łokci, zobaczymy co lekarka powie, mam nadzieje że to chwilowe tylko, od 2 dni przecieram jej krochmalem i troche mniej czerwone się zrobiło.
Wcześniej miałą takie pryszczyki po kilka na policzku i nosek wysypany ale to już schodzi powoli.

u mnie to wygląda jak na tych zdjęciach:
http://www.google.com/imgres?q=skaza+bia%C5%82kowa&um=1&hl=pl&sa=N&rlz=1I7ADSA_pl&biw=1093&bih=461&tbm=isch&tbnid=64RZ4aWQOVMvpM:&imgrefurl=http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php%3Ft%3D190495&docid=fOXofYwWCokTBM&w=516&h=500&ei=4sqCTtHeHtP24QStmYVr&zoom=1&iact=rc&dur=427&page=1&tbnh=105&tbnw=109&start=0&ndsp=12&ved=1t:429,r:5,s:0&tx=64&ty=75
http://www.google.com/imgres?q=skaz...d=1t:429,r:6,s:0&tx=69&ty=51&biw=1093&bih=461

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie pokarmu narazie brak, ale to dopiero 3 doba po porodzie, więc być może wszystko przed nami. Od rana karmię już butlą i dostawiam do piersi by zwiększyć laktację. Tak doradziła mi dziś położna, swoją drogą to szybko się zjawiła.:)

Nanusia u mnie pokarm pojawił się tak naprawdę w 5-6 dobie. Oj nastresowałam się strasznie, bo już bałam się, że nie uda mi się wykarmić małego. W sumie dostał kilka razy butelkę, ale teraz już tylko pierś. Przystawiałam go na każdy jego grymas- więc ogólnie wisiał mi na cycku non stop. Teraz też nie mam jakoś super dużo mleka (albo tak mi się tylko wydaje), ale przystawiam go co 2 godziny na 20-25 minut. No chyba najważniejsze, że widzę że już głodny nie jest i z dnia na dzień jest fajniej :) Trzymam kciuki za produkcję mleka :)

Ja pokarm dostalam w 2 dobie, mąż przywiózł mi do szpitala herbatki laktacyjne, bo miałam jazdy z mała, bo z głodu płakała, a ja nic nie miałam, ale teraz jest tyle że muszę odciagać, a mala je średnio co 3 godziny, więc jest super

Chcialam Was zapytać jak to jest z podawaniem tych witamin K i D, mam napisane w książeczce zdrowia małej, ale za nic nie mogę rozczytać jaka witamina od kiedy

madzik dla dziecka karmionego piersią: - witamina D 400j.m od 1 do 7 doby życia, - widamina D 400 j.m. razem z witaminą K od 8 doby do ukończenia 3 miesiąca życia, - witamina D 400 j.m. powyżej 3 miesiąca życia. Samą D dali nam już w szpitalu później dokupiliśmy D+K i teraz daję małej w trakcie jedzenia.

reklama
sylwiczka, magda co do tych różnych kropeczek i uczuleń...my też przechodziliśmy krosteczki na policzkach, potem ramionach, nawet brzuszku i już myślałam, że to skaza albo uczulenie...po czym pediatra stwierdził, że to potówki. Potówki też pojawiają się na policzkach! Ale ja myślę, że to było uczuleniowo od tego NAN-u, które musiałam mu podać kilka razy. Na bank. Zwłaszcza po opisie znajomej- jak jej dziecko zareagowało na NAN. Także asiu- Ty chyba dokarmiasz mlekiem modyfikowanym? Może spróbuj zmienić...

Do góry