reklama
topoleczka
Fanka BB :)
Ta Twoja Amelka to w ogóle jedzeniowa debeściara Ale w gruncie rzeczy co w tym dziwnego, skoro mama uwielbia gotować:-)
Mój Tymuś też z jedzeniem nie ma żadnego problemu, gorzej jadł jedynie przez kilka dni swego życia, jak mu się ostatnio ząbki wyrzynały. Tylko ja jestem raczej beztalenciem kulinarnym...
Mój Tymuś też z jedzeniem nie ma żadnego problemu, gorzej jadł jedynie przez kilka dni swego życia, jak mu się ostatnio ząbki wyrzynały. Tylko ja jestem raczej beztalenciem kulinarnym...
Kamiśka :)
Dziewczyny jakie gatunki ryb najlepiej wybierać dla dzieci?
Dziewczyny jakie gatunki ryb najlepiej wybierać dla dzieci?
tekst dla osesek.pl: Ewa Ceborska, dietetyk
Wprowadzanie ryb do diety zdrowych dzieci w powinno przypadać w 7 miesiącu w przypadku karmienia naturalnego oraz o miesiąc wcześniej u dzieci karmionych sztucznie. Pamiętajmy o tym, że jeśli mamy malucha z alergiami pokarmowymi to należy bardzo ostrożnie wprowadzać ryby, które mogą wywołać silną reakcje uczuleniową. Mięso ryb podawane dzieciom powinno pochodzić ze znanego, bezpiecznego źródła. Polecane są świeże ryby morskie, jak: łosoś, makrela, dorsz, morszczuk, mintaj podawane w formie gotowanej oraz jako składnik pasty rybnej.
aguska2017
ja właśnie ostatnio kupiłam dorsza filet.zrobiłam małemu z warzywkami i wcinał aż mu się uszy trzęsły.
a co do pieczonego mięska to mój próbował w święta i też mu smakowało:-)
a co do pieczonego mięska to mój próbował w święta i też mu smakowało:-)
ooooj Topoleczka ja uwielbiam gotować? za dużo powiedziane, poprostu mój M jest mega mięso zerny wiec mam co robić w kuchni a przy okazji i Amela sie na wcina ;-)
a co do ryb ja dawałam juz dorsza, łososia, mirune, i pstraga
a co do ryb ja dawałam juz dorsza, łososia, mirune, i pstraga
Czechow jesteś Wielka Mój K pochłonął ziemniory z sosem koperkowym mięsko zmiksowałam.
Dzięki
Cieszę się że pomogło - teraz możesz spróbować innych rzeczy na bazie np. koperku
F
Fiołek2010
Gość
dzieki laski,szynke zjadlysmy, nieduzo bo nieduzo ale bylo ok.smakowla i na cieplo i na kanpeczki;-)
Kaammaa no niestety u nas po 4 łyżeczkach jogortu pojawily sie krostki na twarzy takze poki co jogurt odpada.moze zjesc troszke bialego serka ale to tylko tyle zeby delikatnie posmarowac chlebek i to wszystko.
jak znikan krostki to spróbuje z nabiałem kozim.
Tysiolek Twoja Amelka to jzu nieldugo calego schabowego na obiad zje;-)
ps.Fiolcia miesko (bez bulki) z kotleta wyrywala mi z reki;-)
my rybki jeszcze nie probowalysmy a to dlatego ze ja nie lubie ryb.nie umiem zrobic nic z ryby a wrecz jak czuje rybe to ląduje w kibelku. wiec jedyna nadzieja w mojej mamie;-)
Kaammaa no niestety u nas po 4 łyżeczkach jogortu pojawily sie krostki na twarzy takze poki co jogurt odpada.moze zjesc troszke bialego serka ale to tylko tyle zeby delikatnie posmarowac chlebek i to wszystko.
jak znikan krostki to spróbuje z nabiałem kozim.
Tysiolek Twoja Amelka to jzu nieldugo calego schabowego na obiad zje;-)
ps.Fiolcia miesko (bez bulki) z kotleta wyrywala mi z reki;-)
my rybki jeszcze nie probowalysmy a to dlatego ze ja nie lubie ryb.nie umiem zrobic nic z ryby a wrecz jak czuje rybe to ląduje w kibelku. wiec jedyna nadzieja w mojej mamie;-)
reklama
Podziel się: