reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

a u mnie piersi jak balony, chyba za duzó produkują mała się strasznie dławi przy jedzeniu i wypluwa bardzo dużo, do tego zaczeła jeść tylko z jednego cyca na drugiego już nie chce nawet patrzyć.
dotego malutka chyba skazy białkowej na twarzy dostała :( więc odstawiam wszystko co mleczne i zobaczymy, mam nadzieje że się w mamusie z tym nei wdała.

reklama
Ja w szpitalu miałam nawał pokarmu, jak dowiedziałam sie, że mój synek wcale nie jest taki chory jak mnie pani ordynator nastraszyła. Laktator mam ale na razie użyłam raz, zeby ściągnąć mleczko i żeby tatuś mógł synka nakarmić - bardzo był ucieszony :) Cycuszki mam w miarę miękkie, jak trochę nie karmię, to się robią twardawe, ale kontroluję czy nie robią się kamienie, a pokarm mi leci cały czas. Jak Pawełek zacznie jeść i robię mu małą przerwę, zeby wlać mu krople to normalnie tamuję fontannę, bo bylibyśmy oboje mokszy... Tak mi się leje jak on pije, że juz mi połozna mówiła, zebym go trzymała troche spionizowanego przy karmieniu, zeby się przypadkiem nie zadławił i żebym uważała na niego bardzo - tak jakbym ja nie uważała.

Ja dziś znów uzywałam laktatora bo miałam bardzo grubą pierś. Mała od 3 nocy budzi sie tylko raz ok 2 i niestety piersi przyzwyczajone do jeszcze jednego karmienia produkują, ale mam nadzieję ze i to się unormuje. Dziś była położna i z niedowierzaniem pytała czy jeszcze karmie piersią... Hmmm jak mogła we mnie wątpić ? Ale widziała jak cierpię na początku i z tąd jej obawy. Jak jej powiedziałam że mała już je o stałych porach i budzi się tylko raz w nocy, to była w szoku, że tak szybko. Ja sie bardzo z tego cieszę i mam nadzieję ze już tak zostanie.

U mnie byla polozna, dosc mloda... cos kolo 25 lat (chyba). Stwierdzila ze maly niewiele przybiera na wadze... przy wyjsciu ze szpitala wazyl 2780, przy urodzeniu 3195, a teraz ma 12 dni i wazy 3010. Kazala zeby kupic sztuczne mleko... nie chciala bym kupic... chciala bym go karmic tylko moim mlekiem :-(... karmie go dosc czesto, ale malo przybiera mu kilogramow... moze jeszcze czesciej karmic, czy kupic mleko sztuczne? :confused:

7... - przystawiaj małego do piersi, a po karmieniu dawaj butelkę z mleczkiem, dokarmiaj a nie zastępuj piersi mlekiem modyfikowanym. Zobaczysz ile zje, będziesz wiedziała ile mu brakuje żeby się najadł, może to się w ten sposób unormuje, u mnie się sprawdziło.

JA jutro idę małą ważyć..zobaczymy...
Na jutro gotuję rosół, dzisiaj jadłam indyka,ale fuj..nie lubię..suchy...mieliłam go w buzi, bo coś zjeść musiałam, ale wolę kurczaka.
Kanapki też z wędliną chudą i z dżemem malinowym...i koniec.
Słodkiego też mi się chce okropnie, ale od wczoraj ograniczam...więc chyba na słodko jutro będzie ryż z jabłkami:-)

no ryż z jabłkami też często wcinam:-) ja muszę chyba zwiększyć dawki mleka, bo mały coraz mniej śpi między karmieniami i czasami taki niespokojny....paluchy do buzi wkłada chyba głodny, teraz je 6 razy na dobę 100ml

reklama
a u mnie piersi jak balony, chyba za duzó produkują mała się strasznie dławi przy jedzeniu i wypluwa bardzo dużo, do tego zaczeła jeść tylko z jednego cyca na drugiego już nie chce nawet patrzyć.
dotego malutka chyba skazy białkowej na twarzy dostała :( więc odstawiam wszystko co mleczne i zobaczymy, mam nadzieje że się w mamusie z tym nei wdała.
Asia a co konkretnie ma na buzi ?
bo moja ma takie drobne krosteczki na policzkach tak po 5 na każdym i też sie zastanawiam czy to skaza

Do góry