reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Morka nie łam się tylko po pierwsze odzywiaj się z głową.ja przez to że nie mogłam jeśc nabiału byłam załamana i prawie nic nie jadłam i skończyło się tak że zamiast mleka z piersi płyneła mi woda. dziecko głodne co 30 min bo ile można pic...skonczyło sie na dokarmianiu bebilonem pepti a teraz juz calkowicie jestemsy na butli.
po wysypce została sucha skóra niestety która podobno może utzrymywac sie długo.

Bebilon pepti poodbno jest dostępny tylko na recepte ale wczoraj jak nie mieliśmy recepty to mąż wybłagał w aptece 1 puszke.z tym ze różnica jest taka że na recepte płaciłam 9zł a bez 23zł. wogule to słyszałam że to mleczko jest w całości refundoane i powinno byc za darmo!!popytam w aptece jak pojde z recepta.

Sylwia a podajesz D3?

Beti Olinek jak wychodził po operacji ze szpitala to kazali mu podawac cebion multi -taka multiwitamina i tam juz jest d3 ,ale jutro zapytam pediatry czy nie za mało

reklama
wrocilysmy z kontrolnego wazenia.Mala przez tydzien przybrala 140g wiec nie jest zle ale niestety mamy nietolerancje laktozy. Dostalysmy mleczko Nutramigen ktore niestety pachnie obrzydliwie a smakuje jeszcze gorzej,pierwsze karmienie za nami i o dziwo wielkiego marudzenia nie bylo ale pewnie wszystko jeszcze przed nami.Oby po tym mleczku sie unormowalo wszystko.

Sel jak się nie buntuje to może się przyzwyczai i oby tak było :tak:

Yola mój w nocy to pije z 3 minuty a w dzień 5-10 minut ale wieczorkiem lubi dłużej posiedzieć przy cycu choć staram sie z buzi mu wyciągać bo na wieczór chciałby sobie z cycem zasypiać ;-):tak:

Mój różnie, w nocy też króciuko, niestety nie wiem ile bo sama ledwo tomna jestem :-D Najdlużej wieczorem około pół godziny, nawet więcej czasem a w ciągu dnia tęz około 15 min .

Nutramigen jest wstrętny nie wiem jak dzieci to moga pić, moj starszy pił miesiącami i mu bardzo służył to bardzo dobra mieszanka, totalnie bez laktozy na bazie soi chyba o ile pamiętam. Droga tylko na receptę w aptece - przynajmniej kiedyś tak było.

Moja też różnie. W nocy - około 15 minut (tak mi się wydaje, bo tak jak Kaja, ledwo przytomna jestem :-D) W dzień, jak ma gorsze chwile, lubi posiedzieć dłużej, choćby po to, żeby się poprzytulać. Czasami ją tylko przystawiam, ona poliże, powącha i już się śmieje. Taka cwana bestia. ;-) Za to wieczorem lubi pociągnąć dłużej i jej na to pozwalam, bo wtedy więcej wyciągnie i dłużej mi śpi.

Dziewczynki dzięki za odpowiedzi, bo ja choć człowiek spokojny, to też się czasem wkręcam:szok:I dziecko mi waży ponad 5 kilo a ja się zastanawiam, czy ono się najada w 5 minut:zawstydzona/y:oj chyba sobie sama nawymyślam:angry:

Nie pamiętam gdzie pisałyśmy o tych brodawkach ze się białe robią ;-)

ale podpytałam się jednej babki od laktacji i mi odpisała :

Wydaje mi się, że u Pani występuje łagodniejszy problem naczyniowy "blednięcie brodawki". Powodowany jest skurczem naczyń krwionośnych szczytu brodawki, może go też powodować zaciskanie dziąseł na brodawce przez zbyt płytko przystawione, lub ząbkujące dziecko, przyczyną może też być bardzo energiczne ssanie.
Pomocne bywa przykładanie suchego, ciepłego okładu natychmiast po zakończeniu karmienia, unikanie ochłodzenia piersi.
Pomocne bywa przyjmowanie witaminy B6.

Czasami blednięcie brodawki jest reakcją na ból spowodowany grzybicą piersi.

Więc teraz staram się dawać młodemu jakby jeszcze głębiej brodawkę z otoczką do buzi i czasem dobrze uchwyci i mi brodawka nie blednie i w końcu nie boli :-) tylko czasem on tak szybko chwyta że nie jestem w stanie mu poprawić i raz się udaje i raz nie ale jak się nie udaje to boli jak cholera :wściekła/y:nie mogę mu potem poprawić tak trzyma nie wiem jak nauczyć go poprawnie pić by mi tej brodawki nie przygryzał dziąsłami :baffled::baffled::baffled: nie wiem czy nie spróbuję karmić przez te kapturki do karmienia bo on coraz więcej siły ma :zawstydzona/y:

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry