reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Macy zgadzam się - sądzę że sporo to jest albo efekt placebo albo siła sugestii :-D - w moim przypadku tak jest - ale jeśli pomaga to będę pić - z pierwszym dzieckiem długo walczyłam by mieć mleko i karmi i herbatka (ta bardziej) mi sporo pomogło - chociaż sądzę że bardziej chodziło o nawadnianie organizmu.

A zdania podzielone są praktycznie we wszystkich tematach ;-)

reklama
Tak jak mówisz. A herbatki działają.

(Cholera, przez to uzależnienie mleko na budyń spaliłam:baffled::baffled::baffled:).

W ogóle to muszę je zakupić - kiedyś były w mojej aptece a teraz już nie sprzedają i muszę poszukać bo nie lubię tych hippowskich są dla mnie obrzydliwe :sorry2:

Dziewczyny ja dziś czytałam w poradniku, który dostałam w szpitalu, że w pierwszych tygodniach zielone kupki lub np pieniste mogą świadczyć o samoustawającej nietolerancji laktozy. Czasami małe brzuszki muszą nauczyć się ją trawić :tak:.
Moja Ania też kilka razy zrobiła zielonkawą kupkę, ale nie było żadnego bólu brzuszka itp.

Bo podczas karmienia mamy zapotrzebowanie większe na napoje. My pojechaliśmy na porodówkę z torbą i zgrzewką wody, która potem stała w sali poporodowej i była dla mnie zbawieniem.:tak:

Kurcze ja juz bym wolalam mniej spokojne dziecko - w szpitalu to chociaz noca wisiała na piersi, a w domu to przespała od 1 do 6 bez karmienia, nawet kupa w pieluszce jej nie przeszkadzała - coś tam sobie kwękała więc wstałam i zajrzałam do pieluchy i czym prędzej przewinęłam.:-(
Kurcze martwię się, że ona za mało je - ale gdyby była głodna o by płakała, co?? Poza tym mam jedną sutke tak zmasakrowaną, że ból jak cholera. Pelno ranek i strupków na niej, chyba bez kapturka na 2-3 dni az podgoję się nie obędzie:baffled: Dziś ją zamierzam budzić co 3h no bo ile można spac i nie jeść?
Matko jedyna - jedne dzieci to w kółko placzą, a ja bym chciała, żeby moja popłakała chociaż ciutkę, bo by pojadła na uspokojenie, a ona ciągle śpi...

agagsm - masz cudowny problem ;-)wiele by tak chciało - choć pewnie w każdą stronę mamusie panikują.
Nie wiem czy jest sens małą budzić - niech się tu doświadczone mamy wypowiedzą. Zobaczysz jak mała przybiera na wadze.

Agagsm nic się nie martw zobaczysz jak przybiera na wadze jak dobrze to jest ok :tak:

moja po kilku dniach jak nauczyła się ssać pierś budziła mi się 1-2 razy w nocy w dzień co 4-5 godzin z czasem 1 raz w nocy a potem wcale to dopiero było jak o 23:00 dostała cyca a potem o 8:00 rano miałam powódź w łóżku jak mi z cycyków sikało :-D

też należała do śpiochów bezproblemowych bez kolek płaczu itd dopiero przy ząbkowaniu poczułam co to nocne wstawanie:shocked2: ;-)teraz mam cichą nadzieje ze będzie podobnie choć przyznam że teraz mała już w brzuszku mi bardziej dokazuje niż 1 córa :shocked2:

reklama
Agagsm z moją Anią przez pierwsze 2 tyg było to samo. Spróbuj dzidziusia wybudzać, na moją działało zmienianie pieluszki :tak:. Z czasem karmienia się unormują :tak: Moja mała jutro kończy 3 tygodnie i już pięknie się wybudza na jedzonko :tak:

Do góry