reklama
F
Fiołek2010
Gość
Właśnie po szczepieniu jesteśmy. Gorzej ryczałam niż mała:-( No i co się dowiedziałam że ta szorstka skóra na policzkach to skaza białkowa:-( Mamusie tu któreś pisały że ich dzieci też mają. Jak to u Was dziewczyny wyglądało? Czy to minie? napiszcie co mozecie proszę. Ja się podłamałam. Kazała nie dokarmiać a jesli już to Beblion Petit . Dała mi jedno mleko na cały na tydzień i nie wiem jak wyrobię skoro mala po moim mleczku jest głodna:-( Normalnie się odechciewa wszystkiego:-(
Morka nie łam się tylko po pierwsze odzywiaj się z głową.ja przez to że nie mogłam jeśc nabiału byłam załamana i prawie nic nie jadłam i skończyło się tak że zamiast mleka z piersi płyneła mi woda. dziecko głodne co 30 min bo ile można pic...skonczyło sie na dokarmianiu bebilonem pepti a teraz juz calkowicie jestemsy na butli.
po wysypce została sucha skóra niestety która podobno może utzrymywac sie długo.
Bebilon pepti poodbno jest dostępny tylko na recepte ale wczoraj jak nie mieliśmy recepty to mąż wybłagał w aptece 1 puszke.z tym ze różnica jest taka że na recepte płaciłam 9zł a bez 23zł. wogule to słyszałam że to mleczko jest w całości refundoane i powinno byc za darmo!!popytam w aptece jak pojde z recepta.
Sylwia a podajesz D3?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gosieekk
Fanka BB :)
A może ma takie kupki dlatego, że już od dwóch dni nie podaję mu swojego mleka bo najzwyczajniej w świecie skończyło się... Właśnie od dwóch dni tak się męczy z tą kupą... Może dlatego, że już dostaje tylko Bebiko?? Chyba dam mu dziś czopa, żeby Go oczyścić. Może potem będą normalne kupki jak wyleci z Niego to twarde...
Pasibrzuch
A może ma takie kupki dlatego, że już od dwóch dni nie podaję mu swojego mleka bo najzwyczajniej w świecie skończyło się... Właśnie od dwóch dni tak się męczy z tą kupą... Może dlatego, że już dostaje tylko Bebiko?? Chyba dam mu dziś czopa, żeby Go oczyścić. Może potem będą normalne kupki jak wyleci z Niego to twarde...
Emi robila mi na cycach kupki 2-3 razy dziennie, czasem więcej, a w piątek zaczęliśmy dawac jej butelkę i 3 dni nie było nic. Organizm musi chyba zajarzyć, że to inne mleko jest. Położna kazała mi dawać 2 razy dziennie herbatkę i powiedziała, że jak przez 3-4 dni nie zrobi kupy to czopek, ale żeby uważać, bo najlepiej, jak mała wymęczy kupę sama, bo czopki rozleniwiają.
don_pedro
Fan(ka)
Dzięki kobietki, czyli witaminę K odrzucamyPojawił się kolejny problem. Mały ma zatwardzenie, ciągle stęka, pręży się, puszcza "bolące bączki". Wczoraj zrobił kupkę ale bardzo twardą i musiałam mu w tym nieźle pomóc. Podaję mu koper ale rzadko kiedy wypija 100ml w ciągu całego dnia. Może ja podaje go w złych momentach?? Przecież nie wcisnę mu jak śpi bo nie będzie ciągnął
Mleko pije co ok. 2 godziny, 100ml Bebiko. Może to mleko mu nie pasuje?? A może powinnam już mu podawać ilość dla dwumiesięcznego dziecka wg. tabeli?? Teraz daje 90ml wody i 3 miarki proszku. Na opakowaniu napisane jest że powinien zjadać 7 takich porcji w ciągu doby, a on je tyle porcji w ciągu dnia
Na początku dawałam Nan ale po nim bardzo ulewa. Nie wiem już co mam zrobić, niby dzieci butelkowe powinny zrobić kupkę raz na dobę. Mój ją robi tyle że jest ona twarda i bardzo się przez to męczy. Kładę go na brzuszku, bardzo często ćwiczę z nim (nóżki do brzuszka, masaż brzuszka). Wiedzę mojej pediatry można o kant d**y rozbić...
Moj butelkowy na poczatku tez sie meczyl z kupka i faktycznie robil raz na dzien.Przez dwa tygodnie podawalam mu aptamil comfort( polski odpowiednik to bebilon comfort) to jest mleko podawane przy zaparciach i wzdeciach.Bylo o niebo lepiej. Ptem za rada lekarza dawalam mleko to co wczesniej plus 2-3 butle tego comfort-jeszcze lepiej bylo.A teraz od kilku dni nie podaje juz wcale tego comforta i maly kupka jak oszalaly...3-4 kupy na dzien-miodzio hihi.
Gosieekk moze to faktycznie wina mleka, może spróbuj jakiegoś nowegobo po koperku nie powinno być zatwardzenia. Mojej 100 ml starcza na 2 dni
A to co jest napisane na mleku tym się nie sugeruj za bardzo bo to są wartości orientacyjne ja np. na 100ml wody daje 4 miarki i nic się nie dzieje ;-)
Orientacyjne to sa podawane ilosci mleka ,ktore maluch powinien wypic. A zageszczanie mieszanki moze prowadzic do zaparc i wzdec.
Ostatnia edycja:
Agbar ma rację po to są normy ile mleka do wody by dziecko dobrze to strawiło ...jak się przeholuje to pupka się dziecku zaklei i będą zaparcia;-)
a ja znowu ponarzekam na brodawki umieram z bólu przy karmieniu
jejku nie wiem co jest nie tak jakiś czas jest dobrze potem znowu benc i wielki ból najbardziej boli jak mi się te brodawki takie białe robią i rwie mnie cyc że dziś mi się płakać chciało :-(
a ja znowu ponarzekam na brodawki umieram z bólu przy karmieniu
![zawstydzony :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/embarrassed.gif)
Kamiśka :)
Źle mnie zrozumiałyście chodziło mi o ilości mleka
a co do zagęszczania to na mleku jest napisane 90-120 ml 3-4 miarki ja od początku a 100 daje 4 miarki nic się nie dzieje piekne kupki bez żadnego wysiłku ![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![Sorry2 :sorry2: :sorry2:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/sorry2.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
reklama
G
gość 574
Gość
Tysiolek - moja miała tak przez tydzień, że 3 dni bez kupy i dopiero na 4 dzień robiła. Tez chodziłam i się martwiłam - ale poszło samo! Mówią, że dzieci karmione piersią mogą robić co karmienie a moga i co kilka dni, więc dopóki mała się nie męczy i puszcza bączki to jest OK. Czasem może tak wchłonąć pokarm, że już nic nie zostaje - może np. rosnąć i potrzebuje więcej mleczka..
Podziel się: