reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
to zazdroszcze ze Wasze szkrabasy tak lubia kaszunie, moja Amela pluje kaszką ! i nie ma mocnych ! wiec musze coś innego na śniadanka i kolacje wymyślać.... narazie cvały czas króluje jajecznica na masełku z mleczkiem ( 2 jajka) lub kanapeczki :-) z własną wędlinką np pieczona ( w rękawie w piekarniku) szyneczka, karkóweczka, kurczaczek :-)

Fafla to wszystko zmiata, co dostanie. Ostatnio zrobiłam placuszki z cukinii, pyszotka, czekam, aż trochę potanieje i nam też będę robiła :-)

A ja ostatnio placuszki z jabłek i cynamonu robiłam i Zuza teŻ się zajadała :) I jabłka dość tanie-tak więc mozna robic i robic :-D

Macie może jakieś pomysły, co jeszcze można zrobić dziecku z cukini? u mnie w domu nie używaliśmy cukini, więc nie mam pojęcia, co jeszcze można zrobić.

moja teściowa robiła w wakacje coś a'la bigosik z cukinii.. kroisz cukinie w paski, wrzucasz do gara, dodajesz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i gotujesz,aż jedno i drugie zrobi się miękkie :) zuzia się tym zajadała :)
albo zupa-krem z cukinii- tego juz chyba nie trzeba wyjaśniać?:-D Potrzebny tylko blender :-)

Nie jesteś sama- ja też nigdy w życiu nie miałam cukinii w ustach. Dopiero w tym roku teściowa dawała mi warzywa z ogrodu i zapakowała razem cukinię.. wiec musiała mnie nauczyć jak sie ją przyrządza przy okazji:)

reklama
Do góry