reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Maria na te kolki rewelacyjny jest Esputicon dla dzieci 1 kropla raz dziennie , lub Espumisan który zażywasz Ty ( karmiąc piersią) dawka zgodnie z ulotka. Naprawdę pomaga.

Trzymam go w pozycji pionowej na kolanach u mnie sobie siedzi albo przewieszam przez ramię - ale nie zawsze odbeknie - na ogół mi się wtedy rozbudza :-(
No wieczorem już mi tak nie wisiał na cycu bo go kolka męczy- teraz śpi, pewnie się obudzi jak zwykle o 23 i pomęczy jak zwykle do 1-2 w nocy i powtórka o 4-5 rano :-D ale cudownie - chyba trzeba zacząć się z tego cieszyć a nie płakać. tylko kiedy wtedy się ubrać, umyć i wyjść na dwór ?????????????? hmmmmmmm ciekawe.......

A na katar macie jakieś rady? poza tym psikaczem z wody morskiej? mam gruchę ale boję się jej użyć. psikam tą wodą morską i wycieram wacikiem w środku, ale katar coraz większy, więc nawet z małym jeszcze nigdy nie byłam na dworzu - boję się że się pogorszy.

Dobrze, że piszecie o tej soli morskiej, bo takową w domu mam, a mała ostatnio miała lekko przytkany nosek i zastanawiałam się czy mogę jej psiknąć, czy przypadkiem nie jest za mała.

Teraz ja mam lekką podłamkę jeśli chodzi o karmienie. Czasami mam ochotę iść do sklepu, kupić mleko modyfikowane i mieć święty spokój. Niestety przemęczenie mnie pomału dopada, ale jestem twarda i się nie daję. Modlę się tylko, żeby małej te karmienia się unormowały i żeby było ciut spokojniej. Choć dziś noc nie była najgorsza, mała pięknie zasypiała po zjedzeniu. Z tym, że spała ze mną. Ta mała cwaniara jak tylko odkładam ją do łóżeczka od razu się wybudza i zaczyna kręcić. Jak tylko wezmę ją na ręce znów śpi :dry:. Tak więc chyba nocki będzie przesypiać ze mną w łóżku, bo przynajmniej wtedy jest spokojniej.

Hej, malo pisze na bb bo walczymy z laktacja,,, mala non stop albo wisi na cycu albo spi wtulona we mnie, nawet odejsc nie moge:zawstydzona/y:a mleko mi leci ciagle wiec nie wiem czemu tak, moze malo wartosciowe:-(polozna mowila mi dzisiaj ze to jest normalne na poczatku bo dziecko potrzbuje bliskosci, ale sama nie wiem... kiedy to minie?? i czy w ogole minie??

Hej, malo pisze na bb bo walczymy z laktacja,,, mala non stop albo wisi na cycu albo spi wtulona we mnie, nawet odejsc nie moge:zawstydzona/y:a mleko mi leci ciagle wiec nie wiem czemu tak, moze malo wartosciowe:-(polozna mowila mi dzisiaj ze to jest normalne na poczatku bo dziecko potrzbuje bliskosci, ale sama nie wiem... kiedy to minie?? i czy w ogole minie??

Minie, a mleko matki jest najbardziej wartościowe, więc nie myśl inaczej i nie daj się wkręcić. U mnie trwało to trzy tygodnie;-)

reklama
Anulka może mała sobie twoje piersi zamieniła w smoczek ;-) moja córa jak ją urodziłam potrafiła wisieć mi 3 godziny a nic nie pić i sobie spać i jak ją odłożyłam oczy wielkie ;-)
a później 5minut i najedzona musiałam ją po prostu przebudzać głaskać po policzkach by piła a nie spała :tak:i jak się wtedy najadła to do łózeczka :tak:

Minie jej wiec się nie poddawał a mleczko pewnie masz super i tu się nie wkręcaj że coś z nim nie tak ;-)dla twojej córki picie z piersi to nowość dla Ciebie karmienie też wiec z czasem sie dotrzecie i będzie dobrze :tak:

Do góry