reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

kaammaa my pijemy Bebilo Pepti 2, 3 nie ma niestety;(

dziewczyny których dzieci miłąy skazę-próbowałyście juz cos podawac? ja niby mam zezwolenie od alergologa ale jakos sie boje. dałam małej ugryzc kilka razy kanapeczkę z żółtym serkiem-bardzo jej smakował ale wiecej sie boje. moze w nastepnym tyg kupię białego serka i zaryzykuje;-)

reklama
Beti kochana to nie wiem jak mam Ci pomóc a może poradź się pediatry, bo skoro pije mleko tzn. że głodna jest, a może te nocne mleczko zageszczaj troszeczkę kaszką?
Co do skazy to nie chcący odkryłam że minęła, jadła jogurt a Julka tak się patrzyła że żal było nie dać, dałam i wszytko ok. Pediatra kazała jeszcze do roczku podawać nutramigen i ostrożnie podawać produkty mleczne. Ser żółty mocno uczula, zacznij od kanapeczki z masełkiem, jogurcik, twarożek, tylko w rozsądnych ilościach, i rób parodniowe odstępy.

Kaammaa masełko jemy od dawna, od wczoraj daje po troszku białego serka ale naprawde minimalne ilości i czekam;-)

Beti skoro od masełka nic się nie dzieje to myślę, że powoli wyrastacie ze skazy.Życzę Wam tego z całego serca! Straszna ulga jak jest już po wszystkim. Dawałaś już kaszkę mleczną?

kurcze ale mleko przeciez pijecie to Ha a nie preparat mlekozastepczy. dziwne to. ja selera nie daje i dawac narazie nie bede.2 razy Fiolcia nmi wyla z bolu brzucha po selerze wiec jesc go nie bedzie.coprawda dawno to bylo ale pamietam to jak dzis.powtórki nie chce. pomidorów tez jako takich nie jemy teraz bo w zasadzie one nie przypominaja nawet w smaku powmidorów. jedynie to w obiadkach ze sloiczka jak sa to jemy. pora troszke je i jest ok. cebule ,czosnek rowniez.

dziewczyny błagam doradzcie czym nakarmic młodą na kolacje zeby wtrzymała dłużej nic 4h? kaszka sie nie sprawdza, sinlac wystarcza max na 6 a potem znowu mleko w nocy i tak co 4h.robilam tez manna na wodzie ale porazka totalna.nie wiem czy to mleko puszkowe mozna zagotowac tak zeby manną na nim zrobic?

kurzce biedny Stasiu. u nas policzki czasem sie świeca i tez się zastanawiam czy to nie objaw alergi?ale nic wiecej poki co sie nie dzieje.
no widzisz u Ciebie Stas zje 140ml kaskzi i do tego 100ml mleka a moja max zje kaszke ze 150ml mleka i wiecej nie da rady.ona je czesto a mniejsze porcje.
co do jedzenia w nocy to ona sie nie budzi tylko przez sen krzyczy.jak dostanie wody zamiast mleka to przestaje krzyczec na 20 min a potem znowu sie zaczyna.przez ostatnie dni wypija w nocy ok 450ml mleka.po porcji mleka o ok 6.00 rano normalnie o 9.00 zjada sniadanie.wiec nie jest tak ze nie chce potem jesc sniadania.

Beti a ja od 2 dni przetrzymuje Zuzie i z dwóch butli w nocy wypija jedną ok. 4 .Zawzięłam się i jak się budzi daje jej soczek itp. A mleko dostaje dopiero między 3 a 4.

A tak w ogóle to wszystkiego Naj dla Fiolci z okazji 1 urodzin!!!!!

A my wrastamy w alergie: odstawiamy pomidory, por, seler, pietruszkę, cebule i inne tacie cudowności i czekamy.

kurcze ale mleko przeciez pijecie to Ha a nie preparat mlekozastepczy. dziwne to. ja selera nie daje i dawac narazie nie bede.2 razy Fiolcia nmi wyla z bolu brzucha po selerze wiec jesc go nie bedzie.coprawda dawno to bylo ale pamietam to jak dzis.powtórki nie chce. pomidorów tez jako takich nie jemy teraz bo w zasadzie one nie przypominaja nawet w smaku powmidorów. jedynie to w obiadkach ze sloiczka jak sa to jemy. pora troszke je i jest ok. cebule ,czosnek rowniez.

A może to jest spowodowane że teraz tak na prawdę nie ma sezonu na żadne pomidory itp - przecież to wszystko jest sztuczne. Poczekaj na "prawdziwe" owoce / warzywa.

dziewczyny błagam doradzcie czym nakarmic młodą na kolacje zeby wtrzymała dłużej nic 4h? kaszka sie nie sprawdza, sinlac wystarcza max na 6 a potem znowu mleko w nocy i tak co 4h.robilam tez manna na wodzie ale porazka totalna.nie wiem czy to mleko puszkowe mozna zagotowac tak zeby manną na nim zrobic?

Zgadzam się z koliberkiem - może to nie jest budzenie się z głodu - tylko z przyzwyczajenia. Spróbujcie tak jak mówi koliberek - u nas też był ten problem ale teraz budzi się tylko raz o 4 i wtedy jest naprawdę głodna wczesniej to była niemoc zaśnięcia.

no moze i macie racje tylko jakos nie mam sily zeby w nocy z nia siedziec jak sie obudzi a np. bedzie glodna i nie bedzie mogla usnac. jak zjada o 23, 3 i 6-7 to przydaloby sie wyeliminowac to mleko o 3 i juz byloby super.

reklama
no moze i macie racje tylko jakos nie mam sily zeby w nocy z nia siedziec jak sie obudzi a np. bedzie glodna i nie bedzie mogla usnac. jak zjada o 23, 3 i 6-7 to przydaloby sie wyeliminowac to mleko o 3 i juz byloby super.

Przemęczysz się ze wstawaniem kilka dni i będziesz miała spokój

Do góry