reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Justaaa u nas podobne zalecenia.Maly na razie dostaje herbatniki maslano-mleczne i jak na razie tfu!tfu! odpukac nic sie nie dzieje,za jakis czas mamy wprowadzic jogurt naturalny albo bialy ser.Jesli i po tym bedzie dobrze to potem mamy rozmawiac z lekarzem co dalej.
 
reklama
dzięki dziewczyny!
Tylko że ja juz dawno podaje mu masełko,zupki je zaklepywane śmietaną takie jak dla nas robię i jest ok nic nie wyskakuje a np. dziś po jogurcie tym z bobovity miał zaczerwieniona lekko buźkę.Już sama nie wiem co go uczula.
A co to za herbatki maślano-mleczne ?nie słyszałam o nich w Polsce są dostępne?
 
Justys hihi herbatniki nie herbatki:-D
Herbatniki takie zwykle ja kupuje malemu zwierzatka z Leibnitza..sama sie opycham tez:-)
 
A ja dziś dałąm małemu mleko bebilon bo cały czas na bebiko jechaliśmy i te polichy wiecznie zaczerwienione zobaczymy czy to od mleka.
 
Mam zamiar sprawic sobie jogurtownicę i wrabiać domowe jogurty BIO - z mleka koziego (za radą lekarza), a z jogurtu dalej
Robienie jogurtu domowego trudne nie jest :
podziwiam:) na pewno zdrowe, ale ja już znam swoje możliwości - dostałam od teściowej wypiekacz do chleba, żebym zdrowy chlebek piekła - i kurde dwa razy upiekłam i mis ię nie chce:) wsadziłam do kartonu i do piwnicy wyniosłam i stoi - czeka na lepsze czasy:) może mi się odwidzi i będę zdrowy chlebek piekła...

z drugiej strony jakby tak człowiek miał wszystko samemu robić - chleb, jogurt, ect. to byz kuchni chyba nei wychodził:)
 
aga ja tam regularnie pieke w tym chlebowniku chlebki, zamawiam prosto z młyny (młyn Bogutyń) maki, mieszanki, zakwas, i pieke sama :-) zajmuje mi to az..... uwaga 5 min ! wsypanie wsyztskich produktóe do pojemnika, wlasnie wody, drożdzy i heja reszta robi sie sama :-) a chlebki fantastyczne :-)
ostatnio sie zakochałam w chlebie z maki przennej purpury :-) pierwszy raz o takie słyszałam ale chleb super !
szkoda tylko ze od takiego chleba dupsko szybko rośnie :-D
 
reklama
Do góry