reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
dziewczyny, wrzućcie jakiś fajny przepis na chlebek. Pieczony w piekarniku, bo xmaszynki do chleba nie mam :( Ostatnio jak robiłam z przepisu z netu to straszny zakalec mi wyszedł, ale skórkę i tak schrupałam :)))) Już sam sapach sprawił, że ślinka sama leciała :))))

Acha, jeszcze jedna sprawa. Dajecie już maluchom zupki rzadkie, czy dalej zagęszczacie?

Nadia różnie, raz warzywami zagęszczam, raz kleikiem albo kaszką manną
Jakiś czas temu próbowałam dawać na rzadko, ale się ksztusił. Dziś chce ponowić próbę :) Coś czuje w kościach, że będzie jak u Topoleczki, więcej na śliniaku niż w buzi :))))

Ostatnia edycja:
Ja zagęszczam tak jak andzia, tylko pomidorową i rosołek daję z makaronem bo K makarony uwielbia, oczywiście więcej jest makaronu jak samej zupy:)

mam takie pytanie. Czy znalazlyscie moze gdzies w necie, jak duze porcje powinno zjadac dziecko w tym wieku? Bo wydaje mi sie ze moja je za duzo... I w ogole czy Wasze dzieci tez maja wystajace brzuszki jak stoja? Moze przesadzam ale jakos mi sie wydaje ze ona jest za gruba - choc oczywiscie miesci sie w tabelach. Sama w sobie nie jest gruba, ale ten duzy brzuch mnie martwi....

mam takie pytanie. Czy znalazlyscie moze gdzies w necie, jak duze porcje powinno zjadac dziecko w tym wieku? Bo wydaje mi sie ze moja je za duzo... I w ogole czy Wasze dzieci tez maja wystajace brzuszki jak stoja? Moze przesadzam ale jakos mi sie wydaje ze ona jest za gruba - choc oczywiscie miesci sie w tabelach. Sama w sobie nie jest gruba, ale ten duzy brzuch mnie martwi....

Porcji nie szukałam ale wystający brzuszek to norma u takich dzieci jak nasze - mają jeszcze mało mięśni brzuszka

reklama
justaa a co to znaczy za dużo? ciesz się że młoda ma apetyt a jeśli się mieści w tych tabelch to jest ok .

Mój K je mało jak na swój wiek..tak mi się wydaję:4 x mleko obiad czasami, jednodaniowy oczywiście i jakieś ciacho chrupek jogurt owoc w między czasie i brzuch też ma wystający. Ostatnio to nawet mleko ciężko wchodzi ale winowajcą są zębolki.

Do góry