reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

kaammaa my pijemy Bebilo Pepti 2, 3 nie ma niestety;(

dziewczyny których dzieci miłąy skazę-próbowałyście juz cos podawac? ja niby mam zezwolenie od alergologa ale jakos sie boje. dałam małej ugryzc kilka razy kanapeczkę z żółtym serkiem-bardzo jej smakował ale wiecej sie boje. moze w nastepnym tyg kupię białego serka i zaryzykuje;-)

reklama
Beti kochana to nie wiem jak mam Ci pomóc a może poradź się pediatry, bo skoro pije mleko tzn. że głodna jest, a może te nocne mleczko zageszczaj troszeczkę kaszką?
Co do skazy to nie chcący odkryłam że minęła, jadła jogurt a Julka tak się patrzyła że żal było nie dać, dałam i wszytko ok. Pediatra kazała jeszcze do roczku podawać nutramigen i ostrożnie podawać produkty mleczne. Ser żółty mocno uczula, zacznij od kanapeczki z masełkiem, jogurcik, twarożek, tylko w rozsądnych ilościach, i rób parodniowe odstępy.

Kaammaa masełko jemy od dawna, od wczoraj daje po troszku białego serka ale naprawde minimalne ilości i czekam;-)

Beti skoro od masełka nic się nie dzieje to myślę, że powoli wyrastacie ze skazy.Życzę Wam tego z całego serca! Straszna ulga jak jest już po wszystkim. Dawałaś już kaszkę mleczną?

kurcze ale mleko przeciez pijecie to Ha a nie preparat mlekozastepczy. dziwne to. ja selera nie daje i dawac narazie nie bede.2 razy Fiolcia nmi wyla z bolu brzucha po selerze wiec jesc go nie bedzie.coprawda dawno to bylo ale pamietam to jak dzis.powtórki nie chce. pomidorów tez jako takich nie jemy teraz bo w zasadzie one nie przypominaja nawet w smaku powmidorów. jedynie to w obiadkach ze sloiczka jak sa to jemy. pora troszke je i jest ok. cebule ,czosnek rowniez.

dziewczyny błagam doradzcie czym nakarmic młodą na kolacje zeby wtrzymała dłużej nic 4h? kaszka sie nie sprawdza, sinlac wystarcza max na 6 a potem znowu mleko w nocy i tak co 4h.robilam tez manna na wodzie ale porazka totalna.nie wiem czy to mleko puszkowe mozna zagotowac tak zeby manną na nim zrobic?

kurzce biedny Stasiu. u nas policzki czasem sie świeca i tez się zastanawiam czy to nie objaw alergi?ale nic wiecej poki co sie nie dzieje.
no widzisz u Ciebie Stas zje 140ml kaskzi i do tego 100ml mleka a moja max zje kaszke ze 150ml mleka i wiecej nie da rady.ona je czesto a mniejsze porcje.
co do jedzenia w nocy to ona sie nie budzi tylko przez sen krzyczy.jak dostanie wody zamiast mleka to przestaje krzyczec na 20 min a potem znowu sie zaczyna.przez ostatnie dni wypija w nocy ok 450ml mleka.po porcji mleka o ok 6.00 rano normalnie o 9.00 zjada sniadanie.wiec nie jest tak ze nie chce potem jesc sniadania.

Beti a ja od 2 dni przetrzymuje Zuzie i z dwóch butli w nocy wypija jedną ok. 4 .Zawzięłam się i jak się budzi daje jej soczek itp. A mleko dostaje dopiero między 3 a 4.

A tak w ogóle to wszystkiego Naj dla Fiolci z okazji 1 urodzin!!!!!

A my wrastamy w alergie: odstawiamy pomidory, por, seler, pietruszkę, cebule i inne tacie cudowności i czekamy.

kurcze ale mleko przeciez pijecie to Ha a nie preparat mlekozastepczy. dziwne to. ja selera nie daje i dawac narazie nie bede.2 razy Fiolcia nmi wyla z bolu brzucha po selerze wiec jesc go nie bedzie.coprawda dawno to bylo ale pamietam to jak dzis.powtórki nie chce. pomidorów tez jako takich nie jemy teraz bo w zasadzie one nie przypominaja nawet w smaku powmidorów. jedynie to w obiadkach ze sloiczka jak sa to jemy. pora troszke je i jest ok. cebule ,czosnek rowniez.

A może to jest spowodowane że teraz tak na prawdę nie ma sezonu na żadne pomidory itp - przecież to wszystko jest sztuczne. Poczekaj na "prawdziwe" owoce / warzywa.

dziewczyny błagam doradzcie czym nakarmic młodą na kolacje zeby wtrzymała dłużej nic 4h? kaszka sie nie sprawdza, sinlac wystarcza max na 6 a potem znowu mleko w nocy i tak co 4h.robilam tez manna na wodzie ale porazka totalna.nie wiem czy to mleko puszkowe mozna zagotowac tak zeby manną na nim zrobic?

Zgadzam się z koliberkiem - może to nie jest budzenie się z głodu - tylko z przyzwyczajenia. Spróbujcie tak jak mówi koliberek - u nas też był ten problem ale teraz budzi się tylko raz o 4 i wtedy jest naprawdę głodna wczesniej to była niemoc zaśnięcia.

no moze i macie racje tylko jakos nie mam sily zeby w nocy z nia siedziec jak sie obudzi a np. bedzie glodna i nie bedzie mogla usnac. jak zjada o 23, 3 i 6-7 to przydaloby sie wyeliminowac to mleko o 3 i juz byloby super.

reklama
no moze i macie racje tylko jakos nie mam sily zeby w nocy z nia siedziec jak sie obudzi a np. bedzie glodna i nie bedzie mogla usnac. jak zjada o 23, 3 i 6-7 to przydaloby sie wyeliminowac to mleko o 3 i juz byloby super.

Przemęczysz się ze wstawaniem kilka dni i będziesz miała spokój

Do góry