reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Tysiolek, ja się integruję w pełni z Amelką:tak:! Jakby mi mamusia pod nos podtykała takie pyszności, to też bym na kaszkę nie chciała patrzeć:-)
Mój Tymek je kaszkę raz dziennie plus dodaję mu do mleczka jakąś z serii chyba "Zdrowy Brzuszek"(czy jakoś podobnie)Nestle. Fajne są, bo bardzo ładnie rozpuszczają się w mleku i Tymciowi smakują.

Paula
, ja cukinii też nie używam w żadnym celu. Ale skoro zamieściłyście fajne propozycje potraw, to może kiedyś je wykorzystam:tak:

reklama
czechow ciekawy tekst, jak zwykle co naukowiec to opinia a najlepiej kierować się intuicją! ja myśle że jak maluch jest zainteresowany innym jedzeniem niż mleko to nich smakuje sobie ale nic na siłe ;)))

Mnie się wydaje, że naukowcom się już nudzi i wymyślają pierdoły, już powoli przestaje czytać takie rewelacje, bo co rusz, to nowa teoria, a że są osoby podatne na tzw. nowości, bo to przecież takie ą ę, to się te teorie przyjmują. Taka moja teoria ;-)

Dziołszki mam takie pytanie, a mianowicie czy podaje któraś z Was dzieciaczkom mleko sojowe bądź ryżowe? Nie jestem do końca przekonana do tych mieszanek i chciałabym spróbować z ryżowym, bądź sojowym, ale nie wiem czy nie jest na to za wcześnie :sorry2:

Kacha ja osobiście nie czuje takiej potrzeby ale wiem ze kaja dawała i daje sojowe i jest wszystko oki :-) wiec chyba możesz smiało spróbować :-)
ja ryżowego nei daje bo,...nie chce zeby Amelce skośne oczka się zrobiły :-D :-D :-D :-D

Kacha my pijemy isomil 2 ponoć to mleko sojowe ale my to je pijemy bo mały alergikiem jest a Tobie chyba o inne mleko sojowe chodzi.

Dzięki Dziewczyny :-) Chodzi mi o najzwyklejsze mleko sojowe bądź ryżowe, spróbuję i w razie czego przecież w każdej chwili mogę je odstawić. A jak Młoda po ryżowym dostanie skośnych oczu to jeszcze lepiej, w końcu będzie do brata podobna :-D
Olisiowi przestałam w ogóle mleko podawać i powiem Wam, że w końcu ma super wyniki :-)

kacha - tak dawałam sojowe i spoko nic się nie działo; ryżowe też zamierzam dawac ale jeszcze nie miałam okazji kupić. Ryzowe jest wg mnie gorsze w smaku wiec najpier sprobowalismy soje.

reklama
Dzisiaj pierwszy dzień dawałam Młodej mleko sojowe i jak na razie (odpukać) nic się złego nie dzieje :-) I powiem Wam, że jest o wiele lepsze w smaku niż te mieszanki dla niemowląt :tak: Mi też posmakowało :-) Wydaje mi się też, że jest bardziej sycące :tak:

Do góry