reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Czechow...to może mogłabyś podpytać tesciowej o mój problem kupkowy.
Jak pozwolisz to Ci strszczę problem na priva,co byś nie musiała szukać o co chodzi.
Plisssss

kotek - to chyba nie do mnie. ona uważa ze na wysoki cholesterol powinno sie jesc dużo ziemniaków i mięsa - więc....

któraś pisała o gastrologu co chyba jest krokiem w dobrą stronę, no i unikałabym jedzenia które zapycha np. ziemniaków czy marchewy

reklama
Dziewczyny co do tych kaszek z owocami czy kleików można to dać jako obiadek...chyba niebardzo co...

Wcz zrobiłam zupkę brokuł i ziemniak i zjadł ale....dodałam troszkę cukru.

ups.. a ja do każdej zupki ziemiora dodaję, tylko,że on parę łyżeczek zjada lub wcale:crazy:

Czechow po bułeczce nic jej nie było ale tak naprawde to ja nie wiem ile glutenu jest w bułce.:-p dobra kupię orkiszową kaszkę i bedziemy próbowac. bo mam w domu kaszkę nestle 7 zbóż ale teraz doczytałam ze moze zawierac sladowe ilości mleka i sie boje jej dac:angry:

bećka - dla mnie obiad nie powinien być owocowy, obiad to zupka warzywna, mięsko czy puree, i na litośc boską nie słodź ziemniaka... będziesz miała mega niejadka za jakiś czas, kt ory tylko będzie uznawać słodycze... kaszka na śniadanko lub kolacje, obiad to obiad.
Beti - mąka pszenna czy orkiszowa ma gluten, skoro więc buła w wiekszosci jest zrobiona z mąki to tyle ma owego. Jeśli nie masz reakcji alergicznej dotąd, to spokojnie podawaj dalej już się nic nie wydarzy.

Rozumiem:happy:
Szkoda...czyli mówisz ,że ziemniaki tez zapychają....bo marchewka to wiedziałam.
Mimo wszystko dziekuję serdecznie:tak:

I jeszcze ryż - tak mi się przypomniało - gotowany ryż w większych ilościach może zamulić żołądek

Przykro mi - ja też na początku myślałam że jak dietetyk to rozsądnie podchodzi do jedzenia ale niestety tak nie jest - ona zamiast owocu woli podać np. zupę albo kanapkę z wędliną itp itd

e: dzieciom nie powinno się ani dosalać ani dosładzać jedzenia - to że dla nas jest mdłe nie oznacza że dla nich również - przecież one się dopiero uczą smaków - a tak można im tylko krzywdę zrobić. jak już to trochę pietruszki (choć może uczulić) koperku czy coś w tym stylu

Ostatnia edycja:
bećka - dla mnie obiad nie powinien być owocowy, obiad to zupka warzywna, mięsko czy puree, i na litośc boską nie słodź ziemniaka... będziesz miała mega niejadka za jakiś czas, kt ory tylko będzie uznawać słodycze... kaszka na śniadanko lub kolacje, obiad to obiad.
Beti - mąka pszenna czy orkiszowa ma gluten, skoro więc buła w wiekszosci jest zrobiona z mąki to tyle ma owego. Jeśli nie masz reakcji alergicznej dotąd, to spokojnie podawaj dalej już się nic nie wydarzy.

Kaja ja wiem, że obiad to obiad zupa lub mięsko i codziennie próbuję w niego wciskać.

A kaszkę z owocami daję na drugie śniadanko.

No i właśnie chciałam zapytać o ten ryż Czechow pisała, że zamula żołądek i czy są po nim zatwardzenia? tak słyszałam.
Cholewka już się nie mogę doczekać jak Młody będzie jadł to co my a nie wymyślać wydziwiać tego nie tamtego nie to zamula, to rozluźnia itp itd

Ostatnia edycja:
Zgadzam się - posiłków dla 6 miesięcznych maluchów lepiej nie dosładzać. Jeżeli zupka jest bez wyrazu można ją lekko doprawić: Majerankiem, koperkiem, bazylią. Unikaj jednak soli - ta również szkodzi maluszkom. Poza tym - ziemniak to sama skrobia, a więc cukier - dziecko w samym posiłku otrzymuje prawidłową dawkę węglowodanów. Jeżeli chcesz dowiedzieć się wiecej na ten temat - zajrzyj tutaj: Dieta malucha, czyli jak karmić dziecko - dziecko24.pl

SercaDwa, jabłko starte na tarce (szklanej), śliwki suszone, morele. Karmisz jeszcze piersią, więc też wpychaj suszone owoce, dużo pij. Jeśli sama przygotowujesz obiadki dla synka, nie zapominaj, że tam są też tłuszcze potrzebne.

reklama
Do góry