reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Mała jest bardziej kumata - i może kojarzy że ty to pierś / kochany cycuś a nie tam jakaś butelka - zobacz jak zareaguje jak dostanie butle od kogoś innego (niech tylko cię nie widzi) --- może się uda

no tak ... w sumie nie pomyślałam, że przecież mama=cycuś ... w takim razie następnym razem tatuś dostanie flaszkę i będzie się musiał wykazać :-)

JoL: a jaką macie buteleczkę? może jakąs bardziej przypominającą cyca? u mnie tommee tippi świetnie się sprawdziło - dwa razy zrobiłam jej plantex i pięknie wypiła jak z cycusia:tak:

agagsm, butelki mam właśnie Tommee i byłam bardzo zadowolona, bo pomogły małej w nauce ssania :tak: zaraz po urodzeniu w ogóle nie radziła sobie z chwytaniem mojego wielkiego cyca, a po 3 dniach na butli szło jej dużo lepiej ... więc ten wczorajszy foch, to rzeczywiście chyba cwaniakowanie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Sel u Nas avent sprawia się świetnie używamy jeszcze tego smoczka 1+ ale chyba już kupię ten większy od 3miesiąca, bo widze że Mała chciałaby żeby szybciej leciało. A jakie u Was po Nutramigenie są kupki? u NAs trochę gęstrze niż po bebilonie i mają zielony kolor.

u nas po Nutra tez kupki gestrze, nardziej zbite i zielonkawe, czasem dwukolorowe zolto-zielone :) na tym mleku to normalne.

dziewczyny,a propos homeopatii i ricinusa...chciałam się z Wami podzielić moją wiedzą na ten temat...CH oznacza niefachowo rozrzedzenie,czyli im większa wartość CH,tym słabsza wartość ziela...npCH 9 oznacza,że lek został rozrzedzony 9-razy...a CH15,że został rozrzedzony 15-cie razy.
Dlatego myślę,że Jolcia7777,CH15 powinnaś była brac więcej ale skoro Ci pomogło tyle,to znaczy że więcej nie potrzebowałaś
Ja brałam CH9 po 2 granulki przed karmieniem,ale tylko wtedy gdy czułam,że mam mało ,leka w piersiach lub mała piła niedawno...i też pomogło.Wydaje się,że duuuuże znaczenie ma tu sama świadomość :) bo to "główka pracuje"
Zamówiłam sobie teraz na przylot do PL CH5 i będę brała po 1 granulce doraźnie,w razie potrzeby
chociaż i tak uważam,że rozkręcenie laktacji daje częste przystawianie dziecka do piersi...no ale trzeba się czymś wesprzeć,żeby mleko spływało do kanalików i było dostępne dla dziecka bo inaczej po kilku pociągnięciach bezskutecznych jest złość i ryk...a w moim przypadku,myślę,właśnie TO dał mi ricinus

aha,na zatrzymanie laktacji też jest ricinus communis,tyle że CH30

Moje pytanie moze wydac sie glupie no ale...
Kupilam niedawno butelki z nuka z takimi smoczkami NUK SILIKONOWY SMOCZEK DO BUTELEK FC/0-6 m-ca/S,M! (970030399) - Aukcje internetowe Allegro..
no i zaczyna sie problem bo dotychczas karmilam butelkami w ktorych dziurki byly na srodku a tu dziurka jest u dolu i mam metlik jak dziecko pije to ta dziurka powinna byc na podniebieniu czy na jezyku??odpowietrzacz z dolu czy u góry?? bo jest po tej samej stronie co dziurka.. szwagierka karmi dziurka do góry, znajoma polozna w doł, a moja mała lepiej pije jak ma ja w dół..wiec jak to niby powinno sie w koncu karmic??

Moje pytanie moze wydac sie glupie no ale...
Kupilam niedawno butelki z nuka z takimi smoczkami NUK SILIKONOWY SMOCZEK DO BUTELEK FC/0-6 m-ca/S,M! (970030399) - Aukcje internetowe Allegro..
no i zaczyna sie problem bo dotychczas karmilam butelkami w ktorych dziurki byly na srodku a tu dziurka jest u dolu i mam metlik jak dziecko pije to ta dziurka powinna byc na podniebieniu czy na jezyku??odpowietrzacz z dolu czy u góry?? bo jest po tej samej stronie co dziurka.. szwagierka karmi dziurka do góry, znajoma polozna w doł, a moja mała lepiej pije jak ma ja w dół..wiec jak to niby powinno sie w koncu karmic??

Akcesoria dla niemowląt marki NUK / Produkty, Dodatkowe informacje, Butelki i smoczki

reklama
dziewczyny jakie butelki polecacie do karmienia? my aktualnie uzywamy tommee teeppe ale zauwarzylam ze w nocy mala szybko sie meczy i nie zjada calej porcji i zasypia,budzi sie potem po 2,5-3h z krzykiem bo taka glodna. i etraz nie wiem czy zmienic smoczki tylko na jakies dla dzieci starszych czy wogule butelke? wczesniej pilysmy z aventu ale przy niiej tez zasypiala...mamy butelkowe pomóżcie:-)

Do góry