reklama
topoleczka
Fanka BB :)
nie daje jej danonków tylko te nestle z misiowego sadu tylko łyzeczke i opserwuje ale reakcja jest po godzinie skazowa, wiec nie daje. kurcze kiedy ta skaza przejdzie?
Czytałam, że zwykle mija w 1 lub 2 roku życia dziecka. Czyli wynika z tego, że tak raz na 2tyg./miesiąc powinnaś próbować podawać Małej jogurcik.
Kamiśka :)
Czytałam, że zwykle mija w 1 lub 2 roku życia dziecka. Czyli wynika z tego, że tak raz na 2tyg./miesiąc powinnaś próbować podawać Małej jogurcik.
Sorka,że podważam ale to nie prawda, jeśli mała jest uczulona na mleko krowie to pod żadnym pozorem nie podawać jogurtów ani żadnych produktów które zawierają mleko. Ja raz spróbowałam i dostałam ochrzan od pediatry i miała rację bo małą wysypało.
Edyta karmisz piersią czy mlekiem modyfikowanym?
topoleczka
Sorka,że podważam ale to nie prawda, jeśli mała jest uczulona na mleko krowie to pod żadnym pozorem nie podawać jogurtów ani żadnych produktów które zawierają mleko. Ja raz spróbowałam i dostałam ochrzan od pediatry i miała rację bo małą wysypało.
Wiesz co, ja gdzieś czytałam, że tak się powinno robić, ale faktycznie najlepiej skonsultować z pediatrą. Dzięki za sprostowanie
A może to uczulenie na soję? podobno bardzo uczula.
andzia76 czytalam ze dziecko ale chyba od roku, moze pid herbate rooibos. Ona ma dobry, lagodny smak i nie trzebe jej dosladzac. Ja czasem dam troszke mojej i bardzo jej smakuje. Bo te wszystkie gotowe herbatki dla dzieci to chyba zawieraja cukier
topoleczka
nie daje jej danonków tylko te nestle z misiowego sadu tylko łyzeczke i opserwuje ale reakcja jest po godzinie skazowa, wiec nie daje. kurcze kiedy ta skaza przejdzie?
Edytka, znalazłam jeszcze coś takiego na ten temat: "
U dzieci może zdarzać się uczulenie na mleko, które z czasem mija. Najlepiej wprowadzać produkty mleczne i nabiał w następującej kolejności:
- Jogurt naturalny
- Twarożek
- Nabiał (ser żółty, masło itp.)
- Kefir
- Mleko
Warto zacząć od podawania produktów bez dodatku cukru. Zamiast kupować jogurt owocowy można do jogurtu naturalnego dodać świeżych owoców." to tekst z Mleko: mleko i nabiał w diecie dziecka - www.mamazone.pl
reklama
Jako że Julce minęła skaza, chciałabym jej zmienić mleko. Mam jeszcze dwie puszki nutramigenu, a nie wiem co potem, polećcie mi proszę jakieś mleko junior, myślałam trochę o nestle junior...
Podziel się: