reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Dziekuje dziewczyny:tak: kochane jestescie;-)probuje dalej, o 12 mala zjadla 20 ml modyfikowanego, i do teraz ladnie spi, miala 2 male przerwy na karmienie ale to krotko possala, ale za to bylo slychac intensywne polykanie,,,mam nadziej z juz dzisiaj z butelki nie skorzystam

Dasz radę, trzymam kciuki i uważaj na butlę, bo czasem mieszane karmienie wywołuje kolki i płacz, a ja wierzę, że dasz radę:tak:

reklama
U mnie dziś kryzys :-(.
Od południa w cyckach pusto, mała co chwilę płacze. Miałam już ochotę kupić mleko modyfikowane, ale się wstrzymałam.
Przez takie dni zaczynam wątpić, że wytrzymam i będę długo karmić piersią :-(

Black przeczytałam w mądrej książce, że ok 3 tygodnia i 3 miesiąca jest kryzys z mlekiem i jest to fizjologiczne i przechodzi, proszę zacisnąć zęby, dużo pić i często przystawiać:tak:;-)

Black, ja też w tym czasie miałam kryzys. Przystawiaj małą do piersi i zaciśnij zęby. Powinno się wkrótce unormować. Ale potrzebujesz czasu. Kciukasy!

witam...
ja przechodze zalamanie :-( po cesarce jak przez 2 dni nie mialam malej przy sobie to mleka bylo brak...karmili ja modyfikowanym nawet nie probowali odciagac...
teraz mala nie chce jesc mi z piersi denerwuje sie placze nie chce ssac...a jak juz odciagne mleko to sie nie najada placze prezy sie jak by ja brzuszek bolal i nie moze kupki zrobic ale jak dostanie modyfikowane to jest spokojna spi sobie i normalnie sie zalatwia:-( chyba dam sobie spokoj z cycem na dodateg po cc nie moge jesc wszystko rosnie mi w gardle i mi niedobrze...mam dosc

witam...
ja przechodze zalamanie :-( po cesarce jak przez 2 dni nie mialam malej przy sobie to mleka bylo brak...karmili ja modyfikowanym nawet nie probowali odciagac...
teraz mala nie chce jesc mi z piersi denerwuje sie placze nie chce ssac...a jak juz odciagne mleko to sie nie najada placze prezy sie jak by ja brzuszek bolal i nie moze kupki zrobic ale jak dostanie modyfikowane to jest spokojna spi sobie i normalnie sie zalatwia:-( chyba dam sobie spokoj z cycem na dodateg po cc nie moge jesc wszystko rosnie mi w gardle i mi niedobrze...mam dosc

Szkoda, że w szpitali popełnili taki błąd i nie probowali pobudzać twojej laktacji. Zyczę ci abyś się nie poddała.
Co innego to twoje samopoczucie, to chyba nie jest normalne, że jest ci niedobrze, konsultowałaś to?

Sandrq, Maria wcześniej pisała o takim samym problemie. Jej się udało pobudzić laktację, może się Tobie uda? Dziecko szybko się do przyjemności przyzwyczaja. Przy piersi musi się trochę natrudzić, żeby poleciało.

tak i dowiedzialam sie ze to reakcja organizmu na operacje i cialo moze sie tak regenerowac:baffled: a co przy tym idzie niepelnowartosciowe mleko ktore nie wystarccza maluszkowi... na noc daje jej butle bebiko 1 bo w szpitalu dostalawa ciagle to mleko i kazali jej dawac zreszta mojego mleka nie starcza
Macy najgorsze ze mam strasznie duze brodawki a ona jest wczesniaczkiem ma drobniutka buzke i nie daje rady chwytac dobrze

reklama
Matko - klasyczne błędy sandaq popełniasz - tzn nie twoja to wina tylko na durnych doradców trafiłaś - jak można powiedzieć, że mleko matki jest niepełnowartościowe - toż nawet w każdej lepszej prasie piszą, że jest!! zawsze!!

Do góry