nadineczka
Fanka BB :)
morka u mnie podobnie a jak tylko próbuję wyciągnąć sutala o luuuudzie jaki wrzask hi hi
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tymi fasolami i kapustami, jak np zjem troszkę fasoli w barszczu ukraińskim, czy groszek w sałatce czy surówkę z pekińskiej to też źle dla młodej już nie mam pomysłów na surówki żeby jeść ich dużo a jednocześnie nie zaszkodzić młodej:-(
czy to, że te rzeczy są wzdęciowe to znaczy że w ogóle ich nie można nawet liznąć?
ja np jem wszystko nawet grochówkę mój mąż zrobił i się skusiłam i małemu nic nie było a surówki robię prawie co drugi dzień z kapusty i marchewki i u nas zero kolek
Ja powolutku próbuję jeśc wszystko - wiem, że fasolka mojej dzidzi nie służy, ale np. marchewke z gorszkiem czy pekinkę to wsuwam od początku i nic jej nie było dotąd. Jak ma jakies problemy z brzuszkiem to nie jem, ale jak wszystko gra to wsuwam
czechow: a czemu tylko na marchewce jesteś? cos malej dolega?
Nie pamiętam gdzie pisałyśmy o tych brodawkach ze się białe robią ;-)
ale podpytałam się jednej babki od laktacji i mi odpisała :
Wydaje mi się, że u Pani występuje łagodniejszy problem naczyniowy "blednięcie brodawki". Powodowany jest skurczem naczyń krwionośnych szczytu brodawki, może go też powodować zaciskanie dziąseł na brodawce przez zbyt płytko przystawione, lub ząbkujące dziecko, przyczyną może też być bardzo energiczne ssanie.
Pomocne bywa przykładanie suchego, ciepłego okładu natychmiast po zakończeniu karmienia, unikanie ochłodzenia piersi.
Pomocne bywa przyjmowanie witaminy B6.
Czasami blednięcie brodawki jest reakcją na ból spowodowany grzybicą piersi.
Więc teraz staram się dawać młodemu jakby jeszcze głębiej brodawkę z otoczką do buzi i czasem dobrze uchwyci i mi brodawka nie blednie i w końcu nie boli :-) tylko czasem on tak szybko chwyta że nie jestem w stanie mu poprawić i raz się udaje i raz nie ale jak się nie udaje to boli jak cholera nie mogę mu potem poprawić tak trzyma nie wiem jak nauczyć go poprawnie pić by mi tej brodawki nie przygryzał dziąsłami nie wiem czy nie spróbuję karmić przez te kapturki do karmienia bo on coraz więcej siły ma
Mi też się tak dzieję staram się jak najgłębiej wkładać cycucha ale on czasem mimo tego że dobrze złapie zaczyna strasznie ściskać dziąsła i cyckać, jakby zasysał Biedne brodawki ile muszą znieśćNie pamiętam gdzie pisałyśmy o tych brodawkach ze się białe robią ;-)
ale podpytałam się jednej babki od laktacji i mi odpisała :
Wydaje mi się, że u Pani występuje łagodniejszy problem naczyniowy "blednięcie brodawki". Powodowany jest skurczem naczyń krwionośnych szczytu brodawki, może go też powodować zaciskanie dziąseł na brodawce przez zbyt płytko przystawione, lub ząbkujące dziecko, przyczyną może też być bardzo energiczne ssanie.
Pomocne bywa przykładanie suchego, ciepłego okładu natychmiast po zakończeniu karmienia, unikanie ochłodzenia piersi.
Pomocne bywa przyjmowanie witaminy B6.
Czasami blednięcie brodawki jest reakcją na ból spowodowany grzybicą piersi.
Więc teraz staram się dawać młodemu jakby jeszcze głębiej brodawkę z otoczką do buzi i czasem dobrze uchwyci i mi brodawka nie blednie i w końcu nie boli :-) tylko czasem on tak szybko chwyta że nie jestem w stanie mu poprawić i raz się udaje i raz nie ale jak się nie udaje to boli jak cholera nie mogę mu potem poprawić tak trzyma nie wiem jak nauczyć go poprawnie pić by mi tej brodawki nie przygryzał dziąsłami nie wiem czy nie spróbuję karmić przez te kapturki do karmienia bo on coraz więcej siły ma