reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
kurcze poradzcie mi dziewczyny co ja mam robic?? Daje mojej córci rózne obiadki i musze ją obserwowac bo ma skaze bialkowa tylko lekarz nie umie zprecyzowac jakie bialko:confused: podaje jej obiadek z ryzem to wylazą jej czerwone szorstkie plamy i juz wiem ze to skaza, jogurciku tez nie moze nawet łyzeczki bo za chwile wylazi, po jajku tez wyłazi , nie wiem co moge jej dac. Lekarka mi nic nie powiedzała:no: o djecie , co moge a co nie moge jej dawac. Jestem w kropce. Do tej pory dawalam jej tylko cycka i nic wiecej, bo jak czytałyście mojego bloga byłam w zamknieciu, a tam nic nie dają dla dziecka do roku, tylko tarta marchewke. Wiec moja wiedza jest uboga na temat skazy. Pomuszcie mi jak mozecie. Zgóry dziekuje:tak:

Edyta J też ma skazę białkową jest uczulona a białko krowie. Słuchaj może to nie koniecznie ryż tylko jakiś inny składnik obiadku. U Nas też tak było a okazało się że jest uczulona na sok z białych winogron który odziwo jest w wielu zupkach i obiadkach

Zgadzam się z Kamą może to coś innego, nie koniecznie skaza.
Plamy wychodzą zawsze po jedzeniu czy np. po użyciu jakiegoś kosmetyku?
Jaki dokładnie był to obiadek - swój robiony, czy ze słoika = jakie były składniki

tak Was czytam i stwierdzam, że my to już jemy dużo rzeczy takich "normalnych"
np. zupy to Polcia je już te co my w większości i drugie danie też oczywiście nie schabowego czy bigos, ale np. ruskie, mięsko duszone w sosiku, kopytka, nawet naleśniki wcięła i tak patrze, że szybko poleciałam z tym jedzonkiem dla niej, bo Wy się jeszcze bawicie w gotowanie dla bąbli :)

słoiczki też wcina ale z cielęcinką lub z królikiem z tym czego nie jestem w stanie zrobić ja sama.

tak Was czytam i stwierdzam, że my to już jemy dużo rzeczy takich "normalnych"
np. zupy to Polcia je już te co my w większości i drugie danie też oczywiście nie schabowego czy bigos, ale np. ruskie, mięsko duszone w sosiku, kopytka, nawet naleśniki wcięła i tak patrze, że szybko poleciałam z tym jedzonkiem dla niej, bo Wy się jeszcze bawicie w gotowanie dla bąbli :)

słoiczki też wcina ale z cielęcinką lub z królikiem z tym czego nie jestem w stanie zrobić ja sama.

Ja już od dawna nie gotuję innego jedzenia dla małej - nie daje jej smażonego ale tak to nie widzę problemu

a ja musze gotowac inne, bo my zazwczaj na obiad jemy jakis makaron, spaghetti poki co nie zje, zup nie jemy, wiec sie na razie mecze specjalnie dla malego, a kolacje je wczesniej niz my.

ooo widzicie nawiet nie wiedzalam ze to moze byc co innego. No tak nie jestem lekarzem tylko rodzicem i musze eksperymentowac :-( tylko ze czasami zle sie to konczy, mała ma plamy na nóżkach i policzku i bardzo ja to swedzi, biedna :-( wkurza mnie to ze nie dostałam zadnej djety ani informacji od lekarza, przepisala tylko mleko i to wszystko. Mala pije isomil2 i daje jej kaszke sinlac, a obiadki kupuje sprawdzam dokładnie z czym są ale jak mąż kupi to zaraz jej wyłazi bo on uwarza ze to nic jej nie bedzie, najchetniej to dałby jej mleko krowie:wściekła/y:

a ja musze gotowac inne, bo my zazwczaj na obiad jemy jakis makaron, spaghetti poki co nie zje, zup nie jemy, wiec sie na razie mecze specjalnie dla malego, a kolacje je wczesniej niz my.

Ja daje sam makaron - a jak sama robię sos to i z sosem.

ooo widzicie nawiet nie wiedzalam ze to moze byc co innego. No tak nie jestem lekarzem tylko rodzicem i musze eksperymentowac :-( tylko ze czasami zle sie to konczy, mała ma plamy na nóżkach i policzku i bardzo ja to swedzi, biedna :-( wkurza mnie to ze nie dostałam zadnej djety ani informacji od lekarza, przepisala tylko mleko i to wszystko. Mala pije isomil2 i daje jej kaszke sinlac, a obiadki kupuje sprawdzam dokładnie z czym są ale jak mąż kupi to zaraz jej wyłazi bo on uwarza ze to nic jej nie bedzie, najchetniej to dałby jej mleko krowie:wściekła/y:

Poprostu czytaj skład i przez jakiś czas obserwuj co i jak. A na swędzące miejsca kup krem lub / i kąp w płynie dla atopowców

reklama
Do góry