reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Kobietki, robicie już jakieś smażone potrawy dla Bąbelków? Wczytywałam się niedawno w necie i piszą, żeby po 2 r. ż. teoretycznie... Beti, Ty pisałaś o krokietach- na takim noralnym tłuszczu smażysz?

Mielone, mielone z ryby - na teflonie z minimalną ilością oliwy... aaa i dawałam naleśniki (nie dużo - do smaku)

reklama
Mielone z ryby mielone :-)

Bierzecie filety np. z mintaja i mielicie w maszynce (tylko jak mają za dużo wody to je ściśnijcie bo inaczej będą się rozpadać podczas smażenia) - dodajecie bułki tartej albo namoczonej, cebuli i innych przypraw jak chcecie i lubicie i smażycie normalnie na patelni - nic wyszukanego ale moje dzieciaki strasznie to lubią. No i Gabi która na początku ryb nie zabardzo lubiła tak się przekonała (była święcie przekonana że to takie inne mielone z mięsa a nie z ryby)

heheheh a ja musze Wam powiedzieć ze Ameli ostatnio bardzo zasmakowały owoce morze tzn wcinała krewetki, małże i ośmiornice :-D przynajmiej ona nie wie co to jest i jej nie odrzuca :-D

a dzisiaj oczywiście na obiadek Dorsz świeżutki mniam mniam ! znalazłam taki sklepik gdzie tylko w czwartek sprzedają rybki, pyszne, i dziesiątki rodzajów !

ja znalazam swietny przepis na zapiekanke z ryby - podejrzewam ze nawet te dzieci, ktore za nia nie przepadaja to beda jadly ze smakiem. jak ktos bedzie zainteresowany to piszcie to podam

reklama
Do góry