reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Ja też nie solę. Dodaję tylko pietruszki, bo na koperek Fafla coś nosem kręciła. Ale odczekam trochę i spróbuję jeszcze raz.
A powiedzcie mi, jak długo można mrożone owoce trzymać w lodówce? Bo faktycznie na zimę byłoby super mieć zapas, a na wekowanie ja się nie piszę :-D

reklama
Witam was dziewczyny:-).
Mam do was ogromna prośbę odnośnie jedzenia,poniewaz nie bardzo mogę sobie poradzić,otóż karmie piersią,ale mleczko powoli zaczyna sie kończyć małej juz z jakis miesiąc podaję ok 11 kaszkę,potem ok 13 obiadek,o 15 deserek no i nie wiem co dalej brakuje mi posiłku i chciałam was zapytać co podajecie bo ja póki co to cycusia i tak do rana ale musze karmić często co 2 godz bo mam mało mleka i sobie nie pojada nawet w nocy.
I jeszcze jedno pytanie odnośnie mleka modyfikowanego jesteście bardziej doświadczone chodzi o to że kupiłam małej mleko NAN i jej podałam ale ona nie chce jeść pluje zaciska dziąsła i nie ma szans żeby zjadła powiedzcie mi co robić przecież i tak będzie musiała jeść czy te mleka z innych firm są inne czy też nie będzie ich chciała skoro tego nie chce?Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam mamusie i dzieciaczki:-).

malgorzetka a czy to nie kwestia butelki? mooze poprostu nei chce pic ci tego mleka z butelki? sprubuj odciagac swoje mleczko i najpierw ja przyzwyczaic do swojego mleczka z butli a pozniej stopniowo wprowadzac modyfikowane...modyfikowane mleczko dodatkowo ma inny smak niz twoje mleczko wiec mala musi sie przyzwyczaic...jesli nie ma zadnych symptomow uczulenia czy nietolerancji na Nan to nie wiem czy jest sens zmieniac na inna firme...ale to moje zdanie.

ja też bym najpierw spróbowała dawać swoje mleko w butli jak nie załapie zmieniła bym smoczek u nas mały ciut wypija na tym od 12M bo leci chyba tak mocno jak z piersi ewentualnie można sprawdzić czy kształt smoczka nie zmienić lub właśnie mleko ....choć ja próbowałam wszystkiego i tak od cycka się nie chce odessać

a i czemu uważasz że mleczko się kończy ???
u nas pobudki też co 2h w nocy np dziś a dopiero pochwaliłam że 1 raz się w nocy budzi

co do jedzonka to może być budyń, ryż z mlekiem , owsianki , jogurty z owocem , kleik ryżowy z owocem , owoce z ziarnami zbóż w sumie ja patrzę na słoiczki i robię sama jak coś jest duże to miksuję
no i robię małe kanapeczki z masłem i pasztecikiem (z tym mięskiem ze słoiczka Gerbera )

a ja już nie wiem co mam robić K nie chce obiadków łyżeczką jeść, buziaka tylko do owoców i deserków otwiera, czy to się zmieni kiedyś bo ile można na samym mleku być

Gosia Gerber ma pasztecik w słoiczkach??nie wiedzialam. a od którego miesiąca to jest?

becka u nas jest dokładnie odwrotnie. owoców za cholere nie chce, zupki jeszcze sie uda wcisnac. musisz wziąśc go sposobem,pozbawiac, porozmieszac.ja wariujej jak glupia ale juz 200g słoiczek zjadamy. a owocki dodaje do kaszki i póki co da sie ją tak ozukac.

a ja już nie wiem co mam robić K nie chce obiadków łyżeczką jeść, buziaka tylko do owoców i deserków otwiera, czy to się zmieni kiedyś bo ile można na samym mleku być

Może przyzwyczaił się do słodkiego smaku owoców i deserków - spróbuj mieszać - nie wszystko się da ale możesz np. marchew z jabłkiem albo inny patent - 2 łyżki deserku 1 łyżka czegoś innego np. dyni z ziemniakami.

Ja zauważyłam że moja woli dostac w grabę np. ziemniaka albo od razu do dzioba niż papkę.

kurka, my cały czas na papkach... zacofani jesteśmy.... ale przez te nasze chorowanie, to nawet nic nowego nie mogę dać, wrrr....
Wczoraj zrobiłam mu budyń z żółtkiem. Wcinał, az mu się uszy trzęsły. A dzis "sra" dalej niz widzi. I nie wiem, czy to po zółtku, czy po lekach, czy znowu jakaś infekcja.:sorry:

Poza tym tez trochę się boje dac mu np. całego ziemniaka, a jak wepcha całego na raz do buźki:sorry:

Ostatnia edycja:
kurka, my cały czas na papkach... zacofani jesteśmy.... ale przez te nasze chorowanie, to nawet nic nowego nie mogę dać, wrrr....
Wczoraj zrobiłam mu budyń z żółtkiem. Wcinał, az mu się uszy trzęsły. A dzis "sra" dalej niz widzi. I nie wiem, czy to po zółtku, czy po lekach, czy znowu jakaś infekcja.:sorry:

Poza tym tez trochę się boje dac mu np. całego ziemniaka, a jak wepcha całego na raz do buźki:sorry:

U nas też już było żółtko i było spoko małej bardzo się podobało.

Co do ziemniora to ona sobie go ssała, lub lekko obgryzała

reklama
my tez na papkach caly czas,....dalam malej pare razy takie z kawalkami od 6 miesiaca to zachowywala sie jak sitko....wszystko co nie zmiksowane wypadalo z dzioba....po paru lyzkach zaczela sie drzec i nie chciala jesc dalej..skonczylo sie na zmiksowaniu i zjedzeniu...masakra

Do góry