reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Justaaa u nas podobne zalecenia.Maly na razie dostaje herbatniki maslano-mleczne i jak na razie tfu!tfu! odpukac nic sie nie dzieje,za jakis czas mamy wprowadzic jogurt naturalny albo bialy ser.Jesli i po tym bedzie dobrze to potem mamy rozmawiac z lekarzem co dalej.

reklama
dzięki dziewczyny!
Tylko że ja juz dawno podaje mu masełko,zupki je zaklepywane śmietaną takie jak dla nas robię i jest ok nic nie wyskakuje a np. dziś po jogurcie tym z bobovity miał zaczerwieniona lekko buźkę.Już sama nie wiem co go uczula.
A co to za herbatki maślano-mleczne ?nie słyszałam o nich w Polsce są dostępne?

Justys hihi herbatniki nie herbatki:-D
Herbatniki takie zwykle ja kupuje malemu zwierzatka z Leibnitza..sama sie opycham tez:-)

A ja dziś dałąm małemu mleko bebilon bo cały czas na bebiko jechaliśmy i te polichy wiecznie zaczerwienione zobaczymy czy to od mleka.

Mam zamiar sprawic sobie jogurtownicę i wrabiać domowe jogurty BIO - z mleka koziego (za radą lekarza), a z jogurtu dalej
Robienie jogurtu domowego trudne nie jest :
podziwiam:) na pewno zdrowe, ale ja już znam swoje możliwości - dostałam od teściowej wypiekacz do chleba, żebym zdrowy chlebek piekła - i kurde dwa razy upiekłam i mis ię nie chce:) wsadziłam do kartonu i do piwnicy wyniosłam i stoi - czeka na lepsze czasy:) może mi się odwidzi i będę zdrowy chlebek piekła...

z drugiej strony jakby tak człowiek miał wszystko samemu robić - chleb, jogurt, ect. to byz kuchni chyba nei wychodził:)

aga ja tam regularnie pieke w tym chlebowniku chlebki, zamawiam prosto z młyny (młyn Bogutyń) maki, mieszanki, zakwas, i pieke sama :-) zajmuje mi to az..... uwaga 5 min ! wsypanie wsyztskich produktóe do pojemnika, wlasnie wody, drożdzy i heja reszta robi sie sama :-) a chlebki fantastyczne :-)
ostatnio sie zakochałam w chlebie z maki przennej purpury :-) pierwszy raz o takie słyszałam ale chleb super !
szkoda tylko ze od takiego chleba dupsko szybko rośnie :-D

reklama
Do góry