reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Nie ma się co spieszyć - ja też się dygam. Żółtko jest takie że nie ma się jak zadławić ale mięska, czy jakiegoś warzywa to się nadal boję dawać.

reklama
dziewczyny mam pytanko-poniewaz my walczymy z jedzeniem nie na śpiocha a mała samego mleka niet wiec praktycznie jedziemy na kaszkach,sinlacu i zupkach, i teraz do was ogromna prośba:powiedzcie jakie są kaszki bezmleczne i bezcukrowe żebym małej nie dawala cały czas tych słodzonych.wiem ze jest jaglana Holle ale ona jakas mało treściwa jest;-)niby zje całą miseczkę a za 2h jest głodna.

i jeszcze jedno pytanko-ile wasze dzidziolki zjadają kaszki?? bo nie wiem ile mam w tego mojego szkieletorka pakowac;-) tylko nie piszcie ze tyle ile chce bo ona juz po 5 łyżeczkach nie chce bo zaspokoi pierwszy głód i chce sie znowu bawic;-) (ja juz jej czaem nie ogarniam)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Beti ja ci nie pomogę:( Ja daję tylko wtedy gdy głodna. Dzisiaj przykładowo 3 posiłki dziennie:)
Kaszkę robię z owocami. Tzn kleik ryżowy+owoce różniaste:
A dzisiaj zapodałam takie cuś co bardzo przypasiło:)
Brzoskwinia+dwa jabłuszka zagotować +ryż +cycek kury:) Mniam sama próbowałam:)

My kaszkę też z owocami, Bezcukrowe to jaglana i ryżowa! No i je kleik kukurydziany z owocami też!
C zjada kaszkę przyrządzoną na 100/120ml + pół słoiczka owocu.
A co do kaszek ja robię bardzo gęste...zupowate, wodnite, nie przechodzą... Robię takie by po dodaniu owocu miały gęściejszą konsystencję nie wodę... Jak wydają Ci się jeszcze mało-treściwe to rób może na mleku, preparacie mlekozastępczym czy czymś...

czechow - u roxeen stawiam na teściową:eek::-D
Beti - polecam niemiecki kaszki Milupa lub Hipp, właśnie miałam wczoraj nową dostawę. Na allegro trzeba troszkę przepłacić podobno są tez Holle te szwajcarskie pyszne w jakiejs sieci polskich sklepow nie pamietam, dziewczyny pisały.
Kaszki w/w firm są różne: jaglana, orkiszowa, owsiana, 7 ziaren, wczoraj dostałam też z Hipp Guten morgen z musli i jabłkiem tez bez cukru i bez mleka - na to zwracam uwagę i gotuje na wodzie.
Jesli nie masz okazji lub mozliwosci to polecam polski kleik ryżowy czy kaszkę kukurydzianą - dodając rózne owoce też mozna kombinowac. Możesz też gotowac płatki owsiane czy jaglane i mielić ja też z czasem tak będę robić lub niebawem już nie trzeba będzie rozdrabniać. Nestle ma też kaszki choc nie sa calkiem pozbawione cukru to jest to cukier chyba naturalny wiec pi razy przejdzie - zdrowy brzuszek i z lipą jakaś; chyba Asiax je poleca.
Wkleje ci link tych polecanych wg mnie - na dole aukcji masz wszystkie opakowania.
Holle:
HOLLE SZWAJCARS. PEŁNOZIARNISTA ORKISZ BEZMLECZNA (1048260014) - Aukcje internetowe Allegro

Hipp
HIPP KASZKA JAGLANA BEZMLECZNA BEZGLUTENU NIEMCY (1189170372) - Aukcje internetowe Allegro

Milupa - nawet tanio - mamy ją jest super i bardzo wartościowa
MILUPA KASZKA BIO 7 ZBÓŻ Z NIEMIEC (1189914667) - Aukcje internetowe Allegro

Tak więc od wyboru do koloru, kwestia tylko decyzji i poszukiwań gdzie taniej. Wiem od agbar i mojej siostry, że to są kaszki w okolicach 2 euro, no ale na allegro zarabiaja.
My jadamy taką raz dziennie i codziennie inna.

Czechow - no więc Kaja trafiła w dyszkę :-)

Beti te kaszki Holle sa w sieci sklepów Bomi !

wiesz co - powiem tak ostatnio moja teściowa powiedziała bym małej nie dawała gruszek bo one mają grudki i one później odkładają się w nerkach i mogą powodować guzy.... przypomnę jakby ktoś nie wiedział moja teściowa ma wyższe wykształcenie jest botanikiem i dietetykiem :-) ....

dzieki dziewczyny!!!!!

przejade sie do Bomi i poszukam tych kaszek.
ja daje gl. kaszki bobovity+pol sloiczka owocow i mala zjada 120-150ml tzn z takiej ilosci wody robie mleko wiec wszystkiego wychopdzi nieco wiecej. to chyba nie jest malo co? ogolnie je mniej wiewcej 4 posilki dziennie +w nocy raz mleko. co daje w sumie 5 posilkow.

a i jeszcze jedno?czy moge dac kaszke z glutenem jak mala zjada np. kromke bulki? czy lepiej stopniowo jej kaszke z glutenem wprowadzac?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzieki dziewczyny!!!!!

przejade sie do Bomi i poszukam tych kaszek.
ja daje gl. kaszki bobovity+pol sloiczka owocow i mala zjada 120-150ml tzn z takiej ilosci wody robie mleko wiec wszystkiego wychopdzi nieco wiecej. to chyba nie jest malo co? ogolnie je mniej wiewcej 4 posilki dziennie +w nocy raz mleko. co daje w sumie 5 posilkow.

a i jeszcze jedno?czy moge dac kaszke z glutenem jak mala zjada np. kromke bulki? czy lepiej stopniowo jej kaszke z glutenem wprowadzac?

A po bułce jej coś było? Jeśli nie to daj jej trochę tylko nie na noc.

reklama
Czechow...to może mogłabyś podpytać tesciowej o mój problem kupkowy.
Jak pozwolisz to Ci strszczę problem na priva,co byś nie musiała szukać o co chodzi.
Plisssss

Do góry